Stefano de Koning
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Stefano de Koning van Da Vinci College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Stefano

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Stefano is een geboren techneut die zijn hart en passie volgt In zijn opleiding als Middenkader engineering presteert hij uitzonderlijk goed. Hij is een verbindende schakel in zijn team waarin hij een leidinggevende rol op zich neemt. Hij is gedreven, werkt hard mee aan projecten en deelt zijn kennis met zijn studiegenoten. Stefano maakt bewuste keuzes tussen zijn persoonlijke belang en het groepsbelang Hij wil professional worden in zijn vak. Hij vindt het belangrijk om samen te leren, samen plezier te maken en hij wil ( jonge) mensen enthousiast maken voor techniek. Dit doet hij als actief lid vanuit het techniek-promotieteam. Het Da Vinci College is super trots op Stefano!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Stefano heeft bijzonder gepresteerd in een innovatief project "Multi Purpose Ship". Hierin werken mbo en hbo studenten samen aan een multifunctioneel schip dat gaat varen in Suriname. De opdracht komt van een opdrachtgever die voornemens is om het schip te bouwen. De begeleidingsgroep bestaat uit professionals uit de maritieme sector. Stefano is actief in het techniek promotieteam van het Da Vinci College. Samen met een groep medestudenten heeft hij een jaar lang actief gewerkt aan de promotie van techniek. Hij geeft rondleidingen aan ouders van toekomstige leerlingen, maar ook aan kinderen van de basisschool. Hij gelooft in de betekenis van techniek voor de maatschappij en wil iedereen laten zien hoe leuk en uitdagend het is om te werken in de techniek .

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Stefano heeft zijn nominatie bescheiden ontvangen “Ik voel me de spits van het team, want ik weet dat ik mijn klas en andere studenten vertegenwoordig. Ik vind het leuk om techniek te promoten, want er is veel werkgelegenheid in de techniek. Er wordt vaak nog ouderwets gedacht over techniek” zegt hij over zijn nominatie.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Stefano wil graag doorleren op het hbo, richting automatiseringstechniek. Hij wil heel goed worden in zijn vak en daarna werken bij een innovatief bedrijf dat uitdagende opdrachten aanneemt. ‘ Ik wil steeds beter worden en lastige technische problemen in systemen oplossen. Eigenlijk wil ik vooral de wereld minder ingewikkeld maken.’

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stefano houdt van uitdagingen en oplossingen zoeken voor technische vraagstukken, een echte Middenkader engineer met potentie en ambitie. Hij is vooral ook een teamplayer, want samenwerken met anderen is voor hem voorwaarde om tot goede producten te komen.

Over de projecten die hij doet geeft hij presentaties op beurzen en tijdens studiedagen Ook in het Engels! Hij gaat in gesprek met vertegenwoordigers van gemeenten en bedrijven. Onlangs sprak hij nog met Mirjam Sterk over de onderwijskansen van jongeren in de techniek.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Peter van der Linde directeur CasCade Automation Systems B.V.:
“Stefano past goed in onze platte organisatie waar iedereen volwassen met zijn/haar verantwoordelijkheid om gaat. Ik mag hem graag, want het is een sympathieke persoonlijkheid en hij gaat serieus met zijn vak om.
Hij komt de volgende stageperiode weer bij ons. De eerste periode nam hij veel initiatief, dus de tweede periode willen we hem nog meer uitdaging geven. Ons werk is niet standaard en dat kan lastig zijn. Het kan ook ingewikkeld zijn, maar dat past juist bij Stefano. Hij pakt de kansen en gaat door. Daar is hij ambitieus genoeg voor.”

School: Da Vinci College
Adres:
Postbus 1184
3300 BD Dordrecht
Website:Leerbedrijf: Cascade Automations Systems
Da Vinci College, Stefano de Koning aan het werk
Da Vinci College, Stefano de Koning aan het werk

Stefano de Koning, mbo-uitblinker van het Da Vinci College aan het werk.

Da Vinci College, Stefano de Koning is trots
Da Vinci College, Stefano de Koning is trots

Stefano de Koning, uitblinker van het Da Vinci College is trots op het mbo!

Da Vinci College, Stefano de Koning 'n friends
Da Vinci College, Stefano de Koning 'n friends

Stefano de Koning, uitblinker van het Da Vinci College wordt gesteund door vrienden, studiegenoten en collega's.

Da Vinci College, Stefano de Koning met zijn project
Da Vinci College, Stefano de Koning met zijn project

Stefano de Koning, uitblinker van het Da Vinci College met zijn project 'Multi Purpose Ship'.Bekijk alle uitblinkers 2014
Reacties (15)

 • Johan den Houter
  Gewoon om dat hij een stem verdient !!
     vrijdag 3 oktober 2014 10:29
 • Lyda Verweij
  Fantastisch Stefano! Mijn stem is voor jou.
     donderdag 2 oktober 2014 19:21
 • Hanner Baars
  Bij deze!
     donderdag 2 oktober 2014 11:35
 • Giaoli
  Stemmen
     donderdag 2 oktober 2014 11:34
 • Marloes de Vries
  Stefano is eigenlijk te bescheiden om zijn prestaties in het ontwerp van het schip voor Suriname en als Technologie-ambassadeur op waarde te schatten. Toch zet hij constant die extra stap om het project én zijn studie tot een succes te maken, de klanten tevreden te houden en om leerlingen in basis- en voorgezet onderwijs te enthousiasmeren voor techniek. Onbewust is Stefano al een uitblinker en voorbeeld voor het mbo! Het is nu aan ons om dat met onze stemmen definitief aan te tonen. Stem Stefano de top in!
     woensdag 1 oktober 2014 13:19
 • Peter Vrancken
  Stefano bewijst elke dag waar het in het MBO om gaat. Hij is een trendsetter op het gebied van de moderne techniek, neemt werkelijk de klant en opdrachtgever als uitgangspunt en is in staat diens wensen te vertalen in de uitvoering. Stefano is een uitblinker in zijn vakgebied, maar ook in de omgang met mede-studenten, collega's en docenten. Hij verdient het om op het podium te staan!
     woensdag 1 oktober 2014 13:00
 • Sietske van Voorthuijsen Da Vinci College/ promo team
  Stefano jij gaat voor Technologie en het Da Vinci College , wij gaan voor jou!
  Bedankt voor alles wat je doet. Je hoort absoluut in de top 10.
  We gaan nog 2 dagen knallen....succes met de eindsprint. Het gaat lukken.Jij en je promo team gaan ervoor 'LIVE TO WIN'
     woensdag 1 oktober 2014 12:06
 • Aad Veldboer
  Als je ziet hoe enthousiast Stefano met zijn techniek opleiding bezig is dan verdiend hij het gewoon om tot uitblinker gekozen te worden. Stefano is een visite kaartje voor Techniek. Dit visite kaartje gaat verder dan alleen het Davinci College. Door b.v. zijn betrokkenheid bij voorlichting aan VMBO scholen maakt hij potentiele studenten enthousiast voor techniek. Geweldig!
     dinsdag 30 september 2014 15:57
 • marleen Michielsen
  Kom ik Stefano tegen op de gang. Vraag ik waarom hij niet in de les zit.
  Het project dat Stefano met de Hogeschool leeringen uitvoert loopt vast. Waarom? Hij heeft expertise die zij (HRO studenten) niet hebben. Ze wachten op hem. Kan het nog beter? Dus, hij moet eerst een technisch snufje verzinnen en gaat dan pas naar zijn de theorieles of is dit niet de ultieme wijze van kennis vergaren?
  Stefano had eigenlijk geen tijd voor de "uitblinker". Hij heeft teveel werk voor de projecten. Dat was zijn antwoord. We hebben hem met veel moeite kunnen overhalen. Omdat de klas hem als spits naar voren heeft geschoven gaat hij uiteindelijk om.
  Dat is de echte mindset van de techneut. Geen flauwekul maar je onderdompelen in toffe technieken. Laten we dit nu zomaar weer voorbij gaan. Zullen we nu eens met z'n allen stemmen op de techniekers van de toekomst?
     dinsdag 30 september 2014 15:56
 • Bianca Heeren - projectleider evenementen Da Vinci College
  Stefano,

  We hebben de afgelopen maanden intensief samengewerkt! Er zijn veel momenten geweest waarbij we op een leuke manier stemmen hebben kunnen werven voor jouw deelname aan de landelijk mbo uitblinker verkiezing. Wij zijn er trots op dat jij onze uitblinker bent en we hopen dat je donderdag in de top 10 staat! veel succes donderdag met je laatste stem dag en we gaan ervoor!
     dinsdag 30 september 2014 15:54
 • Nicolette Groenhart
  Stefano,
  wat zou het fantastisch zijn als er weer eens een echte techneut in de finale staat.
  ik ga voor jou!
  toi toi toi
     dinsdag 30 september 2014 15:38
 • Bianca
  Hoi Stefano,

  de laatste loodjes, we gaan ervoor!
     dinsdag 30 september 2014 14:18
 • Dilara
  Ik heb gestemd !
     dinsdag 16 september 2014 11:10
 • Gerdien van der Sanden
  Stem voor Stefano de Koning!
     maandag 23 juni 2014 10:36
 • Rob de Greef, RDG-engineering Waalwijk
  Echt een uitblinker! Zo'n enthousiaste en gemotiveerde stagiaire hebben nog niet eerder gehad. Super!.
     dinsdag 17 juni 2014 11:16