Joëlle Fagnotti
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Joëlle Fagnotti van Albeda

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Joelle

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Joëlle staat echt haar mannetje in de wereld van Techniek. Als geen ander weet ze in de mannenmaatschappij van de werktuigbouwkunde mensen te verbinden en aan te zetten tot presteren. Zij heeft kennis van zaken en zet dat om tot prestaties in haar stage. Joëlle is enthousiast, gedreven en op school is ze een spil in de klas. Joëlle is steeds bereid de jongens te helpen en te motiveren tot hogere prestaties. Joëlle is zeer representatief voor de opleiding.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Als je "echt" in een bedrijf werkt, kun je niet zomaar fouten maken. Binnen de stages kreeg Joëlle veel vertrouwen en werkte ze al heel snel mee aan verschillende grote projecten. Ze was betrokken bij de opzet van het 5-sterrenhotel Mainport en de Markthal in Rotterdam. De Markthal wordt de eerste overdekte marktvloer van Nederland! Als student is het natuurlijk super tof en leerzaam en een teken is dat je je werk goed doet!

Joëlle is gedreven en een doorzetter. Tijdens de stage kon ze een aantal kerntaken van de BPV niet uitvoeren. Zelf heeft ze een ander bedrijf gezocht waar ze kerntaak 3 kon vervullen.
Voor het bedrijf IMTECH heeft Joëlle, samen met hbo´ers, een groot project uitgevoerd. “We hebben een product van begin tot eindproduct ontworpen en geproduceerd. Voor ons was dit een onbemande boot. Al mijn kennis en vaardigheden kon ik toe passen. Ik heb ze echt laten zien wat ik allemaal kan en op school geleerd heb. Dit project eindigde in een wedstrijd die wij gewonnen hebben”.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben de Albeda-Uitblinker en ga bij de Landelijke Uitblinkersverkiezing iedereen laten zien dat een vak leren en praktijkervaring opdoen heel belangrijk is. Alle vrouwen die wat in de techniek willen gaan doen, raad ik zeker aan dit te gaan doen!
Ik ben zo blij dat ik de afgelopen 4 jaar heb doorgezet. Als vrouw in een mannenwereld is het niet altijd even makkelijk. Mij gaf het juist een kick om mezelf vanaf het begin te bewijzen. Ik ben altijd me zelf gebleven en ben nu ‘one of the guys’. Dat is zo leuk! Ik heb een supergezellige klas met alleen maar jongens. Ik ga ze volgend jaar echt missen!

Als ik terug kijk wat ik allemaal gedaan en gepresteerd heb binnen deze opleiding, ben ik zeker trots op me zelf. Lassen is niet alleen voor jongens, ik kan het ook! Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor anderen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Joëlles hart ligt bij het mbo. Ze heeft een heel goede basis en veel praktijkervaring opgedaan. Ze gaat verder studeren en gaat de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde volgen. Haar praktijkopleider ziet haar toekomst in de werkvoorbereiding en planning.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Voor stagebegeleider Cees den Dunnen van ADS-Erdner is Joëlle dé uitblinker.
Ze staat er elke werkdag met groot enthousiasme!

Ze heeft ons enthousiast gemaakt voor een kantoor update, met een plan van aanpak en een financiële onderbouwing. Een hele prestatie in een toch wel een beetje stoffige beroepsgroep.

Joëlle heeft een aantal eigenschappen die essentieel zijn binnen onze branche. Ze is flexibel, werkt heel geordend en heeft overzicht. In ons vak, maar eigenlijk ook op elk ander vakgebied, zijn dit belangrijke eigenschappen. Als je goed georganiseerd bent , kun je heel ver komen in bijv. de werkvoorbereiding en of planning.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Echt een goede keuze! Joëlle is zeer geïnteresseerd in haar vak. Dit vakgebied is een overwegende mannenwereld. Maar met haar kwaliteiten ben ik ervan overtuigd dat ze een grote toekomst in de techniek zal hebben.

Het zou fantastisch zijn als Joëlle de Mbo-uitblinker 2014 zou worden.

School: Albeda
Adres:
Postbus 9451
3007 AL Rotterdam
Telefoon:
010-8927865
Website:Leerbedrijf: ADS-Ertner
Adres:
Filosofentuin 1a
2908 XA Capelle aan den IJssel
Telefoon:
010-4580204
Joëlle Fagnotti
Joëlle Fagnotti


Reacties (9)

 • John Muller
  Succes toppertje!
     zondag 14 september 2014 12:10
 • Joke Roggeveen
  Topper!
     maandag 1 september 2014 16:02
 • Jeremia Refos
  Een vrouw van staal. Zet 'm op Joëlle!
     donderdag 10 juli 2014 18:52
 • Peggy Fagnotti
  Een topper in de mannenwereld van de techniek!!!
     donderdag 26 juni 2014 20:15
 • Remy Clement
  Joëlle, allereerst van Harte Gefeliciteerd met het behalen van je MBO - diploma. En nu ook nog eens de uitblinker. Het verwondert me niet dat jij zo ver gekomen bent. Je hebt een aangeboren gevoel en inzicht voor techniek. Je doorzettingsvermogen is ook een van je sterke kanten. Ik heb jou in het 1e en 2e jaar ervaren als een fijne student, die zich heel gemakkelijk aanpaste in de mannenwereld. Je bent een voorbeeld voor de meiden die ook de techniek in willen gaan. Verder wens ik je veel sucses met je eventuele HBO studie. Ook dat kan je ! Hoop nog eens wat van je te horen.
  Gr. R.Clement Prakt.doc. WTB
     woensdag 25 juni 2014 20:11
 • Janet van Heere
  Trots op je!!
     maandag 23 juni 2014 10:33
 • Letitia Fagnotti
  Door een jarenlange ervaring als docent t in het voortgezet onderwijs, weet ik hoe zeldzaam het is, zo'n gemotiveerde vrouw in de techniek opleidingen te vinden. Iemand, die niet alleen aan haar eigen ontwikkeling denkt maar het ook vanzelfsprekend vindt, in te springen, als zij ziet dat anderen hulp nodig hebben. Zo'n parel moeten wij koesteren.
     zaterdag 21 juni 2014 11:14
 • Jim Fagnotti
  Ik ben trots op je en ik hou van je.
  Je vader
     dinsdag 17 juni 2014 10:36
 • Anna van der Sloot
  Joëlle zou, door als uitblinker benoemd te worden, een uitstekend boegbeeld kunnen zijn voor de technische beroepen! Ze kan andere meiden laten zien, dat je ook in technische beroepen volwaardig kunt meedraaien en daarnaast gewoon "vrouw" , jezelf, kunt blijven!
     maandag 16 juni 2014 19:49