Rosah van Schendelen
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Rosah van Schendelen van SVO vakopleiding food

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Rosah

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Betrokken en bevlogen, met hart voor haar vak. Dat is Rosah van Schendelen. Rosah besloot twee jaar geleden haar baan als redacteur op te zeggen en haar droom alsnog waar te maken: chef-kok worden. Ze startte met een mbo 2-koksopleiding bij SVO in het Culinair Centrum Beverwijk en stroomde daarna direct door naar mbo 3, om zelfstandig werkend kok te worden. Een druk schema, maar Rosah ging nog een extra uitdaging aan. Eind vorig jaar schreef ze zich in voor televisiekookprogramma MasterChef. Uit 1400 aanmeldingen werden zestien deelnemers gekozen, waar Rosah er één van was. Na twaalf weken topprestaties leveren werd ze uiteindelijk tweede. Ondertussen bleef ze ook op school hard werken. Ze heeft inmiddels ook haar niveau-3 diploma behaald!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Rosah is een echte uitblinker als het gaat om doelgericht en efficiënt werken in de keuken. Ze bereidt bijzondere gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties en onder enorme druk presteert ze uitstekend. Als het nodig is, neemt Rosah moeiteloos en met veel plezier de leiding van de keuken over. Dat Rosah het afronden van haar opleiding, werk en deelname aan MasterChef zo succesvol heeft weten te combineren, is heel bijzonder.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Mijn nominatie als mbo-Uitblinker van het jaar is een heel leuke verrassing. Ik had het niet verwacht, want er studeren zoveel talenten aan het Culinair Centrum Beverwijk. Het is een eer om SVO en het Culinair Centrum te mogen vertegenwoordigen. Sinds ik mijn koksopleiding ben begonnen, zijn er volop mooie culinaire kansen op mijn pad gekomen. Ik kreeg niet alleen de mogelijkheid om mijn kantoorbaan te verruilen voor een baan in de keuken, maar mijn opleiding was ook een geweldige opstap naar mijn deelname aan MasterChef.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Ik wil de allerbeste vrouwelijke chef-kok van Nederland worden, dat is mijn droom. Daarnaast wil ik graag een kookboek uitbrengen en mensen blijven inspireren met vernieuwende gerechten.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

“De mbo-Uitblinker is niet de student met de hoogste cijfers, maar de student die een bijzondere prestatie heeft geleverd. En dat heeft Rosah gedaan. Haar tweede plaats bij MasterChef was geweldig, ze durft haar dromen te volgen en haar harde werk heeft haar een mooie baan bij het gerenommeerde restaurant LUTE in Amstelveen opgeleverd. Rosah is een student om trots op te zijn.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Om mee te kunnen doen met het MasterChef avontuur had Rosah haar baan opgezegd. Dat zij daar geen spijt van hoeft te hebben, blijkt uit het feit dat jurylid Peter Lute haar een baan bij zijn restaurant LUTE heeft aangeboden. Bij dit leerbedrijf zijn ze terecht trots op de prestaties van Rosah.

School: SVO vakopleiding food
Adres:
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Telefoon:
030 275 81 13
Website:
Leerbedrijf: Culinair Centrum Beverwijk
MasterChef finaliste Rosah
MasterChef finaliste Rosah
Leiding in de keuken
Leiding in de keuken
Tijd is om. Handen in de lucht!
Tijd is om. Handen in de lucht!
Rosah is geslaagd!
Rosah is geslaagd!

Reacties (26)