Michael Venema
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Michael Venema van Clusius College

Promotie


Deel mijn verhaal





Interview met Michael

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Michael Venema, student entree-opleiding Tuin, Park & Landschap in Alkmaar met een duidelijke ambitie voor de toekomst. Michael was verslaafd aan blowen, heeft zelf hulp gezocht en is afgekickt. Nadat hij uit de kliniek kwam was hij erg gemotiveerd om iets van zijn leven te maken. Hij grijpt alle mogelijkheden aan om zichzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen. Daarnaast stelt hij zich in de les sociaal en behulpzaam op en is belangstellend, leergierig en gedreven. Een diploma halen en meer zekerheid creëren in zijn leven zijn doelen die hij zichzelf gesteld heeft. Het enorme doorzettingsvermogen dat Michael heeft laten zien is voor de jury van het Clusius College doorslaggevend geweest.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Michael is 29 jaar en bijna klaar met zijn entree-opleiding Tuin, Park & Landschap. Op zijn 17e is hij, na het afronden van zijn stage, gestopt met zijn banketbakkers opleiding. De motivatie ontbrak hem. Zijn zelfvertrouwen was ver te zoeken. Hij wilde niet meer verder leren en is gaan werken. Acht jaar lang heeft hij gewerkt. Michael: “Via uitzendwerk kwam ik in aanraking met het buitenwerk. Ik werkte tijdelijk bij Firma Donker en mocht helpen het Park van Luna aan te leggen. Toen wist ik wat ik wilde, buiten werken daar ligt mijn hart en mijn toekomst.” Tot zijn spijt kon hij nergens lang blijven en wisselde hij vaak van baan. De onzekerheid maakte hem ongelukkig en het plezier in het werk ontbrak. Gedurende die tijd begon hij steeds meer te blowen. Van ‘sociale’ roker naar iemand die niet meer zonder het blowen kon; verslaafd was. Michael zocht hulp en liet zich opnemen bij de Brijder Stichting. Hij heeft een maand intern gezeten en is afgekickt. Michael: “Dol gelukkig om daar van af te zijn. Ik heb zin in de dag, in mijn werk en mijn opleiding.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Vereerd en ontzettend trots is Michael om het Clusius college te vertegenwoordigen als mbo-uitblinker tijdens de Landelijke Verkiezing 2015. Michael: “Ik hoef me ’s morgens als ik opsta niet meer af te vragen ‘Wat ga ik doen?’ Ik heb een doel, mijn toekomst opbouwen!” Hij wil een inspiratiebron zijn voor de jonge generatie en hen vertellen hoe belangrijk het is om je diploma te halen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na het afronden van zijn entree-opleiding wil Michael graag door met de opleiding Tuin, Park & Landschap niveau 2 op het Clusius College. Michael: “Ik voel me hier thuis en vind het een fijne school. Mijn droom is om uiteindelijk boswachter of boomchirurg te worden. Ik vind bomen erg interessant. Als bomen konden praten, hadden ze waarschijnlijk een heel levensverhaal te vertellen.” Het nieuwe schoolgebouw in Alkmaar geeft hem energie vanaf het moment dat hij er binnenloopt. Het is op orde en ruim en dat geeft hem rust.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Vanaf het begin van het schooljaar gaat Michael er helemaal voor. Niet alleen voor de groenvakken, maar ook voor AVO-vakken doet hij zijn uiterste best. AVO is ontzettend belangrijk want als je verder wil leren dan zijn vakken zoals rekenen en Nederlands essentieel. Michael wil alles weten. Meer dan wat er volgens de officiële lesstof van hem wordt gevraagd. Johan Bossen, BPV-begeleider van Michael: “Hij gaat voor de 10, maar het liefste gaat hij voor de 10+. Naast zijn eigen motivatie is hij erg behulpzaam, hij helpt graag de mensen om hem heen. Voor Michael is dit vanzelfsprekend; hij is een sociaal persoon. Ik bewonder hem voor zijn motivatie, doorzettingsvermogen en de wil om te leren."

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Voor de Noorderhoeve is Michael een stabiele factor en brengt rust in het geheel. Voor de deelnemers is hij een vertrouwenspersoon. Nico Borst, stagebegeleider van Michael: "Hij heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De meerwaarde van Michael bij ons op het bedrijf is zijn zelfstandigheid. Hij heeft oog voor zijn werk en werkt graag in het landschap. Samen hebben we klussen bedacht die goed aansluiten op zijn opleiding. Aanleggen van een wilgentenen scherm, straten en snoeien van fruitbomen. Michael is een prettige persoon om mee samen te werken.”

School: Clusius College
Adres:
Drechterwaard 10-A
1824 EX Alkmaar
Telefoon:
072-5147666
E-mail:
Website:



Leerbedrijf: Zorgboerderij Noorderhoeve






Bekijk alle uitblinkers 2015




Reacties (40)

 • Michael
  Ook hier wil ik alle mensen bedanken die hier op mijn gestemd hebben en hun support hebben gegeven hartstikke top!!
  Heb genoten van alle positieve reacties dat heeft me enorm goed gedaan dus nogmaals hartstikke bedankt.
  Gr, Michael Venema.
     maandag 12 oktober 2015 20:54
 • Marianne
  Hoi Michael Wat te gek wat ik nu allemaal over je lees Je oma zou ook heel trots op je geweest zijn dat weet ik zeker En ik ben ook super trots op je Het ga je goed kanjer Veel Liefs Marianne uit Amsterdam
     vrijdag 18 september 2015 11:05
 • Shannon Indo
  Proud of you michael 👌👌❤️
     vrijdag 18 september 2015 9:39
 • Kitty Talsma
  Top dat hij zo eerlijke is en zo ver gekomen is!! respect ik hoop dat hij het kan overbrengen om onze jeugd! want in Den Haag begrijpen ze niet dat er zoveel jongeren verslaafd zijn aan Wiet!!
     woensdag 16 september 2015 15:37
 • Saskia
  Hee wat leuk om te lezen dat je eindelijk een positieve drive heb mogen vinden in het leven! En knap dat je ervoor uit durf te komen waar je vandaan gekomen bent, je mag er trots op zijn! Ik heb gestemd

  Een kennis van een paar jaar geleden ;)
     woensdag 26 augustus 2015 13:03
 • Michael Huijsman
  Top neef 3Michael

  Ga zo door
     dinsdag 14 juli 2015 14:49
 • diana
  toppie neefie
  ga zo door
  je kunt het en zeker als je iets leuk vind
     maandag 13 juli 2015 13:10
 • Michael Venema
  Nogmaals hartstikke bedankt voor de leuke en toffe reacties...Hoe meer hoe beter zeg ik maar ;)
     maandag 13 juli 2015 9:05
 • Marian
  Goh Michael, wat een prachtkerel ben je. Zo in je verhalen gelezen en op het filmpje te zien, via FaceBook! Een moedig man. Ik ga zeker op je stemmen!
     donderdag 9 juli 2015 12:52
 • ineke de vries
  Ik heb je voor het eerst ontmoet op de Noorderhoeve met de koffiepauze. Met je positieve uitstraling en zin in het leven gaat het je lukken voor een mooie baan in de toekomst.
  Veel succes in alles.
     dinsdag 23 juni 2015 14:33
 • Helen Doornbos
  Michael heeft door zijn harde werken en ongelooflijke inzet wel bewezen dat hij een uitblinker is. Ik denk dat iedereen trots kan zijn op de prestatie die hij levert.
     dinsdag 23 juni 2015 11:45
 • Ieke Spijker
  Hi Michael, wat gaaf om te lezen dat je genomineerd bent! Je verdient het, je werkt er keihard voor! Groetjes Ieke
     zaterdag 20 juni 2015 15:06
 • Marcel
  Michael, we hebben op je gestemd hoor. Twee keer zelfs ! Ook Claudia heeft gestemd op jou. Succes !
     donderdag 18 juni 2015 7:14
 • Michael Venema
  Bedankt Maarten, en Carola hartstikke tof dat jullie ook gestemd hebben...Carola ik wil jou ook vragen of je dit op je facebook wil zetten en je vrienden/vriendinnen wil proberen om op mij te laten stemmen...in ieder geval heel erg bedanlt voor de support allemaal!!!
     woensdag 17 juni 2015 8:31
 • Maarten bijwaard
  Gestemd kerel. Succes :)
     dinsdag 16 juni 2015 20:38
 • Carola Luik
  Succes Michael je verdient het!! Mijn stem heb je topper!!! Groetjess Carola (van school) 😊
     dinsdag 16 juni 2015 15:11
 • Michael Venema
  Hartstikke bedankt voor de lieve en toffe reacties en opmerkingen, en Maarten G. Voor mensen zoals jij en ik daar doe ik het voor wil die mensen laten wetrn dat ze er niet alleen voor staan ;).
     dinsdag 16 juni 2015 14:59
 • Daisy de Vries
  Je bent lekker bezig michael ben trots op je jonge :D
  Ga zo door :D
  Fijn om te zien dat het goed met je gaat :)

  Groetjes daisy
     dinsdag 16 juni 2015 13:44
 • Angela
  ik ken je niet, maar ik zie je drive in het filmpje! Ga zo door!
     maandag 15 juni 2015 19:00
 • Nele
  Wat ik al zei! Trots op je! Je bent goed aan het ontwikkelen! En je wilt het! Een goed voorbeeld;-) ga vooral zo door.. Met je hart volgen! Waar jij blij van word! Friendhugggg
     maandag 15 juni 2015 18:54
 • Yfke Jong
  Michael, al die positieviteit die jij uitstraalt werpt zijn vruchten duidelijk af. Je doet het goed, zowel op de Noorderhoeve als op school. Ga zo door, mijn stem heb je!
     maandag 15 juni 2015 17:51
 • Maarten G.
  Michael, wat onwijs goed van je om nu genomineerd te zijn! Ik, als ervaringsdeskundige, weet hoe het is om van een verslaving "af" te komen en niet meer te gebruiken. Het is daarom des te mooier dat je de hulp met beide handen ( en hoofd ) hebt aangepakt om verder te kunnen in je leven! Zet m op en hou je hoofd en handen er bij, je wil is sterk genoeg!!! Succes!
     maandag 15 juni 2015 15:17
 • Rick (Noorderhoeve)
  Toffe kerel. Heeft er altijd zin an en blijven lachen! Ga zo door!
     maandag 15 juni 2015 13:53
 • Rick (Noorderhoeve)
  Foffe kerel. Heeft altijd zin an en blijven lachen! Ga zo door!
     maandag 15 juni 2015 13:52
 • Rai
  Hoi Michael sinds ik jouw ambulant begeleid ben je onwijs gegroeid en ben je zelfverzekerd geworden over wat je wil, wat je kan en hoe je het verleden een plek kan geven. Ik kan niets anders zeggen dat ik trots op je ben! Er gaan nog veel meer mooie dingen gebeuren groetjes Rai
     maandag 15 juni 2015 13:08
 • Folkje
  Wauw, prachtig verhaal! Ga zo door Michael!!!
     maandag 15 juni 2015 13:07
 • jan venema
  ga zo door michael
  groetjes
  ome jan en tante vera
     maandag 15 juni 2015 12:45
 • Sylvia Graafmans
  Wat een geweldige kwaliteiten heb je in je. Vertrouw daarop en op de toekomst!
     maandag 15 juni 2015 12:37
 • Gerdy Coulier
  Een terechte beloning voor positiviteit en doorzettingsvermogen. Succes verder Michael!
     maandag 15 juni 2015 12:21
 • Nikki van Oorschot
  Je verdient het Michael! Mijn stem heb je. Ik ben trots op je.
     maandag 15 juni 2015 11:14
 • jessica
  Top neefje dat je dit al bereikt heb. Ga vooral zo Door.
     maandag 15 juni 2015 11:12
 • Liesbeth Lünnemann
  Je gaat ervoor! Mijn stem heb je!
     maandag 15 juni 2015 10:19
 • Fleur Mulder
  Mooi dat je anderen kan motiveren hun hart te volgen en het werk te doen waar hun passie ligt! Veel succes met deze verkiezing!
     maandag 15 juni 2015 10:02
 • Sabrina de Bruin
  Michael, geniet van deze mooie ervaring!
  Mijn stem heb je! ;-)
  Groetjes,
  Sabrina
     maandag 15 juni 2015 9:56
 • jos pols
  hard werk moet beloont worden. mijn stem gaat ook naar jou.zet hem op.
     maandag 15 juni 2015 9:15
 • Lucienne knol
  Geweldig !!! Onze stem heb je 😄
     maandag 15 juni 2015 9:05
 • agnieta ravia
  Wat ben je ook een topper Michael. Ik heb je al een paar jaar niet gezien, maar ben trots op je wat je nu doet en wat je al bereikt hebt. Ga zo door topper.
  Dikke kus
     maandag 15 juni 2015 8:59
 • gerda pols
  ik ben blij verrast om te lezen hoe goed het nu gaat met michael. ik ben reuze trots op wat hij bereikt heeft en van zijn leven heeft weten te maken.jongen je bent een voorbeeld voor velen ga zo door.xxx
     maandag 15 juni 2015 8:33
 • John Bijwaard
  Michael heeft het altijd wel over wat hij met zijn leven wil, en welke kant hij op wilde gaan, ik ben trots op hem omdat hij er 100% voor gaat. Michael ga zo door kerel je komt er zeker wel.
     maandag 15 juni 2015 8:10
 • linda venema
  michael heeft heel veel dingen overwonnen en gaat nu helemaal voor deze opleiding en buitenwerk vind hij geweldig
  dus weet ik zeker dat het gaat lukken met alles wat michael doet of gaat doen
     zaterdag 13 juni 2015 12:38