Job Plooij
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Job Plooij van Clusius College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Job

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Job zit vanaf groep 3 op het speciaal onderwijs. Door zijn zware dyslexie heeft hij problemen met taal en het leren in het algemeen. Na de praktijkschool is hij naar het Startcentrum in Schagen gegaan. Vervolgens is Job gestart met de tweejarige bol-opleiding Tuin, Park & Landschap niveau 2 die hij dit jaar afrondt. Tijdens het werk pikt hij de werkzaamheden goed op en hij ziet wat er gedaan moet worden. Job heeft veel capaciteiten. Hij is correct, sociaal, een echte aanpakker en hij kan goed dingen overbrengen op zijn medestudenten.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De onuitputtelijke motivatie om het van praktijkschool tot mbo 3 niveau te brengen is op zich al bewonderenswaardig. Daarnaast heeft Job moeten leren omgaan met zijn dyslexie. Uitblinkend is dat hij ondanks zijn dyslexie zover komt met Nederlands. Dat komt alleen door keihard werken. Job heeft ook extra les van een gepensioneerde docent die vrijwilliger is bij het Clusius College. Ook op deze docent maakt Job grote indruk. Ongelofelijk, zo’n drive dat hij heeft om zich te verbeteren.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Job is verrast en heel trots dat hij de mbo-uitblinker van het Clusius is geworden. Job: "Met mijn titel als uitblinker hoop ik dat andere jongeren zich herkennen in mijn verhaal en daardoor verder gaan leren binnen het mbo. We worden als mens nog te vaak in een hokje gestopt, of krijgen een stempel."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Komend schooljaar gaat Job beginnen met de bbl-opleiding Tuin, Park & Landschap niveau 3 in Alkmaar. Van zijn huidige stagebegeleider heeft hij een baan aangeboden gekregen. Na zijn opleiding mbo 3 wil Job graag nog een tijd voor zijn baas blijven werken. In de verdere toekomst hoopt Job dan zelf een goed lopend hoveniersbedrijf op te kunnen bouwen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Begeleider Elma Beemsterboer is van begin af aan ontzettend onder de indruk van Job. Elma: “Job is in de afgelopen twee jaar ontzettend gegroeid. Hij heeft veel vakkennis opgedaan, werkt hard, kan goed omgaan met klanten en is een echte doorzetter. Job staat altijd en voor iedereen klaar! Hij heeft meegeholpen aan het ontwikkelen van lesmateriaal door middel van het maken van een instructiefilm over de motorkettingzaag. Niet alleen met schoolwerk, maar ook met andere dingen is hij altijd bereid om anderen te helpen. Samen met zes medestudenten gaat hij over naar de bbl-opleiding niveau 3 in Alkmaar waarbij ze onderling een taakverdeling hebben gemaakt. Job helpt hen met de praktijk, is woordvoerder in sociale situaties, zij helpen Job met zijn Nederlands en rekenen. De een is beter in theorie en de ander weer in praktijk en door samen te werken gaan ze het avontuur aan. Op deze manier steunen ze elkaar en proberen ze met zijn allen niveau 3 goed door te komen.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Paul Wilms Floet, stagebegeleider bij Hoveniersbedrijf Wilms Floet: "Door de jaren heen hebben we veel stage lopers gehad, maar nog nooit een waar je binnen het bedrijf zo veel aan had en die echt iets toevoegde. Job haalde op eigen initiatief in een keer zijn rijbewijs voor auto en aanhanger. 'Handig voor het werk' zei hij. Niets is Job teveel, leergierig heel nauwkeurig, kan met alle klanten overweg en hij is een vakbekwaam hovenier."

School: Clusius College
Adres:
Drechterwaard 10-A
1824 EX Alkmaar
Telefoon:
072-5147666
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Hoveniersbedrijf Wilms Floet


Bekijk alle uitblinkers 2014
Reacties (11)

 • Frank Oudmaijer
  Job is top!
     zaterdag 4 oktober 2014 19:48
 • Dick van den Heuvel
  Opa Hans heeft toen Jop een jaar of 10 was gezegd Job word een hele beste: sociaal goed in de omgang met anderen en altijd overal in geintresseerd.
  Ouders mogen trots zijn op zo een zoon.
     zaterdag 27 september 2014 18:25
 • leerkrachten van de Boekanier IJmuiden
  Job is top! Wat een reclame voor onze school... Succes met de uitblinker competitie!
     zaterdag 27 september 2014 14:57
 • Elma Beemsterboer
  We missen Job nu al in niveau 2. Succes in niveau 3.
     maandag 1 september 2014 15:24
 • wouter muller
  Job, een topper!!! Gedreven, gemotiveerd, leergierig, zelfstandig wat een voorbeeld van een MBO-er
     donderdag 3 juli 2014 11:16
 • wouter muller
  Job, een topper!!! Gedreven, gemotiveerd, leergierig, zelfstandig wat een voorbeeld van een MBO-er
     donderdag 3 juli 2014 11:16
 • Kaya schoen
  Als je topper hebt, wil je deze nooit meer kwijt
  Stem op Job!
     woensdag 25 juni 2014 18:03
 • Annette van der Kraan
  Ik ken Job als oud- leerling van onze school, het Tender College. Hij doet al jaren met ontzettend veel plezier onze tuin, ik kan mij geen betere tuinman wensen!!!!!! JOB plooij is gewoon een topper!!!! STEM op job!!!!!
     zaterdag 21 juni 2014 15:45
 • denis wetting
  Op Job kan je bouwen
     woensdag 18 juni 2014 16:22
 • Asta van den Heuvel
  De beste tuinman voor zowel zijn werk als de omgang met zijn klant. Zeker aan te bevelen
     dinsdag 17 juni 2014 21:33
 • ellen wijshake
  job is super
     dinsdag 17 juni 2014 20:42