Yannick Joosten
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Yannick Joosten van CITAVERDE College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Yannick

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Yannick is letterlijk een Uitblinker. Hij dankt deze titel aan zijn bijzonder goede stageprestaties en uitzonderlijk goede inzet op school (twee Proeven van Bekwaamheid behaald met een Excellente), maar ook buiten school. Niet alleen voor zichzelf en zijn stagebedrijven presteert hij goed, maar ook zijn klasgenoten en de gemeente Panningen, waar Yannick woont, doen er hun voordeel mee.

Hij weet precies wat hij wil bereiken in de toekomst en doet er alles aan om zo ver te komen. Met zijn proactieve en assertieve houding is hij niet bang om op mensen af te stappen om zo zijn netwerk te vergroten en naamsbekendheid te creëren. En dit heeft zeker al zijn vruchten afgeworpen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Yannick is als jonge designer gevraagd voor verschillende projecten. Eén daarvan is een leefbaarheidsproject voorkomend vanuit een project van de Rabobank. Via een wijkinitiatief is Yannick benaderd om iets te bedenken en te coördineren hiervoor. Voor dit leefbaarheidsproject voor een park in Panningen heeft hij een polyesther zitgroep ontworpen voorzien van LED-verlichting die je middels een app op je tablet of smartphone van lichtkleur kunt laten veranderen. De zitgroep is tevens gekoppeld aan bewegingstoestellen en heeft als uiteindelijke doel mensen bewust maken dat bewegen en samenzijn gezond is.
Ook heeft hij in september 2013 het promotiemateriaal ontworpen voor een kunst en cultuur evenement voor de gemeente Peel en Maas. En in november 2013 is hij gepresenteerd als jong talent tijdens het kunstevenement Light Motiv door Berden Wonen in Venlo. Zijn zelf ontworpen en gemaakte lampen die hier werden tentoongesteld trokken veel bekijks.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Super! Het was een verrassing en ik was erg blij om te horen dat ik gekozen ben als uitblinker. Het voelt als een schouderklopje, een bevestiging dat ik op de goede weg ben."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Yannick wil architectuur gaan studeren op het HBO. Hij heeft zich ingeschreven op 2 scholen .
Op beide scholen is hij ook al aangenomen. Inmiddels heeft hij de keuze gemaakt voor ABKM in Maastricht.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stagebegeleider en docent Interieur & Vormgeving Roger Verstappen: “Yannick is letterlijk een Uitblinker. Tijdens zijn stageperiode had het stagebedrijf er alle vertrouwen in om Yannick hun bedrijf te laten vertegenwoordigen op een grote designbeurs in Keulen. Dat is het grootste compliment dat je als stagiair kunt krijgen. Ook op school laat hij zich van zijn beste kant zien. Hij legt de lat hoog voor zijn opdrachten en is daarom ook kritisch naar de docenten toe. Dat vind ik mooi. En doordat Yannick altijd een tandje bijzet in het werk dat hij doet, heeft hij het niveau van zijn klasgenoten ook naar boven getrokken. En dat is wel heel bijzonder.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Dhr. Joosten van Masterlight in Panningen: "Yannick heeft dit zeker verdiend. Hij zou zo meteen aan het werk kunnen bij een creatief bedrijf. Maar hij kiest er voor om nog een mooie studie hierna te gaan doen. En dat lijkt me ook heel slim, omdat hij hier nog veel van kan leren en het is goed voor zijn verdere toekomst."

Dhr. Thomassen van Thomassen Interieurs in Venray: “Yannick is een ongelofelijk creatieve jongen met een hele hoge ambitie. Waar Yannick zich in onderscheidt is dat hij als stagiair niet alleen hier is gekomen om te leren, maar dat wij ook heel veel van hem hebben geleerd. En ik denk dat we nog heel veel van Yannick gaan horen.”

School: CITAVERDE College
Adres:
Postbus 569
6040 AN Roermond
Website:Leerbedrijf: Thomassen Interieurs
Adres:
Wilhelminastraat 6
5801 BW Venray
Telefoon:
0478-582510
Motorlamp
Motorlamp

Deze motorlamp van Yannick heeft op verschillende nationale en internationale beurzen gestaan

Zitgroep
Zitgroep

Yannick heeft zitelementen ontworpen gemaakt van polyesther en voorzien van LED-verlichting die je middels een app op je tablet of smartphone van lichtkleur kunt laten veranderen.

Jas gemaakt van autobanden
Jas gemaakt van autobanden


Reacties (16)

 • Arno Lenders
  Hoi Yannick,
  Geweldig om te zien hoe jij je hebt ontwikkeld. Ga zo door en veel succes met een mooie carriere. Top!!
     donderdag 9 oktober 2014 21:26
 • Tante Lientje en oom Hein
  Geweldig Yannick. Wij zijn trots op je. Proficiat.
     maandag 6 oktober 2014 17:14
 • Ans Joosten
  Yannick, voor mij ben je veel meer dan een uitblinker, je zet je enorm in voor je studie, je ontwerpen en in het onderzoek naar mogelijkheden om je werken te perfectioneren. Maar vooral ben je betrokken bij de mensen in jouw omgeving, je vind het welzijn van de anderen erg belangrijk en je zet je voor iedereen in.

  Luisterend, invoelend en respectvol en altijd bereid om een ander te helpen is zo tekenend jou.

  Met al deze ingrediënten en je creativiteit ben je een fantastisch mens in deze maatschappij. succes jongen.
     maandag 29 september 2014 16:58
 • Giotta Tajiri
  Yannick,

  Je hebt alle basis ingrediënten, gebruik ze goed! Blijf kritisch daag jezelf uit! 'Go with your gut feeling', blijf bij jezelf!
  Veel succes, Giotta
     woensdag 24 september 2014 17:50
 • Dhr.Segers (SpoReTo)
  Hoi Yannick
  Allereerst proficiat dat je excellent bent geslaagd op het MBO CITAVERDE College Roermond I&V.
  Succes met de landelijke stemming.
  Heel SpoReTo steunt jou.
     zaterdag 12 juli 2014 12:17
 • Angelita Gonzalez
  ik stem op jou!
  Succes
     dinsdag 24 juni 2014 16:38
 • Ron van der Haghen (Berden Wonen Venlo)
  Yannick gaat zeker onze stem krijgen. Hij heeft een geweldige "drive" en een grote doses aan passie en creativiteit gaan hem ver brengen. Eind vorig jaar heeft hij (samen met onze collega's) ervoor gezorgd, met veel inzet, dat Berden Lightmotiv een succes is geworden. Succes Yannick
     dinsdag 24 juni 2014 11:16
 • Nicolle Schlösser
  Surprise us again!! Suc6.
     vrijdag 20 juni 2014 20:40
 • EMJE RAMAEKERS
  Je werk mogen genieten in Light Motive Venlo, zeer succesvol, ik stem dan ook van harte op jou en wens je een prachtige toekomst !
     vrijdag 20 juni 2014 0:12
 • Alie Wouda - van der Tuin
  Yannick is zeker in alle opzichten een UITBLINKER!!! Ik ken hem als iemand die zeer gedreven is in zijn vak, maar dat niet alleen, nee hij denkt met "iedereen" mee. Hij ziet iets en dan zie je hem denken: "?", hij wil daar meteen iets mee, of zegt hij: "oh zonde dat ze dat weggooien", je kan wel dit en dat, zus en zo en.............. er is weer een idee geschapen :-) en dat gaat de hele tijd door. Als hij eenmaal iets in z'n hoofd heeft, dan is hij daar moeilijk van af te wijken, waarom? Omdat hij precies weet wat hij wil, HIJ ZIET IN Z'N HOOFD het PLAATJE AL. Een bijzondere, zelfverzekerde creatieve jongeman, met barstens vol ideeën. Om in een paar woorden te omschrijven. Ik wens je heel veel succes met je vervolgstudie en later carrière en hoop voor je dat je de TOP bereikt. DAT VERDIEN JE! (y)
     donderdag 19 juni 2014 12:35
 • Armand Gerards Designer - communicator in material
  " De klassiekers van morgen vandaag in huis halen…."

  Dankzij mijn functie(Art-manager) bij www.berden.nl, mag ik dit ook concreet vormgeven.
  YANNICK JOOSTEN past in dit profiel…

  De LC4 en Le Corbusier(ontwerp in samenwerking met zijn neef en Charlotte Perriand), zijn de klassiekers van vandaag.
  Presentatie Salon d'Automne Parijs.Deze Chaise Longue is een concreet bewijs van een tijdloos ontwerp. (De vorm van de stoel is het resultaat van een studie naar de menselijke anatomie).

  CITAVERDE College - de stageplekken en de geboden en genomen mogelijkheden - de reeds verworven kennis en kunde - de zakelijk doordachte verbindingen - het doorzettingsvermogen en een OVERDOSIS EIGENWIJSHEID zijn aanwezig bij Yannick Joosten.

  Dit is natuurlijk en tevens een pril begin richting ….


  SUCCES !
     donderdag 19 juni 2014 12:02
 • Maria Peeters
  Als buurtgenoot kennen we Yannick al van jongs af aan als zeer creatief en ondernemend. Heel veel succes gewenst voor nu en voor de toekomst Yannick!
     dinsdag 17 juni 2014 13:45
 • Lily Voncken
  Ik stem op Yannick Joosten
     dinsdag 17 juni 2014 13:21
 • Marie-José Keulen-Gerads, docent vormgeving CITAVERDE College en beeldend kunstenaar
  Bewonderingswaardig is de geweldige passie en drive die Yannick laat zien voor zijn vakgebied. Wat is mooier dan van je passie je beroep te maken! Yannick is een jonge talentvolle vormgever waar we nog veel van gaan zien en horen.
     dinsdag 17 juni 2014 13:05
 • Ton Hanssen (Gemeenteraadslid Peel en Maas)
  Bij het leefbaarheidsproject van de Rabobank heeft Yannick niet alleen zijn unieke creatieve vaardigheden laten zien, maar hij is ook de trekker van het project geworden. Gisteren ben ik nog bij het Bouwens gediscussieerd over het belang van de talentontwikkeling bij de jeugd.
  Yannick is een prachtig voorbeeld hoe een jongere zich kan ontwikkelen.
     dinsdag 17 juni 2014 9:32
 • Polycel Helden-Panningen B.V. (Jos Kempen)
  Yannick laat zich niet van de wijs brengen > deze eigenschap is een van de ingrediënten, om een uitblinker te zijn.
  Op een gegeven moment ontdekt hij een nieuwe "kracht" van de polyester materialen, waarvan de zit-elementen (BAZy-chair) zijn vervaardigd............. en hij gaat maar door, en hij gaat maar door...........................TOP ! ! !
     maandag 16 juni 2014 10:06