Floris Dinkelman
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Floris Dinkelman van ROC van Twente

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Floris

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Floris Dinkelman is de uitblinker van het ROC van Twente omdat hij heel gemotiveerd, ondernemend, vernieuwend en ad rem is. Floris heeft een duidelijke eigen visie voor zijn eigen sportcentrum FloFit. Hij zet zich meerdere malen per week in om training te geven aan zijn klanten en het bedrijf tot een succes te maken en daarnaast doet hij zijn uiterste best om goed te presteren op school.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Begin 2013 is Floris zijn eigen sportcentrum opgestart: FloFit. In een grote omgebouwde schuur geeft hij trainingen aan klanten. Hij gebruikt hiervoor de geijkte fitnessapparatuur en - materialen (zoals dumbles), maar het liefst gaat hij met de klanten naar buiten. Hij gooit letterlijk de kruiwagen vol met stenen en houten balken, zodat de klanten in de buitenlucht werken aan hun vitaliteit. De visie is dat FloFit niet alleen een sportcentrum is, maar dat FloFitten een manier van trainen wordt.
Inmiddels is FloFit een begrip geworden in Lochem en heeft Floris al verschillende vaste klanten die hij elke week traint. Hij kan bij zijn eigen sportcentrum goed zijn vaardigheden laten zien als personal trainer, coach en adviseur op het gebied van fitness en bewegen. Om die reden heeft hij dan ook stage gelopen bij zijn eigen bedrijf. Floris heeft het afgelopen 1,5 jaar bewezen dat hij kan ondernemen en voortreffelijk een eigen bedrijf kan runnen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Floris: 'Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen bekend werd gemaakt dat ik de Mbo-uitblinker van het ROC van Twente ben! Ik kijk er naar uit om de strijd met de andere uitblinkers in Nederland aan te gaan, want een wedstrijdje ga ik natuurlijk niet uit de weg. Graag ga ik ook de uitdaging aan om de juryleden, maar ook de rest van Nederland te overtuigen van mijn visie. Want wie zich anno 2014 nog afvraagt waarom sporten goed voor je is, moet zeker een keer samen met mij trainen. Daarna ben je gegarandeerd om. Over sporten moet je niet teveel praten, dat moet je gewoon doen', aldus een energieke Floris.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Het doel van Floris is om van sportcentrum FloFit een volledig fulltime runnend bedrijf te maken en uiteindelijk ook een eigen pand te kopen waar de klanten naar toe kunnen komen en waar ze dagelijks personal- en groepstrainingen kunnen volgen. Graag wil Floris ook vaker
Het toekomstplan van Floris is om school af te ronden en vervolgens FloFit volledig uit te breiden. Het plan is om onder andere bedrijfsfitness(vooral voor mensen die veel op kantoor werken en weinig toe komen aan beweging) en ouderen fitness(hier zit een grote doelgroep vanwege de vergrijzing in Nederland) te gaan geven naast de personal trainingen. Ook wil hij dat zijn visie qua training geven een begrip wordt in de sportwereld en dat iedereen het woord FloFit kent en gebruikt en dat iedereen wil FloFitten.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Matthijs Vredeveld: 'Floris heeft dus stage gelopen bij zijn eigen bedrijf FloFit. Hij heeft daardoor veel meer verantwoordelijkheid dan zijn medestudenten die bij bestaande fitnesscentra stage lopen. De meerwaarde hiervan is dat hij op deze manier naast het training geven en het leren omgaan met klanten, ook leert hoe hij een eigen bedrijf moet runnen.'
Wat ik fantastich vind om te zien, is dat de klanten van FloFit met plezier komen trainen en dat Floris ze ook persoonlijk kent. Hij is heel betrokken bij de klanten, maar de klanten kennen elkaar ook door de groepstrainingen. Floris heeft een Facebookpagina en Whatsappgroep aangemaakt voor de leden van Flofit. Dit leidt ertoe dat de leden van FloFit ook steeds meer één grote familie worden. De klanten zijn dus ook een goed visitekaartje en stellen Floris regelmatig in contact met andere partijen die goed zijn voor zijn netwerk.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

FloFit is super trots. Want het is een geweldige eer voor Floris om 'Mbo-uitblinker 2014 van het ROC van Twente' te zijn. En het levert FloFit natuurlijk ook weer gratis publicity op.
Floris wil tot slot nog benadrukken dat hij voor de FloFitters (zijn klanten) regelmatig ook speciale dagen organiseert. Zo zijn er al 'Insanity trainingen' geweeest, heeft een voedingsdeskundige een lezing gehouden en zijn er regelmatige kleine competities. Floris heeft zelf ook al verschillende lezingen gegeven over zijn bedrijf op georganiseerde dagen voor ondernemers, docenten en andere ROC scholen.
Dus: 'spread the word': Be Fit, Be FloFit en stem op Floris!

School: ROC van Twente
Adres:
Postbus 636
7550 AP HengeloLeerbedrijf: FloFit
Floris Dinkelman
Floris Dinkelman

Be Fit, Be FloFit!
Ga jij de uitdaging aan?Bekijk alle uitblinkers 2014
Reacties (10)

 • Tiny Muller
  Fantastisch om te zien wat je nu al hebt bereikt!
  Ga zo door!
     donderdag 2 oktober 2014 0:28
 • Matthijs Vredeveld
  Vorig jaar heb ik fitness les mogen geven aan Floris. Dit was een periode! Hij is heel leergierig en wil echt het beste uit zichzelf en ook uit anderen halen op het gebied van bewegen! Foris is gewoon een topper waar we nog veel van gaan horen in sportend Nederland!

  Stem op Floris, niet alleen omdat ik hem graag mag, maar met name omdat hij het verschil maakt in datgene waar hij in uitblinkt!

  Matthijs Vredeveld
     woensdag 24 september 2014 17:06
 • mike
  je verdiend het kerel je heb er hard voor gewerkt, topper !!
     dinsdag 23 september 2014 8:56
 • opa en oma ruiterkamp
  Als opa en oma zijn we trots op je, ga zo door.!
     maandag 8 september 2014 20:24
 • Toos Steenmetz
  Toppertje
     zaterdag 6 september 2014 18:39
 • FloFit
  Lijkt me heel tof! Ik hoor graag wat je in gedachte hebt. Je kan mij altijd mailen op floris@flofit.nl of via de website www.flofit.nl contacten.
     dinsdag 1 juli 2014 15:50
 • Lisette
  Floris, gefeliciteerd man!! Samenwerken met Skills? :)
  www.skillssports.nl Lijkt me een leuke combi... Geniet van de volgende ronde!
     maandag 30 juni 2014 18:44
 • Senne
  Ik woon nu bijna een half jaar samen met Floris en zie elke dag hoe hij zich inzet voor zijn school en met name zijn bedrijf FloFit. Hij is constant bezig met zichzelf te ontwikkelen door veel om zich heen te kijken en te lezen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en outdoor. Hij is communicatief erg sterk en heeft overal een goed antwoord op. Naast dat hij zo gedreven is en een echte strijder is het ook een hele lieve en zorgzame jongen die altijd voor anderen klaarstaat! De combinatie van zijn gedrevenheid, lef en zijn zorgzame karakter maken hem de perfecte personal trainer. Floris is voor mij een echte winnaar en verdient de titel MBO-uitblinker van Nederland omdat hij uniek is en omdat hij iets unieks doet. #BeFitBeFloFit
     maandag 30 juni 2014 16:17
 • bart en hennie
  We zijn trots op je, ga zo door:
  Be fit, be flofit!
     zondag 22 juni 2014 19:26
 • Dennis Kogelman
  De P.T. van de toekomst!
     donderdag 19 juni 2014 22:36