Yannick Joosten
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Yannick Joosten van CITAVERDE College

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Yannick

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Yannick is letterlijk een Uitblinker. Hij dankt deze titel aan zijn bijzonder goede stageprestaties en uitzonderlijk goede inzet op school (twee Proeven van Bekwaamheid behaald met een Excellente), maar ook buiten school. Niet alleen voor zichzelf en zijn stagebedrijven presteert hij goed, maar ook zijn klasgenoten en de gemeente Panningen, waar Yannick woont, doen er hun voordeel mee.

Hij weet precies wat hij wil bereiken in de toekomst en doet er alles aan om zo ver te komen. Met zijn proactieve en assertieve houding is hij niet bang om op mensen af te stappen om zo zijn netwerk te vergroten en naamsbekendheid te creëren. En dit heeft zeker al zijn vruchten afgeworpen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Yannick is als jonge designer gevraagd voor verschillende projecten. Eén daarvan is een leefbaarheidsproject voorkomend vanuit een project van de Rabobank. Via een wijkinitiatief is Yannick benaderd om iets te bedenken en te coördineren hiervoor. Voor dit leefbaarheidsproject voor een park in Panningen heeft hij een polyesther zitgroep ontworpen voorzien van LED-verlichting die je middels een app op je tablet of smartphone van lichtkleur kunt laten veranderen. De zitgroep is tevens gekoppeld aan bewegingstoestellen en heeft als uiteindelijke doel mensen bewust maken dat bewegen en samenzijn gezond is.
Ook heeft hij in september 2013 het promotiemateriaal ontworpen voor een kunst en cultuur evenement voor de gemeente Peel en Maas. En in november 2013 is hij gepresenteerd als jong talent tijdens het kunstevenement Light Motiv door Berden Wonen in Venlo. Zijn zelf ontworpen en gemaakte lampen die hier werden tentoongesteld trokken veel bekijks.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Super! Het was een verrassing en ik was erg blij om te horen dat ik gekozen ben als uitblinker. Het voelt als een schouderklopje, een bevestiging dat ik op de goede weg ben."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Yannick wil architectuur gaan studeren op het HBO. Hij heeft zich ingeschreven op 2 scholen .
Op beide scholen is hij ook al aangenomen. Inmiddels heeft hij de keuze gemaakt voor ABKM in Maastricht.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stagebegeleider en docent Interieur & Vormgeving Roger Verstappen: “Yannick is letterlijk een Uitblinker. Tijdens zijn stageperiode had het stagebedrijf er alle vertrouwen in om Yannick hun bedrijf te laten vertegenwoordigen op een grote designbeurs in Keulen. Dat is het grootste compliment dat je als stagiair kunt krijgen. Ook op school laat hij zich van zijn beste kant zien. Hij legt de lat hoog voor zijn opdrachten en is daarom ook kritisch naar de docenten toe. Dat vind ik mooi. En doordat Yannick altijd een tandje bijzet in het werk dat hij doet, heeft hij het niveau van zijn klasgenoten ook naar boven getrokken. En dat is wel heel bijzonder.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Dhr. Joosten van Masterlight in Panningen: "Yannick heeft dit zeker verdiend. Hij zou zo meteen aan het werk kunnen bij een creatief bedrijf. Maar hij kiest er voor om nog een mooie studie hierna te gaan doen. En dat lijkt me ook heel slim, omdat hij hier nog veel van kan leren en het is goed voor zijn verdere toekomst."

Dhr. Thomassen van Thomassen Interieurs in Venray: “Yannick is een ongelofelijk creatieve jongen met een hele hoge ambitie. Waar Yannick zich in onderscheidt is dat hij als stagiair niet alleen hier is gekomen om te leren, maar dat wij ook heel veel van hem hebben geleerd. En ik denk dat we nog heel veel van Yannick gaan horen.”

School: CITAVERDE College
Adres:
Postbus 569
6040 AN Roermond
Website:
Leerbedrijf: Thomassen Interieurs
Motorlamp
Motorlamp

Deze motorlamp van Yannick heeft op verschillende nationale en internationale beurzen gestaan

Zitgroep
Zitgroep

Yannick heeft zitelementen ontworpen gemaakt van polyesther en voorzien van LED-verlichting die je middels een app op je tablet of smartphone van lichtkleur kunt laten veranderen.

Jas gemaakt van autobanden
Jas gemaakt van autobanden

Reacties (16)