Daniëlle Nabuurs
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Daniëlle Nabuurs van Summa College

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Danielle

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Daniëlle Nabuurs is tijdens de Night of the Spotlight op 21 april in het Parktheater uitgeroepen tot dé Spotlighttopper van het Summa College. Naast deze titel en eeuwige roem nam Daniëlle de gouden Spotlighttrofee en € 500,- in ontvangst. Daniëlle toont vakmanschap. Zij mocht een jasje maken voor minister Bussemaker. Heel Nederland kon het door haar ontworpen en gemaakte kledingstuk aanschouwen tijdens Prinsjesdag. De minister koos voor de door mbo-studenten ontworpen creatie als “ode aan het Nederlandse vakmanschap”. Daniëlle: “Voor de spiegel zei de minister: “Wow, ben ik dit? Net als wij was ook zij erg onder de indruk van het eindresultaat”. Op uitnodiging van de minister was Daniëlle in Den Haag aanwezig op Prinsjesdag, om de outfit live te kunnen zien.

Nu is ze bezig met een bruidsjurk voor een docent. Tijdens haar studie heeft Daniëlle ook nog een certificaat voor ondernemerschap behaald. Iets wat ze meteen naar de praktijk heeft doorgevoerd want in augustus opent ze haar eigen atelier. Daniëlle beheerst een prachtig ambacht en is hier ook trots op. Zo hoort het ook volgens de jury: wees trots op wie je bent en wat je kunt en inspireer anderen met je vakmanschap.

Tijdens de Night of the Spotlight waren er 3 finalisten die kans maakten om dé Spotlighttopper te worden. De drie finalisten stelden zich middels een pitch voor aan het publiek, dat bestond uit studenten en hun familie, Summa-medewerkers en vertegenwoordigers van stagebedrijven. Ook was er van alle drie de finalisten een korte video te zien.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Zij mocht voor Prinsjesdag een jasje maken voor minister Bussemaker. Nu maakt ze een bruidsjurk voor een docent, is ze bezig haar eigen atelier op te zetten én geeft ze een expositie van eigen werk.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik ben echt superblij met deze titel!"

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Droom:
Ik fantaseer over heel veel dingen; mijn eigen bedrijf, mijn eigen bruidsjurk en een leuke toekomst. Maar mijn allergrootste droom is het maken van een outfit voor koningin Maxima. Hoe deze outfit eruit moet komen te zien dat maakt mij niet zoveel uit. Ik geniet er van om kleding perfect op maat van mijn ‘’klant’’ te maken. Het contact met de klant, het maken van patronen, het doorpassen van een proefmodel en uiteindelijk het echte kledingstuk vervaardigen, dát is waar mijn passie ligt.


Toekomstplannen:
Op zondag 23 augustus 2015 open ik mijn eigen mode maatkleding atelier in Nia Domo te Boekel. Dat doe ik middels een modeshow en expositie. Iedereen is hierbij welkom (gratis entree). Na de opening ga ik drie dagen per week werken in mijn eigen bedrijf en drie dagen per week op het atelier van Van Tilburg mode & sport in Nistelrode. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen en wat voor uitdagende opdrachten binnen gaan komen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Bekijk de video met daarin een docent over Daniëlle.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Mijn naam is Yvonne Paffen, leidinggevende op het Atelier bij van Tilburg Mode en Sport te Nistelrode. Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van een afdeling met 60 medewerkers. Tevens ben ik praktijkopleider, samen met mijn 3 mentoren voor Stagiaires en nieuwe medewerkers.

Daniëlle Nabuurs, onze weekend medewerkster is onlangs gekozen als Topper van het Summa college in Eindhoven, wat ze zeker heeft verdiend.

Ze is als 15 jarige bij van Tilburg terecht gekomen voor een snuffelstage van haar VMBO school uit Uden. Haar leraar dacht dat bij van Tilburg geen plek was voor deze stageplaats, maar Daniëlle was vastbesloten het toch te proberen, wat haar ook gelukt is.

Dat was onze eerste kennismaking met haar. Ze heeft tijdens haar snuffelstage laten zien dat ze er echt helemaal voor wilde gaan. Na een week heb ik haar een baantje aangeboden voor de zaterdagen waar ik tot op heden nog steeds blij mee ben. Het voordeel van een jonge medewerkster is dat je deze helemaal in kunt werken zoals je het zelf graag ziet.

Daniëlle is een prettige persoonlijkheid en een fijne collega om mee samen te werken. Spontaan, gezellig, bescheiden én heel leergierig. Vooral in haar begin periode vroeg ze letterlijk alles van het hoe en waarom. Dit vind ik ook een van haar goede eigenschappen dat ze heel doelbewust met haar vak bezig is. Niet tevreden met de geijkte antwoorden maar altijd op zoek gaat naar de reden waarom iets op een bepaalde manier gedaan wordt.
Ik heb haar zien groeien in haar werk. Steeds beter wordend en niet snel tevreden met zichzelf en haar afgeleverde werk. Altijd weer de uitdaging opzoekend.
Voor mij was het erg leuk om Daniëlle te begeleiden. Mijn vak waar ik zelf veel passie voor heb over te dragen op een nieuwe generatie, iemand met gedrevenheid en eenzelfde passie voor het vak als coupeuse.

Dat ze topper is geworden vinden wij als team geweldig, dat ik, en wij als van Tilburg een bijdrage hieraan hebben kunnen verlenen geeft een erg goed gevoel. Haar collega’s hebben haar gesteund en op haar gestemd bij deze verkiezingen.

En nu naar de landelijke topper verkiezing. Geweldig! Voor haar weer een nieuwe uitdaging, maar ik weet zeker dat ze haar uiterste best zal doen ook dit tot een goed einde te brengen.
Wij wensen haar veel succes toe met de volgende verkiezingen.

Yvonne Paffen
Leidinggevende Atelier van Tilburg Mode en Sport Nistelrode.

School: Summa College
Adres:
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven
Telefoon:
040 2694000
Leerbedrijf: Van Tilburg Mode en Sport
Minister Bussemaker: meest besproken outfit
Minister Bussemaker: meest besproken outfit
Night of the Spotlight: een verslag
Night of the Spotlight: een verslag
Daniëlle met  het jasje voor minister Bussemaker
Daniëlle met het jasje voor minister Bussemaker
Daniëlle wint de titel
Daniëlle wint de titel
Daniëlle Nabuurs
Daniëlle Nabuurs

Reacties (34)