Zekeriya Özer
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Zekeriya Özer van Zadkine

Promotie


Deel mijn verhaalZekeriya Özer


Interview met Zekeriya

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Als eerste een korte omschrijving geven van Zekeriya’s loopbaan bij ons op school. Zo'n vier jaar geleden kwam Zekeriya bij ons binnen bij de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw. Hij viel, om het netjes te zeggen, niet echt positief op. Hij was nog erg kinderlijk, had een kort lontje en vormde samen met een paar vriendjes een wat minder prettig groepje in de klas. Begin tweede klas veranderde Zekeriya, het duidelijkst viel dit op tijdens het zoeken naar een stageadres. Middenin de crisis was het voor veel bouwkundestudenten heel moeilijk een stageadres te vinden. Tot verbazing van het team lukte dit Zekeriya wel, hij vertoonde zo’n proactieve houding dat hij een prima stageplek wist te vinden. Hier hield het niet op, tijdens de stage trok hij zijn nette pak aan en ging netwerken bij de architect om aan een adres te komen voor een tweede stage, en ook dit lukte. Terug op school hebben we een gesprek gevoerd met Zekeriya en zijn ouders, waarin we aangaven dat hij zich zeer positief ontwikkelde en dat er wellicht in de toekomst, als hij zo zou doorgaan, een hbo-opleiding mogelijk zou zijn. Wel zou hij moeten werken aan een aantal zaken, o.a. de taal. Ook dit pikte hij op, in zijn vrije tijd oefende hij met spreekvaardigheid en probeerde zijn motivatie aan te tonen.

Helaas ging het bij de derde stage niet zo goed en Zekeriya moest vertragen in zijn opleiding. Hij liet de moed niet zakken, maar ging des te harder aan het werk, met verbluffend resultaat. Zekeriya heeft het gepresteerd tijdens zijn stage de achterstand in te lopen door drie avonden per week extra naar de avondschool te komen. Bij het stageadres heeft hij een zeer goede indruk gemaakt, zo goed dat het bedrijf voor de andere leerlingen naar school wilde komen voor de beoordeling van projecten. Zekeriya is een echte ambassadeur geworden voor mbo-techniek. Dit ambassadeurschap droeg hij ook uit tijdens Open dagen.

Na het afronden van het derde leerjaar in één half jaar, startte Zekeriya in februari met het afstudeerproject met als doel dit hele afstudeerjaar ook in een half kalenderjaar te gaan afronden. Met grote inzet (en plezier) heeft hij dit doel constant voor ogen gehad met als resultaat dat dit ook gaat lukken!

Naast zijn drukke bezigheden als examinandus, heeft Zekeriya tijd om een aantal eerstejaarsleerlingen te coachen, een praatje te houden bij Link2Work en voorlichting te geven op de Open dagen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Aan het eind van de laatste stage zou Zekeriya op school beginnen met afstuderen. Van zijn stagebedrijf kreeg hij een heel ambitieus project mee om uit te werken, een museum voor Rotterdam Zuid (helaas fictief, Rotterdam Zuid kan best een museum gebruiken) Aangezien Zekeriya niet vaak in een museum was geweest, bedacht het docententeam dat hij dit project alleen zou mogen uitvoeren wanneer hij daadwerkelijk onderzoek zou doen naar musea. We stuurden hem, in de vakantie, op pad met een lijst van musea om te bezoeken. Zekeriya kocht een museumkaart, bezocht alle opgegeven musea en deed onderzoek naar de gebouwen als kunstvorm, speciale voorzieningen op het gebied van licht en vocht, etc.

Bij het museum "Beelden aan zee" te Den Haag kwam hij zo vaak dat hij opviel. Hij kreeg rondleidingen achter de schermen en mocht een afspraak maken met de meer dan 80 jaar oude opdrachtgeefster en eigenaresse van het museum. Zijn netwerk groeide in razend tempo. Hij wist zich als een positieve gesprekspartner te handhaven in gesprekken met mensen die hij daarvoor nooit had gedacht te ontmoeten. Deze mensen gaven aan positief verrast te zijn door deze mbo-er, hun beeld van het mbo veranderde drastisch.

Momenteel heeft Zekeriya contact gelegd met de oorspronkelijke bedenker van zijn museumproject in Scandinavië, stuurt hij eerstejaarsleerlingen van de afdeling Bouwkunde aan en is hij bezig om met prachtige cijfers zijn opleiding af te maken. De contacten met het laatste stageadres zijn bestendigd voor de afdeling en Zekeriya is uitgenodigd door de vereniging Vrienden van het museum Beelden aan Zee.

Zekeriya hoopt volgend jaar te starten met een hbo-opleiding en geeft graag presentaties aan diverse soorten mensen over zijn project. Hij kan duidelijk maken dat hij precies weet wat hij doet en waarom en heeft zich ontwikkeld van een jongetje van Rotterdam Zuid naar een jonge bouwkundige met een bijzonder netwerk!

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik, Zekeriya, vind het heel bijzonder dat ik ben uitgekozen. Ten eerste om voorgedragen te worden, maar meer nog toen ik werd gekozen als Zadkine-uitblinker!

Natuurlijk ben ik erg trots dat ik dit mocht bereiken. Ik ben me er zeker van bewust dat de mensen die ik om mij heen heb daar een belangrijke rol in hebben gespeeld. Natuurlijk mijn familie, maar ook SteBru heeft een grote rol gespeeld in mijn verandering van schooljongen naar beginnend vakman.

Ik hoop dat ik naar andere (techniek)studenten kan uitdragen dat zij met een proactieve houding veel kunnen bereiken, je eigen toekomst vormgeven is toch het mooiste dat er is!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na het behalen van zijn mbo-diploma is Zekeriya zeker van plan om verder te studeren. In ieder geval gaat hij naar het hbo. De afgelopen jaren heeft hij geleerd zijn doelen haalbaar te formuleren, dus of hij naar de TU zal doorstromen houdt hij voorlopig nog in het midden.

De hbo-opleiding wil hij graag aan de HR doen, en dan ook weer bouwkunde.
Wanneer hij klaar is met zijn opleiding hoopt hij projectontwikkelaar te worden. Zijn sterke punten liggen vooral bij het bedenken van plannen, het globale schetsen en de verkoop van ideeën en projecten. Deze kwaliteiten zou hij in dit beroep kunnen laten zien.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

In zijn stageperiode bij ons bedrijf heeft Zekeriya veel motivatie en inzet getoond. In een korte periode heeft hij een positieve ontwikkeling doorgemaakt en aangetoond in staat te zijn snel werkzaamheden op te pakken.
Hij is positief kritisch over zijn eigen leerproces en staat open voor de nieuwe uitdaging die we aan hem voorgelegd hebben voor de benadering van zijn leerproces en zijn afstudeeropdracht.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij als Stebru Transformatie zijn trots op de nominatie van Zekeriya Özer. In zijn stageperiode bij ons bedrijf heeft hij een positieve ontwikkeling laten zien. Een ontwikkeling die wij graag stimuleren en daarin een steentje bij blijven dragen.

Stebru Transformatie, onderdeel van de Stebru Groep, staat voor frisse, eigentijdse ideeën. Oplossingen voor projecten en locaties die net even iets meer creativiteit en vindingrijkheid behoeven dan standaard. Stebru zoekt altijd met frisse ideeën creatief naar de meest optimale oplossing. Van idee tot realisatie, door slim mee te denken vanaf de eerste vraag vanuit de markt of direct van de opdrachtgever. En Zekeriya paste goed in dit plaatje!

Voor de vervolgopdracht van Zekeriya hebben we dan ook gezocht naar een bij hem passende en uitdagende afstudeeropdracht. Even buiten de gebaande paden van zijn opleiding treden! Refererend aan de oude leermethodes van de Académie des Beaux-Arts hebben we Zekeriya in de huid van een ontwerper laten treden en vanuit dat perspectief het ontwerp en de uitwerking laten benaderen. Dit heeft hij tot op heden erg goed gedaan en met navenant resultaat.

School: Zadkine
Adres:
Benthemplein 15
3032 CC Rotterdam
Telefoon:
088-945 31 00
Website:Leerbedrijf: Stebru Transformatie BV
Zekeriya Özer
Zekeriya Özer

Zadkine Uitblinker 2014

Zekeriya Özer
Zekeriya Özer

Zadkine Uitblinker 2014Bekijk alle uitblinkers 2014
Reacties (30)

 • Remyson(feyenoord)
  Lekker bezig gozer!!
     dinsdag 30 september 2014 16:28
 • kahraman sahan
  Succes Zekeriyaa !
     woensdag 24 september 2014 13:20
 • Bidjaya Mangloe
  Succes Zekeriya
     woensdag 24 september 2014 13:17
 • emel kocer
  Ik ben docent zorg en welzijn bij zadkine. Ik ben trost op zekeriya. Ik wens heel veel succes.
     woensdag 10 september 2014 17:05
 • Halis ER
  Heel veel succes, dit is pas een top prestatie. Ik stem op jou!!
     vrijdag 5 september 2014 9:26
 • Orlando
  succes Zekeriya! Yes you can!
     woensdag 16 juli 2014 21:51
 • Lisa Coronado Fernández
  Ik heb op je gestemd en ook op Facebook een oproep geplaatst! Succes 👌👌👌
     maandag 14 juli 2014 21:27
 • Khalid Mansouri
  Netjes!
     woensdag 25 juni 2014 13:22
 • Paula van Iperen
  Ik ken je niet persoonlijk maar wat ik over je gezezen heb vind ik echt een prijs waard. Je moet gewoon de uitblinker worden.
     dinsdag 24 juni 2014 13:07
 • Üstün Gümüssu
  Een geweldig resultaat! Dit is nog het begin, ga zo door!
     zaterdag 21 juni 2014 13:28
 • Diederik Sonneveld
  Zekeriya je bent de afgelopen jaren erg positief gegroeid als persoon en ik ben er van overtuigd dat dat alleen nog maar beter zal worden!
     donderdag 19 juni 2014 0:52
 • Yasemin
  Succes
     donderdag 19 juni 2014 0:06
 • Fatma Tezcan
  Succes Zekeriya! Je maakt ons trots met je prestaties :)
  Moge al je mooie dromen uitkomen!
     woensdag 18 juni 2014 22:40
 • Erdogan Demir
  Succes Zekeriya
     woensdag 18 juni 2014 16:18
 • Kadir Özer
  Trots als een pauw! Met zo'n groot doorzettingsvermogen en doelgerichtheid zal je ver komen. This is juist the beginning!!
     woensdag 18 juni 2014 15:01
 • nelly ravelo
  veel succes Zekeriya.
     woensdag 18 juni 2014 9:17
 • bilal karhan
  Ben trots op je jonge! Mijn stem is voor jou.
     woensdag 18 juni 2014 0:20
 • Gulsen ozer
  Goed zo zekeriyye👍
     dinsdag 17 juni 2014 23:01
 • Alp Genc
  Zekeriya je bent een motivatie voor velen, ga zo door!
     dinsdag 17 juni 2014 22:35
 • Leman sari
  Ik ben heel erg trots op mijn neef hij heeft het super gedaan mijn stem gaat naar hem
     dinsdag 17 juni 2014 20:43
 • Fatih Özer
  Zekeriya, een fantastisch resultaat!

  Ik ben beretrots op en dankbaar voor datgene wat mijn broer heeft bereikt. Maar het is nog niet genoeg, want doorgaan is ons motto!

  Stem op Zekeriya Özer en op naar het HBO!
     dinsdag 17 juni 2014 19:26
 • Fehmi Özer / Neef
  Topprestatie neef! Ga zo door!
     dinsdag 17 juni 2014 18:13
 • Dursun Atik
  Het is geweldig om dit te lezen, ga zo door!
     dinsdag 17 juni 2014 17:17
 • Rob van osch
  Iedereen stemmen op Zekeriya, hij heeft het verdiend!
     dinsdag 17 juni 2014 16:51
 • Bunyamin isguzarer/ oom
  Ik stem op Zekeriya Özer
     dinsdag 17 juni 2014 15:14
 • Hakan özer
  Als oom ben ik heel trots op mijn Neef"je".
  Ga vooral zo door Zekeriya
     maandag 16 juni 2014 23:11
 • Hans Roelse
  Een mooi voorbeeld voor anderen binnen het MBO!
     maandag 16 juni 2014 15:11
 • Louis van Mechelen
  Als oud-docent wis- en natuurkunde van Zekeriya herinner ik me z`n inzet en vooral niet-aflatende positieve houding en het is ook daarom dat mijn stem naar hem toe gaat.
     maandag 16 juni 2014 13:27
 • Nienke Steensma
  Iedereen stemmen op Zekeriya, hij heeft het echt verdiend!
     maandag 16 juni 2014 12:53
 • Peter Breeman
  Ik stem op Zekeriya Özer
     maandag 16 juni 2014 11:16