Marvin Heins
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Marvin Heins van ROC Mondriaan

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Marvin

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Marvin komt met al zijn doelgerichtheid over als een vrolijke en energieke jongeman die gepassioneerd en doorspekt met humor over zijn opleiding en zijn visie vertelt. Over gezonde voeding, en dan vooral in de zorgsector, heeft hij uitgesproken ideeën, die hij op stageplekken en in zijn werk nu al gebruikt en uitwerkt. Naast de snelle carrière bij Mondriaan heeft Marvin in zijn spaarzame vrije tijd Italiaans geleerd, mede vanwege zijn liefde voor de Italiaanse keuken. Hij is een geweldige student en nu al een voortreffelijke beroepsbeoefenaar. Met zijn visie op gezonde voeding is en zal hij in staat zijn een maatschappelijke bijdrage leveren. Marvin is daarom verkozen tot dé Mondriaan Uitblinker 2014.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Marvin heeft in één schooljaar twee opleidingen afgerond: niveau 2 Kok in de gebruikelijke 2 jaar, niveau 3 en 4 in één jaar aansluitend daarop. Een prestatie van mega-formaat. Iets waar normaal vijf jaar voor staat, heeft hij in drie jaar weten te volbrengen. Hiervoor heeft hij heel veel (niet) gedaan: voetbal, uitgaan en vakanties werden opgegeven om zijn doel te bereiken: Het diploma Leidinggevende keuken.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik ben blij met de waardering die ik op deze manier krijg. Het was gedurende de opleiding altijd hard werken en dan is er weinig tijd voor complimentjes en zo merk je niet altijd dat er waardering voor je werk is. Nu blijkt dat ze toch wel in de gaten hadden dat het goed ging, ze hebben het dus toch gezien!”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Nu gaat hij Mondriaan verlaten om op het hbo verder te gaan in Voedingsmiddelentechnologie, om nog beter voorlichting te kunnen geven over gezonde voeding. Voor hij dit gaat doen gaat hij drie maanden naar Malta om beter Engels te leren en ook zijn Italiaans moet nog beter, vindt hij. Op zijn werk in de luxueuze keuken van een internationale organisatie, kan hij deze talenkennis ook prima gebruiken.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"De afgelopen drie jaar heb ik Marvin leren kennen als een enthousiaste, leergierige, spontane leerling. Marvin is iemand die heel bewust weet waar hij mee bezig was om zijn einddoel te bereiken. Met veel plezier keek ik dan ook uit naar de bedrijfsbezoeken. Hij had altijd alles op orde en liep ver voor op de rest van zijn klasgenoten. Iedere keer wist hij mij weer te verbazen!
Zijn uitwerkingen over de bedrijven waren zo goed dat ik deze meenam als voorbeeld naar zijn collega koks. Hij is terecht de Mondriaan Uitblinker 2014 geworden. Hij is een echte TOPPER!!"

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"Ik ben bijzonder onder de indruk van Marvin. Nooit eerder heb ik meegemaakt dat iemand van die leeftijd zo gemotiveerd was en zo hard werkte. Zelfs in zijn vrije tijd en ’s avonds zat hij nog aan zijn schoolwerk en daar had iedereen heel veel waardering voor. Daarnaast is Marvin een heel fijne jongen in de omgang en eigenlijk de meest ideale student."

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den Haag
Leerbedrijf: Nognietbekend

Reacties (35)