Janne te Dorsthorst
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Janne te Dorsthorst van Zone.college

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Janne

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Janne te Dorsthorst is een geweldige leerling. Ze is zeer creatief en werkt zeer professioneel. Tijdens de opleiding Design & Styling heeft ze ontdekt dat ze grafische vormgeving het meest interessant vindt.

Ze heeft bij drie grafische bedrijven stage gelopen. Deze waren allemaal zeer enthousiast over de manier van werken van Janne. Ze past zich snel aan de sfeer en mogelijkheden binnen een bedrijf aan en leert snel. Ze heeft snel door wat een opdrachtgever of klant wenst en weet daar op een professionele manier iets heel vernieuwends en moois van te maken. Zo heeft ze bij Rhinofly een zeer vernieuwende app ontwikkeld waarin men de groei van de baby kan vastleggen en dit gemakkelijk kan laten uitprinten als compleet babyboek. Het bedrijf was zeer tevreden met het resultaat en is bezig deze app verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Janne is in alle opzichten een zeer professioneel werkende en betrouwbare student. Maar het allersterkst aan haar is nog wel haar creatieve en vernieuwende geest. Ze bezit inzicht, creativiteit, een professionele werkhouding en heel veel doorzettingsvermogen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

In de zomer van 2014 ontdekte Janne na veel onderzoek dat ze last had van chronische pijnklachten in de spieren. Dit betekende voor Janne dat ze 2 dagen per week naar een revalidatiecentrum moest en zelf de verantwoordelijkheid had om dit te combineren met school.

Het feit dat ze zelfstandig school heeft weten te combineren met deze revalidatie periode geeft aan dat ze over veel doorzettingsvermogen beschikt. Het werk zag er altijd verzorgd uit en was altijd keurig op tijd af.

Ook heeft ze bij Sumedia haar stage zo in kunnen vullen dat ze vanuit huis mee kon werken aan een groot website project. De klant was zo enthousiast over haar ontwerp dat haar ontwerp uiteindelijke verkozen is uit een selectie ontwerpen en zelfs in productie is genomen.

In navolging daarvan heeft Janne nu voor haar eindexamen Top Design een app ontwikkeld waarmee klanten op een leuke interactieve manier zelf hun eigen T-shirt kunnen ontwerpen en bestellen. Dit zeer vernieuwende eindproduct gaat ze de komende drie weken presenteren in een Pop-up Store in Doetinchem die ze samen met nog 3 studenten heeft opgezet. (zie Facebook pagina: www.facebook.com/popupstoredoetinchem). Ook de flyers, posters, vormgeving en inrichting heeft Janne voor een groot deel op zich genomen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

‘Ik vind het fijn dat mijn harde werk gewaardeerd wordt na al die tegenslagen die ik het afgelopen jaar heb gehad. Ik heb dit schooljaar bijna elke week 2 dagen revalidatie gehad. Ik ben toch wel een beetje trots op mijzelf dat ik ondanks alles het toch heb gehaald en dan ook nog Uitblinker van AOC Oost ben geworden.‘

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na haar mbo niveau 4 opleiding wil ze graag hbo Communicatie & Multimedia Design studeren om nog beter te worden in haar passie en om in de toekomst vernieuwende concepten te ontwikkelen als grafisch ontwerper.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"Halverwege 2013 is ze bij ons op gesprek geweest om te praten over haar ideeën en wat ze wil met haar stage. In de maanden daarvoor liep ik zelf met het idee rond om een app te maken waarin ouders de mijlpalen in het leven van hun baby bij kunnen houden. Dit principe bestaat al heel lang in boekvorm maar ik had het idee dat er behoefte was aan een online variant. We hebben dit idee met Janne besproken en ze was erg enthousiast om dit onderwerp uit te werken in haar stage."

"Naar aanleiding van deze stage denk ik dat Janne het zeker verdiend om verkozen te worden tot Uitblinker 2015 van het MBO! Het eindresultaat van haar stage was erg goed, maar ook de weg daar naar toe heeft ze goed aangepakt. We hebben haar begeleid in het uitwerken van onder andere een doelgroepanalyse, functionaliteiten, flow en vormgeving van de app. Ze heeft dit allemaal goed en zelfstandig uitgevoerd en stelde vragen waar nodig. Janne bleek ook heel goed te kunnen illustreren en deze stijl heeft ze ook doorgevoerd in de app, waardoor het echt een eigen gezicht heeft gekregen."

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"Wat ik heel leuk vind om te zien is hoe ze na haar stage verder is gegroeid. We zijn bevriend op Facebook en daar zie ik regelmatig berichten voorbij komen over de popup store die ze nu heeft opgezet voor haar afstudeerproject. Erg leuk om te horen dat Janne veel geleerd heeft bij ons en dat haar passie voor digitaal vormgeven versterkt is door de stage, en wij op deze manier een goede bijdrage aan haar ontwikkeling hebben kunnen leveren. Wij zijn dan natuurlijk ook erg trots op deze nominatie en gaan meeduimen voor Janne!"

School: Zone.college
Adres:
Postbus 190
7240 AD Lochem
Telefoon:
088 2620700Leerbedrijf: Kaliber (voorheen Rhinofly)


Bekijk alle uitblinkers 2015
Reacties (6)

 • L. Mulder
  Topper :-)
     donderdag 1 oktober 2015 17:05
 • Helga Geels
  Janne heeft in haar mbo-jaren zoveel goed werk laten zien!
  Dat wordt op het hbo vast nog beter.
     woensdag 30 september 2015 16:58
 • Gerda
  Janne is gewoon super bezig. zij verdient het
     woensdag 30 september 2015 16:22
 • Trees te dorsthorst
  Janne is gewoon goed
     donderdag 23 juli 2015 19:24
 • c.van.espen
  mooi gedaan Janne.
     dinsdag 16 juni 2015 16:22
 • Maartje derksen
  Janne is gewoon de uitblinker!
     dinsdag 16 juni 2015 11:08