Stefano de Koning
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Stefano de Koning van Da Vinci College

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Stefano

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Stefano is een geboren techneut die zijn hart en passie volgt In zijn opleiding als Middenkader engineering presteert hij uitzonderlijk goed. Hij is een verbindende schakel in zijn team waarin hij een leidinggevende rol op zich neemt. Hij is gedreven, werkt hard mee aan projecten en deelt zijn kennis met zijn studiegenoten. Stefano maakt bewuste keuzes tussen zijn persoonlijke belang en het groepsbelang Hij wil professional worden in zijn vak. Hij vindt het belangrijk om samen te leren, samen plezier te maken en hij wil ( jonge) mensen enthousiast maken voor techniek. Dit doet hij als actief lid vanuit het techniek-promotieteam. Het Da Vinci College is super trots op Stefano!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Stefano heeft bijzonder gepresteerd in een innovatief project "Multi Purpose Ship". Hierin werken mbo en hbo studenten samen aan een multifunctioneel schip dat gaat varen in Suriname. De opdracht komt van een opdrachtgever die voornemens is om het schip te bouwen. De begeleidingsgroep bestaat uit professionals uit de maritieme sector. Stefano is actief in het techniek promotieteam van het Da Vinci College. Samen met een groep medestudenten heeft hij een jaar lang actief gewerkt aan de promotie van techniek. Hij geeft rondleidingen aan ouders van toekomstige leerlingen, maar ook aan kinderen van de basisschool. Hij gelooft in de betekenis van techniek voor de maatschappij en wil iedereen laten zien hoe leuk en uitdagend het is om te werken in de techniek .

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Stefano heeft zijn nominatie bescheiden ontvangen “Ik voel me de spits van het team, want ik weet dat ik mijn klas en andere studenten vertegenwoordig. Ik vind het leuk om techniek te promoten, want er is veel werkgelegenheid in de techniek. Er wordt vaak nog ouderwets gedacht over techniek” zegt hij over zijn nominatie.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Stefano wil graag doorleren op het hbo, richting automatiseringstechniek. Hij wil heel goed worden in zijn vak en daarna werken bij een innovatief bedrijf dat uitdagende opdrachten aanneemt. ‘ Ik wil steeds beter worden en lastige technische problemen in systemen oplossen. Eigenlijk wil ik vooral de wereld minder ingewikkeld maken.’

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stefano houdt van uitdagingen en oplossingen zoeken voor technische vraagstukken, een echte Middenkader engineer met potentie en ambitie. Hij is vooral ook een teamplayer, want samenwerken met anderen is voor hem voorwaarde om tot goede producten te komen.

Over de projecten die hij doet geeft hij presentaties op beurzen en tijdens studiedagen Ook in het Engels! Hij gaat in gesprek met vertegenwoordigers van gemeenten en bedrijven. Onlangs sprak hij nog met Mirjam Sterk over de onderwijskansen van jongeren in de techniek.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Peter van der Linde directeur CasCade Automation Systems B.V.:
“Stefano past goed in onze platte organisatie waar iedereen volwassen met zijn/haar verantwoordelijkheid om gaat. Ik mag hem graag, want het is een sympathieke persoonlijkheid en hij gaat serieus met zijn vak om.
Hij komt de volgende stageperiode weer bij ons. De eerste periode nam hij veel initiatief, dus de tweede periode willen we hem nog meer uitdaging geven. Ons werk is niet standaard en dat kan lastig zijn. Het kan ook ingewikkeld zijn, maar dat past juist bij Stefano. Hij pakt de kansen en gaat door. Daar is hij ambitieus genoeg voor.”

School: Da Vinci College
Adres:
Postbus 1184
3300 BD Dordrecht
Website:
Leerbedrijf: Cascade Automations Systems
Da Vinci College, Stefano de Koning aan het werk
Da Vinci College, Stefano de Koning aan het werk

Stefano de Koning, mbo-uitblinker van het Da Vinci College aan het werk.

Da Vinci College, Stefano de Koning is trots
Da Vinci College, Stefano de Koning is trots

Stefano de Koning, uitblinker van het Da Vinci College is trots op het mbo!

Da Vinci College, Stefano de Koning 'n friends
Da Vinci College, Stefano de Koning 'n friends

Stefano de Koning, uitblinker van het Da Vinci College wordt gesteund door vrienden, studiegenoten en collega's.

Da Vinci College, Stefano de Koning met zijn project
Da Vinci College, Stefano de Koning met zijn project

Stefano de Koning, uitblinker van het Da Vinci College met zijn project 'Multi Purpose Ship'.

Reacties (15)