Iris volgt de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) bij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie in Middelburg en is duidelijk een echte uitblinker! Ondanks een ernstige ziekte, waardoor ze een jaar lang niet naar school kon gaan, werkt Iris hard aan het verwezenlijken van haar droom: het openen van een eigen sterrenrestaurant. De eerste stappen richting het uitkomen van die droom zijn gezet: op dit moment loopt Iris stage bij sterrenrestaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht. Ook won ze eerder dit jaar de felbegeerde Gouden Pan van Fissler en werd ze samen met een klasgenoot Junior Chef of the Year 2013. Kortom een echte topper met passie en talent voor het vak, die zich ondanks een persoonlijke tegenslag niet uit het veld laat slaan.
Iris startte in 2012 haar opleiding bij Scalda op niveau 2. Door haar werkervaring in het restaurant deed zij het ook hier weer enorm goed en kon ze doorstromen naar de niveau 3 opleiding Zelfstandig Werkend Kok. Iris heeft namens Scalda aan verschillende kookwedstrijden deelgenomen. Ze heeft al behoorlijk wat prijzen in de wacht weten te slepen en mag zich samen met een klasgenoot Junior Chef of the Year 2013 noemen. Samen met een andere klasgenoot won ze ook nog een wedstrijd van Fissler. De gouden pan die zij daar gewonnen hebben, staat ondertussen in de prijzenkast op school te blinken.
Ze is erg verrast door haar nominatie. Ze vindt het heel speciaal dat ze is genomineerd als Uitblinker van Scalda. Het voelt als een bijzondere beloning voor haar harde werk van de laatste jaren.
Ze wil eerst graag haar niveau 3 opleiding afronden, daarna wil zij niveau 4 gaan doen bij Scalda om uiteindelijk naar de Cas Spijkers Academie in Breda te gaan om zich verder te ontwikkelen.
Haar stagebegeleider is heel trots en vindt haar 100% een Uitblinker. Ze doet altijd haar best en heeft echt passie voor wat ze doet.