top 10
Diana Waasdorp
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Diana Waasdorp van SVO vakopleiding food

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Diana

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Mentor Frank de Best: “Diana is altijd aanwezig, ze is leergierig en laat geen lesdag verloren gaan. Ze heeft de opleiding Verkoopmedewerker vis in twee periodes afgerond en stroomt direct door naar de opleiding Visspecialist. Ze heeft veel ambitie, weet wat ze wil en gaat daarvoor. Maar ze heeft toch ook altijd oog voor anderen, wil graag medestudenten helpen en staat klaar voor iedereen.”

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

“Door haar enthousiasme voor het vak weet Diana ook anderen te enthousiasmeren. Ze kan goed vertellen en laat haar passie voor het vak zien. Diana is op een goede manier kritisch. Ze is niet negatief, maar denkt in verbetermogelijkheden. Nieuwe ontwikkelingen ziet ze als een uitdaging. Ze is niet alleen in staat om vernieuwingen te bedenken, maar kan deze ook echt doorvoeren met haar team en zo het bedrijf verder ontwikkelen. Via Facebook en Twitter houdt zij iedereen op de hoogte en zorgt ze dat ze zelf ook de ontwikkelingen binnen het vakgebied blijft volgen.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Diana: “Ik ben verrast en voel me zeer vereerd. Vroeger wilde ik nooit in het visvak, maar nu ben ik helemaal om. De opleiding doe ik met veel plezier. Dat komt vooral omdat ik wat ik leer direct kan toepassen in de zaak. Als je meer kennis hebt, maakt dat het werk leuker. Je kunt klanten meer vertellen en goede tips geven. Hoe ze de vis moeten schoonmaken bijvoorbeeld en hoe ze hem eens op een andere manier kunnen bereiden. Als ze dan weer in de winkel komen en vertellen dat het heerlijk smaakte, geeft dat mij een heel goed gevoel. Wat ik doe, doe ik al met veel plezier en als je dan ook nog eens genomineerd wordt als mbo-uitblinker, is dat helemaal geweldig.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Ik heb de opleiding Verkoopmedewerker vis afgerond en ga direct verder met de opleiding voor visspecialist, want ik wil alle vakdiploma’s hebben die ik kan halen. Samen met mijn zus wil ik de zaak van mijn ouders overnemen.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Praktijkopleiders en ouders Jaap en Ella: “Diana is een uitblinker omdat ze zich vol overgave inzet. Ze is actief, ambitieus en communiceert heel open en gemakkelijk. Die eigenschappen heeft ze van haar vader. Het goed kunnen organiseren en het oog voor detail heeft ze meer van haar moeder. Die combinatie maakt dat ze een natuurtalent is. Daar zijn we natuurlijk erg trots op! Diana heeft niet alleen kennis van vis, maar ze heeft ook goede ideeën over de aankleding van de winkel, verpakkingen en bijvoorbeeld de bedrijfskleding. Ze geeft de winkel een duidelijk herkenbare stijl en doet dat tot in de details. Het is mooi om te zien dat ze haar ambitie en drang tot verbeteren en perfectie op een prettige en motiverende manier weet over te brengen. Ze geeft zelf tweehonderd procent en neemt anderen daarmee op sleeptouw. Haar enthousiasme werkt echt aanstekelijk, zowel richting collega’s als klanten.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

“We zien het als een kroon op haar werk. We hadden wel door dat ze met een sneltreinvaart door de opleiding heen ging en dat ze heel leergierig is, maar zo’n nominatie komt dan toch nog als een verrassing. We vinden de nominatie zeer verdiend gezien haar grote inzet en enthousiasme.”

School: SVO vakopleiding food
Adres:
Postbus 516
3990 GH Houten
Telefoon:
030 275 81 13
E-mail:
Website:
Leerbedrijf: Visspecialist de Dolfijn

Reacties (368)Volgende pagina
Bekijk items: 1 tot 100 (368 totaal)