top 10
Ellen Grondijs
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Ellen Grondijs van ROC Friese Poort

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Ellen

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Enthousiast, ondernemend en initiatiefrijk, dat zijn eigenschappen die horen bij Ellen. Ellen gaat de uitdaging aan en zet zich voor 100% in. Ze is bij haar BPV-bedrijf direct in het diepe gegooid. Ze heeft dyslexie en heeft daarom hard moeten werken om goed te kunnen schrijven voor diverse magazines en websites.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ellen volgt de opleiding Fotograaf (richting Journalistiek), niveau 4 in de vestiging Drachten. Deze combinatie (van beeld en tekst) past ze goed toe bij haar stagebedrijf Zoom.nl. Dit is een magazine voor fotografie en video. Tijdens haar stage was Ellen erg initiatiefrijk. Ze ging mee naar allerlei bijeenkomsten en kan goed netwerken. Ellen maakte veel foto’s en video’s schreef teksten voor het blad. Ellen was crossmediaal bezig en daarmee een journalist voor de toekomst.

Tijdens de opening van het nieuwe techniekgebouw van ROC Friese Poort interviewde ze, op zeer kundige wijze, André Kuipers.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Toen ik bij de BPV-uitblinker verkiezing van ROC Friese Poort als winnaar het podium op mocht komen, was dat een enorme eer. Er waren zoveel goede uitblinkers genomineerd. Ik ga mijn uiterste beste doen om in de top 10 terecht te komen!”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na haar succesvolle stage bij Zoom.nl heeft Ellen zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ze heeft nu haar eigen bedrijf, genaamd Ellenprojects. Ze doet via Ellenprojects nu betaalde opdrachten bij de uitgeverij waar ze stage liep. Ze hoopt later een succesvol mediabedrijf te hebben en wil het ver gaan schoppen. Na deze opleiding is ze van plan nog een hbo-opleiding te volgen. En daarnaast veel freelance-opdrachten verzamelen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ellen was tijdens haar stage breed inzetbaar; zowel schrijven als het maken van foto’s voor het blad. Ze is naar veel bijeenkomsten geweest. Ze deed dit erg goed, waardoor ze nu regelmatig als freelancer ingezet wordt. Ook kan ze zich heel goed presenteren en krijgt ze het voor elkaar om allerlei mensen te spreken. Ze heeft tijdens haar stage supergoed gepresteerd, waardoor haar stage ook met een ‘uitmuntend’ is beoordeeld. Als stageopdracht maakte ze een item over de digitalisering van de journalistiek en kreeg daarvoor een 10!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het bedrijf is enorm trots op de nominatie van Ellen. “Ze heeft een hele goede stage gelopen, waarbij ze haar leerpunten voortvarend heeft aangepakt en haar sterke punten heeft uitgebouwd. Ellen is leergierig, zelfstandig, ambitieus en een tikkeltje eigenwijs. Alles wat een uitblinker volgens ons moet hebben”, aldus haar stagebegeleider Robert Theunissen.

School: ROC Friese Poort
Adres:
Postbus 140
8900 AC Leeuwarden
Telefoon:
058 284 93 40
Leerbedrijf: Zoom.nl

Reacties (39)