top 10
Lindsay Groot
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Lindsay Groot van ROC Kop van Noord-Holland

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Lindsay

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Ondanks haar ernstige en levensbedreigende ziekteperiode heeft Lindsay keihard geknokt om het jaar binnen de normale termijn af te sluiten en zo op tijd op stage te gaan. Verder heeft ze een ontzettend positieve en verbindende houding in de klas en heeft ze bewezen een keiharde werker te zijn. Die ondanks tegenslagen of soms de lastige theorie altijd haar positieve koers heeft vastgehouden. Haar cijfers waren altijd boven gemiddeld, waarbij zij de lat voor haar zelf altijd hoog legde

Daarbij heeft ze ook vaak medeleerlingen geholpen of positief beïnvloed en de school altijd perfect (in uniform) vertegenwoordigd. Ook buiten schooltijd is Lindsay voor haar medeleerlingen een contactpersoon, die altijd bereid was om te helpen. Lindsay laat in haar verslagen zien dat zij het geleerde in de theorie in de praktijk op zeer goede wijze toepast. Ze haalt zelf hele goede resultaten maar de gezamenlijk resultaten van haar klas zijn net zo belangrijk. Lindsay is een echte teamspeler die op een natuurlijke wijze leiding geeft en stuurt binnen en aan haar klas.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Bij de Holland America Line heeft ze zeer goede stage beoordelingen gekregen mede door haar grote inzet (ook voor lastige/zware en vieze klussen), positieve houding en door haar goede sociale vaardigheden wat op een cruiseschip ook zeer belangrijk is.” Lindsay heeft bewezen dat vrouwen in een (misschien) mannenberoep zich staande kunnen houden en de top kunnen bereiken. Ik zie Lindsay doorgroeien naar de hoogste rang binnen de Holland Amerika Lijn namelijk die van gezagvoerder.

Lindsay heeft de natuurlijke competentie dat zij in staat is om meerdere wegen te vinden om haar doel te bereiken. Correctheid is een eigenschap die hoort bij een officier van de Holland Amerika Lijn, Lindsay heeft vele malen het Nautisch College vertegenwoordigd. Als eerste jaars gaf ze al aan laat mij naar mijn oude school gaan om een presentatie te geven over deze school. Iedereen heeft de foto’s gezien van Lindsay in uniform op diverse posters gemaakt op diverse beurzen. Ze staat echt ergens voor en heeft een passie voor wat ze doet, dat spat er van af!

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Eigenlijk kwam het nogal als een verassing, ik had echt geen flauw benul dat er zoiets bestond en dat wij daar aan mee deden. En omdat ik al aan boord zit sinds Februari 2015, had ik dit zeker niet zien aankomen. En toen kwam het nieuws dat ik al verkozen was tot student van het jaar voor het Roc kop nh. Ik moet zeggen ik was blij verrast, en vind het ook erg leuk hoe mijn collegas aan boord hierop reageren. Verder de foto’s en de video die ervoor gemaakt moesten worden, maakte het een periode wel even erg druk aan boord. Maar je moet er iets voor over hebben toch. Al met al ben ik enorm verast en blij met mijn nominatie om MBO student van het jaar te worden.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Mijn toekomst plannen zijn nog niet heel duidelijk, ik zie wel licht aan het einde van de tunnel maar het is nog niet compleet helder. In deze zin bedoel ik meer hoe ik verder ga, en welke keuze ik uiteindelijk zal maken. Dit omdat ik Maroff ben en dus studeer om ‘’Engineer of Deck Officier’’ te worden. Eerst zal ik een keuze moeten maken welke van de 2 ik het liefst zou willen doen en wat mij elke dag een uitdaging geeft. Nadat ik deze keuze gemaakt heb zou ik mijn kans willen grijpen en met hulp van de Holland America Line, HBO willen proberen. En zodoende een prachtige toekomst tegemoet varen in 1 van de door mij gekozen functies.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Lindsay valt op onder de verschillende cadetten ( studenten) aan boord omdat ze altijd gemotiveerd is, een harde werker is, praktisch is ingesteld, kan met alle culturen aan boord op schieten, heeft een prettige persoonlijkheid, stelt zich bescheiden op maar weet zeker wat ze wil. Ze heeft een natuurlijk flair waardoor iedereen haar graag mag. Als er iets niet naar haar zin is, zal ze dit op een goede en redelijke manier bespreken. Als vrouw aan boord staat ze goed haar mannetje en we willen haar graag terug als medewerker na haar afstuderen, en dat mag in alle twee de afdelingen of Nautisch of Technisch.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Tijdens de Opleiding Maritiem Officier, die Lindsay volgt aan het ROC Kop van Noord Holland, moeten de studenten twee keer een stage van ongeveer 5 maanden aan boord van een schip voldoen. Dit doen ze in twee afdelingen namelijk op de brug ( Nautisch) als in de Machine kamer ( Technisch). Na het afstuderen ontvangt ze zowel de bevoegdheid om als scheepswerktuigkundige in de machinekamer te werken als ook om stuurman te worden. Wij, als Holland America Line willen we graag dat de studenten 2 stages bij ons lopen in hun 3e en 4e schoojaar. Onze standaard is HBO niveau en ongeacht de achtergrond van de opleiding iedere Cadet (dus ook MBO opgeleide cadetten) worden op HBO niveau geëvalueerd. Met net 18 jaar begon Lindsay met haar eerste stage in 2013 op de Ms Statendam. Toen sprong ze al met vlag en wimpel boven de andere stagiaires uit. Haar rapporten, haar time management, het tonen van initiatief, haar serieuze werkhouding, interesse tonen in anderen en andere culturen en met name haar vriendelijke persoonlijkheid, is ze voor de Holland America Line een fantastisch team lid. Ze straalt onze missie “ through excellence, we create once-in-a-lifetime experiences, every time” uit.
Ze behoort tot de Signature of Excellence en we willen haar graag alle mogelijkheden bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Het is dus een extra noemenswaardige prestatie, dat zij ook volgens de HAL in 2014/15 als beste stagiaire heeft gepresteerd en dat ze ook is genomineerd als Uitblinker van het ROC KvNH. Dit heeft ons niet verrast omdat ze dit verdiend met haar inzet en ambitie.

School: ROC Kop van Noord-Holland
Adres:
Postbus 250
1780 AG Den Helder
Telefoon:
0223-611200
Website:
Leerbedrijf: Holland America Line
Lindsay Sidney
Lindsay Sidney

Reacties (68)