Midas van Noort
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Midas van Noort van Scheepvaart en Transport College

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Midas

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Midas is gemotiveerd, prettig in de omgang en serieus in de opleiding. Hij zet vaak een stapje harder en bedenkt graag hoe dingen sneller of handiger kunnen. Midas is een echte techneut, maar wel een met sterke communicatieve vaardigheden. Hij is moeiteloos in staat om technisch lastige onderwerpen te vertalen naar voor iedereen begrijpelijke materie. Dat komt zeker tijdens open dagen op school goed van pas. Want dan vertelt hij bezoekers met passie over zijn toekomstige beroep en de opleiding. Dankzij die positieve houding gaat Midas een prachtige toekomst tegemoet. Daar zijn wij van overtuigd.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Als klassenvertegenwoordiger praatte Midas al regelmatig mee over belangrijke onderwerpen voor onze school en de opleiding in het bijzonder. Maar na zijn stage bewees hij een meer dan volwaardige gesprekspartner te zijn voor zijn school. Met de ervaring die hij had opgedaan bij zijn stagebedrijf ging hij met vakdocenten in gesprek om die ervaringen te delen en tips te geven hoe de inhoud van zijn schoolvakken nog beter kan aansluiten bij de praktijk van zijn stagebedrijf Sulzer. Daarmee heeft hij letterlijk en figuurlijk een brug geslagen tussen school en het bedrijfsleven. Het spreekt daarom bijna voor zich dat Sulzer Midas na het afronden van zijn opleiding weer met open armen zullen ontvangen. Tot die tijd moeten ze even genoegen nemen met vakantiewerker Midas.

In zijn vrije tijd is Midas binnen de judovereniging betrokken bij activiteiten voor jonge leden. Midas deed vanaf zijn zesde actief aan judo, maar is daar vanwege blessures mee gestopt. Hij vindt het erg leuk om jonge leden te begeleiden en gemotiveerd te houden voor de sport.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik ben zeer verrast en trots dat ik tot Uitblinker van het Scheepvaart en Transport College ben gekozen. Mijn eerste stage heb ik nog maar net achter de rug en er zijn zoveel goede MBO’ers op onze school. Ik vind het mooi dat ik niet alleen de school mag vertegenwoordigen, maar ook het beroep én het MBO. In alles wat ik doe, zet ik graag een stap extra. Ik wil alles uit mijn nominatie als MBO Uitblinker halen wat erin zit.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Na het halen van mijn diploma wil ik aan de slag in de maintenance (onderhoud) binnen de petrochemische industrie. Op de werkvloer wil ik veel praktijkervaring opdoen over het onderhoud aan belangrijke onderdelen van petrochemische installaties. Over 10 tot 12 jaar wil ik graag een eigen bedrijf beginnen in een specifieke tak van onderhoud voor de sector of een leidinggevende functie bij een maintenance bedrijf als Sulzer willen uitvoeren.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

“Midas koos heel bewust voor een stage in de rotating maintenance. Hij pakt werk pro-actief op en is bereid om langer door te werken als dat nodig is. Naast zijn gedrevenheid om het vak op de werkvloer te leren, is hij ook zeer geïnteresseerd in wat andere afdelingen doen. Hij schroomt daarbij niet om kritische vragen te stellen over het vak en het werk. Midas heeft daardoor snel zijn plek binnen zijn stagebedrijf gevonden. Daardoor hij veel verschillende opdrachten mogen uitvoeren. Tijdens de stage heeft Midas zich bijzonder snel ontwikkeld en liet in zijn verslag zien technisch inhoudelijk goed op de hoogte te zijn. Bij terugkomst op school heeft hij actief meegedacht om de inhoud van schoolvakken nog beter af te stemmen op de praktijk. Hiermee levert hij een waardevolle bijdrage aan de opleiding van onze MBO’ers en het klaarstomen goede arbeidskrachten voor de sector. Een zeer terechte Uitblinker!”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

“Wij vinden Midas een zeer leergierige en enthousiaste student. Hij heeft zich tijdens zijn stage ontpopt tot een gewaarde collega die goed paste binnen het bestaande team. Midas is een bruggenbouwer tussen ons bedrijf en het Scheepvaart en Transport College (STC). Tijdens open dagen van het STC bemant hij onze bedrijfsstand en vertelt hij toekomstige leerlingen enthousiast over het beroep, de sector en het bedrijf. Wij zijn erg trots op de nominatie van Midas en wensen hem heel veel succes! Voor ons is hij al de uitblinker van 2014!”

School: Scheepvaart en Transport College
Adres:
Lloydstraat 300
3024 EA Rotterdam
Telefoon:
010 4486442
E-mail:
Leerbedrijf: Sulzer Turbo Services Rotterdam B.V.
Midas van Noort
Midas van Noort

Midas vertegenwoordigt het Scheepvaart en Transport College tijdens Uitblinker 2014

Midas aan het werk
Midas aan het werk
Midas aan het werk
Midas aan het werk
In de klas
In de klas

Midas met zijn klas na de bekendmaking dat hij de STC Uitblinker 2014 is.

Campagneposter Midas
Campagneposter Midas
Midas in actie
Midas in actie

Midas wordt gefilmd bij de straalcabine op zijn stagebedrijf Sulzer. Uitleg over de straalcabine zie je binnenkort in de Uitblinker video van Midas!

Reacties (24)