‘Lisette is een vrolijke, jonge, getalenteerde dame, die zich de afgelopen drie jaar enorm heeft ontwikkeld. Enerzijds als mens en in het bijzonder als vakvrouw. Lisette kon als startende student soms onzeker zijn over haar voortgang en productie. Lisette heeft inmiddels verschillende bakkersvakwedstrijden gewonnen. Daarnaast werkte/werkt zij bij gerenommeerde bedrijven als Huis ter Duin in Noordwijk en Crème de la Crème in Zoeterwoude.
Lisette is aan het laatste stukje van haar opleiding bezig en heeft een bijzonder en compleet portfolio gemaakt, waarin haar bovengenoemde groei wordt bewezen. Voor een uitgebreide presentatie voor de klas draait zij haar handen niet om. Ze kan inmiddels goed zelfstandig plannen en structuur aanbrengen in haar werkzaamheden. Een patissier is geboren.
Lisette is een voorbeeldstudent waar je energie van krijgt. Ze steekt ver boven het maaiveld uit. Van Lisette gaan we nog heel veel horen in de toekomst!’
‘Ik vind het een hele eer dat ik gekozen ben als Uitblinker van 2014! Dat is genomineerd ben vond ik al een prestatie op zich. In de afgelopen jaren heb ik zo veel geleerd. Mijn specialiteiten? Dessertaarten, friandises (kleine zoete hapjes) en bonbons. Niet alleen de technische kant van het vak, maar ook het omgaan met zo veel verschillende mensen heeft mij veel gebracht. Het heeft mij tot een sterker persoon gemaakt: een patissier die zelfstandig kan werken, kan leidinggeven en die van een dolletje houdt op de werkvloer. Ik heb veel ervaring opgedaan tijdens interne vakwedstrijden en ben meerdere keren in de prijzen gevallen. Dit is samen met deze nominatie een signaal dat ik goed bezig ben.’
‘Na mijn opleiding wil ik graag verder leren. Een specialisatieopleiding lijkt me een mooi vervolg. Daarnaast wil ik graag deelnemen aan de prestigieuze vakwedstrijden de “Gouden Gard’ en de “Dutch Pastry Award”. Ook lijkt het me geweldig om in het buitenland te werken. Een begin daarmee is al gemaakt. Afgelopen mei heb ik stage gelopen bij patisserie The Victorian in Koeweit. Daar heb ik weer veel vakkennis opgedaan. Het ruikt naar meer!’
Cor Brandwijk, docent bij de opleiding Bakkerij van ROC Leiden: ‘Lisette straalt haar vak uit, heeft de ambitie om de allerbeste in haar vak te worden en gaat daarbij over haar eigen grenzen heen, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze maakt inmiddels patisserieproducten een hoog niveau, zoals een dessertaart. Lisette wil zich ontwikkelen tot leidinggevende, maar ze zal zeker ook een geweldige leermeester/docent zijn. Daarnaast is ze een erg prettig persoon om mee samen te werken’.
Crème de la Crème Patisserie is erg trots op Lisette. In onze patisserie maken we ambachtelijke producten in grote series. Lisette heeft de afgelopen tijd veel mooie producten gemaakt. En binnenkort wordt zelfs ook ingezet voor commerciële doeleinden, als demonstratiepatissier op de Gastvrijheid beurs in Rotterdam. Want een toppatissier is niet alleen goed in producten maken, maar ook in presenteren en verkopen! En bij Crème de la Crème krijgt ze die kans', aldus commercieel directeur Theo Derix.