Robbert Vierboom, dat is koken en ondernemen. Robbert is een van die zeldzame mensen die sinds hun vroegste kindertijd weten wat ze willen worden en hier ook aan vasthouden. Als klein jongetje stond hij al in de keuken en hij koos dan ook vol overtuiging voor de koksopleiding bij ROC de Leijgraaf.
Daarna heeft hij zijn blik verbreed door ook nog de opleiding Manager Ondernemer Horeca te doen. Versneld, omdat hij door zijn ervaring en zijn motivatie het lesprogramma in minder tijd dan gebruikelijk doorloopt. Als culinair ondernemer heeft Robbert heel goed voor ogen wat zijn doel is: hij wil met een state-of-the-art foodtruck mensen blij maken met perfect bereide hapjes en maaltijden.
Namens De Leijgraaf deed Robbert in 2014 mee aan het project Innovation in a Week. Hierbij bedenken studenten van diverse opleidingen in een week tijd een productinnovatie die in de praktijk toepasbaar is. Robberts team won de challenge, en het idee is uitgewerkt in een echt bedrijf.
Robbert is enorm gedreven en zeer toegewijd aan de doelen die hij zichzelf stelt. Koken en voedsel zijn zijn passies. Sinds kort heeft hij een eigen moestuin waar hij zijn producten zelf kweekt. Vers uit de grond op het bord, het liefst bereid in zijn eigen foodtruck. Het ondernemersplan voor de foodtruck is helemaal compleet en hier heeft hij het nodige veldwerk en marktonderzoek voor gedaan.
De stages die hij liep bij diverse toprestaurants in de regio komen hierbij zeker van pas.
Op de dag van de verkiezing van Leijgraaf-Uitblinker was niemand meer verbaasd dan Robbert. 'Ik had dit niet verwacht. Maar ik voel me zeer vereerd. Ik vind het enorm leuk dat ik dit allemaal mee ga maken'. Robbert wil graag een ambassadeur voor het mbo-onderwijs in Nederland zijn. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met een mbo-opleiding.
'Misschien dat ik met mijn ervaring andere leerlingen die nog beginnen aan hun opleiding enthousiast kan maken voor mijn vak. Samen op een relaxte manier koken, met verse ingredienten en spannende gerechten, dat is het mooiste wat er is.'
Robbert gaat door naar het hbo-onderwijs; hij gaat de opleiding Small Business and Retail Management doen. 'Ík wil zien of me dat bevalt. Ik laat het gewoon op me afkomen. Kom ik er achter dat het niet bij mij past, dan ga ik aan de slag met mijn plan voor een food-truck.'
De food-truck zal de nieuwste kookapparatuur bevatten en zijn plan is vooral de kleinschalige evenementen langs te gaan. 'Of gewoon bij mensen thuis. Hapjes, complete diners en alles daar tussen in. Het moet allemaal mogelijk zijn.'
Rolf Asbroek, docent bij de afdeling Horeca van ROC de Leijgraaf, is coach van Robbert Vierboom. Hij kent Robbert als een student die weet wat hij wil en daar voor gaat. 'Als hij iets doet, dan doet hij het ook goed. Hij is altijd prima voorbereid, en je kunt met hem een serieus gesprek voeren. Bij Innovation in a Week heeft hij al laten zien een echte ondernemer te zijn, en hij combineert dat prachtig met zijn liefde voor het koken. Als coach zie ik hem nog heel ver komen.'
Huub Tromp, partymanager van Gasterij De Arend in Winssen, noemt Robbert een terechte Uitblinker. Hij heeft louter lovende woorden over hem. 'Heel leergierig, gedreven, met een hands-on mentaliteit, op een prettige manier duidelijk, ambitieus, houdt er van dingen aan te pakken en loopt zichzelf daarbij soms bijna voorbij. Hij werkt al enige tijd bij ons, en we hebben hem echt zien groeien. Hij heeft de overstap gemaakt van de keuken naar de bediening, dat is vrij uniek.'
Huub Tromp weet van de toekomstplannen van Robbert, en is daarvan onder de indruk. 'Als hij iets in zijn hoofd heeft, moet alles daarvoor wijken. Hij neemt geen genoegen met een half resultaat. De doelen die hij voor zichzelf stelt in zijn ondernemingsplan voor de foodtruck, dat is niet mis. Maar als iemand het kan, is hij het.'