top 10
Dorota Migdal
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Dorota Migdal van Regio College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Dorota

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Dorota is de Mbo-Uitblinker 2014 van het Regio College omdat Dorota na extreme tegenslagen een groot doorzettingsvermogen heeft getoond. Zij helpt bij de opvoeding van haar zesjarige broertje, gezien haar ouders doof zijn. Zij ondanks omstandigheden doelgericht en met enorme inzet te werk gaat en alles op alles zet om haar opleiding te volbrengen. Dorota haar kwaliteiten heeft omgezet in een unieke stage ervaring op een dovenschool in Amsterdam. Zij haar klasgenoten tijdens ervaringslessen heeft weten over te brengen hoe het is om met dove kinderen te werken en ze daarmee geïnspireerd heeft. Dorota een stuk toevoegt aan de opleiding wat niet voor de hand liggend is en zowel klasgenoten als docenten keer op keer weet te inspireren. Ze grote toekomstplannen heeft en hard op weg is om deze te verwezenlijken nadat zij de HBO opleiding leraar Nederlandse gebarentaal heeft volbracht. Dorota als doel heeft anderen te inspireren met haar verhaal, door wat er ook gebeurd in je leven de kracht uit jezelf te halen en altijd jezelf te blijven.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Dorota (22), die oorspronkelijk uit Polen komt, woonde de eerste jaren van haar leven bij haar opa en oma, omdat haar ouders doof zijn. Nadat haar vader overleed liep Dorota’s moeder een Nederlandse -zeer slechthorende- man tegen het lijf. Op haar zestiende verhuisde ze met haar moeder naar Nederland. “Het was heel eenzaam om van de sprekende wereld ineens in een dove wereld te belanden. Daar kwam ook nog eens bij dat ik zowel de Nederlandse sprekende taal als de gebarentaal niet kende.” In Nederland treedt Dorota thuis op als mantelzorger en nadat haar broertje geboren wordt, leert zij hem de Nederlandse taal en gebarentaal. In een paar jaar tijd krijgt zij zelf een aantal ernstige ziektes voor haar kiezen. Ondanks dat blijft Dorota zich voor de volle honderd procent inzetten.

“Dorota is een echte knokker. Na al haar ziekenhuisopnames zorgde ze dat ze alle gemiste lesstof inhaalde, ze liet ons hierdoor echt versteld staan”, aldus docent Ellen van der Pas. Dorota regelde ook nog eens als enige mbo-leerling een stage binnen de dovenschool in Amsterdam. Na deze unieke stage heeft Dorota tijdens ervaringslessen op school haar klasgenoten én docenten laten zien hoe het is om met dove kinderen te werken. Sommige klasgenoten hebben hierdoor ook interesse gekregen in werken met dove kinderen. “Het is heel bijzonder dat Dorota een stuk toevoegt aan de opleiding en zowel klasgenoten als docenten keer op keer weet te inspireren”, aldus klasgenoot Janine Boon.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Dorota is ontzettend blij met haar nominatie! "Ik vind het geweldig dat ik er met mijn nominatie voor kan zorgen dat mijn verhaal mensen inspireert en raakt. Ik wil andere kinderen én vmbo en mbo-leerlingen laten zien dat wat je ook meemaakt in je leven, als je maar doorzet je de top kunt bereiken."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Dorota start na haar opleiding Pedagogisch medewerker met de opleiding hbo gebarentaal. “Wat ik wil is kinderen die doof zijn én kinderen van dove ouders zoals ik, niet alleen de gebarentaal leren maar ook laten zien dat ze zeker wel gehoord worden. Mijn motto is: wat er ook gebeurt in je leven, geef nooit op. Geloof in jezelf. Alleen zo kun je bereiken wat voor jou belangrijk is!”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Haar doorzettingsvermogen en maatschappelijke doelstelling om anderen in een soortgelijke situatie te helpen maakt dat zij de titel verdient zodat zij andere leerlingen én docenten hiermee kan inspireren.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Dorota is in één woord geweldig, een echte Uitblinker! Ik weet dat zij voor en nadat zij op stage en op school komt veel mantelzorg activiteiten verricht voor haar ouders en broertje. Ondanks dat staat zij altijd klaar op afspraak én is zij niet te beroerd zich extra in te zetten waar nodig. Ze heeft ontzettend veel geduld en wat niet vanzelfsprekend is voor een pedagogisch medewerker voegt ze daadwerkelijk iets toe daar haar levenservaring. Ze weet ons dingen te laten zien en daarmee leren die wij nog niet kennen. Dat is geweldig!

School: Regio College
Adres:
Cypressehout 99
1507 EK ZaandamLeerbedrijf: Kinderdagverblijf Partou
Adres:
Limbostraat 15
1448 TP Purmerend
Telefoon:
0299-607474
Dorota Migdal Mbo-Uitblinker 2014
Dorota Migdal Mbo-Uitblinker 2014
Dorota Migdal Mbo-Uitblinker 2014
Dorota Migdal Mbo-Uitblinker 2014
Dorota Migdal is Regio College Uitblinker 2014
Dorota Migdal is Regio College Uitblinker 2014
Dorota Migdal met scout (klasgenoot) Janine Boon
Dorota Migdal met scout (klasgenoot) Janine Boon


Reacties (41)

 • Anoniem
  Inspirerend voor vele anderen!
     dinsdag 2 december 2014 9:19
 • Dorota
  Lieve mensen,
  Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de lieve woorden, steun en natuurlijk stemmen :)
  Dankzij jullie is het mij gelukt om in de top 10 te blijven.
  Nogmaals heel erg bedankt.
  xxx Dorota
     vrijdag 3 oktober 2014 13:44
 • Lennard Waal
  Dorota heeft een bijzonder verhaal dat me ontroert wanneer ik het lees. Alle respect voor jou Dorota, mijn stem heb je!
     woensdag 1 oktober 2014 20:33
 • jolanda vester
  Ik stem ook op dorotha. Als klasgenoot van mijn dochter Marcha. Heb ik wel begrepen dat ze een meisje is met een duidelijke visie die ze vast weet te houden ondanks omstandigheden. Dus ook een stem van mij!
     dinsdag 30 september 2014 18:20
 • Sylvia Hoornstra
  Een echte doorzetter, TOP, ik geeft je mijn stem.
     dinsdag 30 september 2014 8:43
 • jarek
  Heel goed Dorota ;)
     zondag 28 september 2014 20:07
 • Agnieszka
  De nominatie heb je verdiend!!! Succes !!!
     zondag 28 september 2014 18:35
 • anne
  super ja jestem pologne
     vrijdag 26 september 2014 19:21
 • krzysztof madej
  super
     vrijdag 26 september 2014 19:20
 • krzysztof madej
  ok
     vrijdag 26 september 2014 19:17
 • V.Vrouwenvelder
  Mijn man en ik stemmen op Dorota Migdal vanwege haar inzet en doorzettingsvermogen. Door haar levenservaring is zij in staat anderen goed te kunnen begeleiden. Dorota heeft goede inlevingsvermogen.
  Wij wensen Dorota veel succes om landelijke uitblinker te worden. Met haar positieve instelling gaat het haar zeker lukken.Wij zijn trots op Dorota.
     vrijdag 26 september 2014 18:41
 • Oma
  Zelf zeer slechthorend en CI gekregen stem ik op dit meisje.
  Knap hoor.
     maandag 22 september 2014 17:29
 • Arnoud Compaan
  Dorota is een topper. Een fantastische leerling om in de klas te hebben en een voorbeeld voor velen.
     zaterdag 20 september 2014 19:10
 • Marcha
  Dorota heeft altijd doorgezet na elke tegenslag die ze heeft meegemaakt. Ze denkt veel aan anderen en zet er eigen op de laatste plek. Kortom een echte uitblinker!
     zaterdag 13 september 2014 20:23
 • Natascha
  Wat een topper is ze! Dorota heeft al zoveel doorstaan en denkt altijd eerst aan anderen. Ze is een super vriendin, zus, en dochter dat weet ik zeker! Ze doet heel veel en heeft veel doorgemaakt en toch blijft ze altijd nog lachen. Ga zo door meid je kan het!
     vrijdag 12 september 2014 23:39
 • gerrit wessel
  Dorota is een geweldig jonge vrouw die weet wat ze wil, en ze houdt niet van opgeven de opleiding betekend heel veel voor haar en ik hoop dat ze nummer 1 word, Dorota kom meid je kan het, yes we can
     vrijdag 12 september 2014 21:41
 • Jamie-lee
  Dorota is een echte topper, ondanks alles wat zij meegemaakt heeft is zij super enthousiast en een echte doorzetter. Het is niet de ellende uit haar verleden wat haar een Uitblinker maakt, het is het doorzettingsvermogen en haar inspirerende persoonlijkheid wat er voor zorgt dat Dorota het verdient om UItblinker 2014 te worden! Dorota wil haar eigen levenservaring omzetten naar een maatschappelijke doelstelling; namelijk anderen helpen die in een soortgelijke situatie zitten. Als zo'n meid met een positieve instelling, zoals Dorota, zich daarvoor in kan zetten weet ik zeker dat zij andere mbo'rs maar eigenlijk ook de rest van Nederland zal weten te inspireren en positief doen veranderen! Kortom: Dorota is mijn landelijke Uitblinker!
     vrijdag 12 september 2014 12:04
 • fredy krol
  Heel veel succes!
     woensdag 10 september 2014 11:51
 • Alice
  Het is bewonderenswaardig wat Dorota ondanks alle tegenslagen heeft bereikt.
  Ze staat altijd positief in het leven!!
     vrijdag 5 september 2014 17:49
 • miriam
  Vergeet je ook jezelf niet? 8a
     donderdag 4 september 2014 21:38
 • Marco Westerhuis
  Op verzoek van je broertje heb ik mijn stem op jou uitgebracht.
  Wil je aan je moeder vragen of zij mij de afscheidsfoto wil toesturen van de vakantie, België Lommel??? Graag naar emailadres m.westerhuis@hotmail.nl
  Dank je wel!! Succes verder met jou verkiezing en hopen op de titel!!!
  Mvg. Marco
     maandag 18 augustus 2014 17:49
 • Thecla Dekkers
  Dag Dorota, wat een doorzettingsvermogen! Ook al zou je niet in de top 5 belanden, je blijft een bijzondere meid! Je mag trots zijn op jezelf!
     zaterdag 16 augustus 2014 17:29
 • Monique Schoorl van Fiolet Taaltrainingen, Purmerend
  Dorota kwam op 17-jarige leeftijd bij ons om de Nederlandse taal te leren ter voorbereiding op een MBO-opleiding. In al die jaren is er niets veranderd: ook toen al zorgde ze voor de mensen waar ze van houdt en werkte ze hard om haar doel te bereiken. Zij is een voorbeeld voor velen, maar ik hoop dat ze niet vergeet zelf ook af en toe voor zich te laten zorgen...Ook dat is nodig! Dorota, je bent een TOPPER!
     dinsdag 12 augustus 2014 15:54
 • Carla Veldkamp
  Aangezien jouw moeder supertrots op je is, stem ik op jou! Jouw verhaal is heel bijzonder en ik wil je graag een pluim geven.
     maandag 11 augustus 2014 10:07
 • murena kok
  Ik heb Dorota twee jaren les mogen geven. In deze periode heb ikhaar door een diep dal zien gaan. Van het overgeleverd zijn aan de medici om haar heen, tot een vol overgave vechtende dame, die zonder enige extra hulp of hulpvraag gewoon gelijk met de rest wist te diplomeren. Dat maak je als docent wel eens anders mee.
  Wat Dorota verder zo speciaal maakt is het gegeven dat ze naast haar school en haar persoonlijke omstandigheden, waarbij ze een belangrijke zorg- en regeltaak voor haar ouders en broertje vervult, altijd belangstellend en behulpzaam is naar anderen. Nooit eerder maakte ik mee dat een deelneemster een volledig verjaardagsfeest, met bijbehorende taart, regelde voor een docent. Dorota wel. Ik was de gelukkige docente.
  Een persoon met zoveel inzet, plannen, belangstelling en behulpzaamheid verdient het om in de top tien van genomineerden te eindigen!
     vrijdag 8 augustus 2014 20:22
 • Carlijn Pronk
  Mijn stem heb je! Helemaal super zeg, wat een power!
     maandag 21 juli 2014 8:48
 • dorota
  Lieve dorota natuurlijk stem ik op jou . Je hebt stage bij mij op de overblijf gelopen door de problemen met je lichaam je wilde je diploma zo graag dat je het op deze manier deed je bent echt een topper ga zo door en jij haalt echt jou doel mensen dus stemmen op deze topper
     dinsdag 15 juli 2014 11:25
 • Noralie Peroti
  Blijf geloven in het positieve van de mens, top Dorata
  mijn stem krijg je zeker
     vrijdag 11 juli 2014 11:34
 • Judith Franssen
  Dorota ia een topper. Echt een topper. Dat ik bij haar in de klas zat heeft ze behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen. Ze is heel rustig en zeer behulpzaam. Ondanks dat ze heel wat in een korte tijd heeft meegemaakt heeft ze wel haar diploma gehaald. Ik ben dan ook erg trots op haar. Daarom vindt ik dat dorota gewoon moet winnen. Het is een kanjer mer doorzettings vermogen ondanks de tegenslagen.
     zaterdag 5 juli 2014 19:18
 • chantal
  Ik vind dat Dorota moet winnen, omdat ze ondanks alles wat ze heeft meegemaakt zo ver is gekomen. Ze verdient het 100%!!
     zaterdag 5 juli 2014 18:23
 • Tonny van Kleinwee
  Dorota heeft een voortrekkersrol. Zij laat zien dat onmogelijkheden kunnen worden omgezet in mogelijkheden.
  Veel is hierboven al geschreven.
  Dat Dorota in de top 5 thuishoort? JA, voor 100%.
     vrijdag 4 juli 2014 11:38
 • Chernille
  Dorota verdiend het echt om in de top 5 te komen, ondanks haar tegenslagen bleef zij door gaan en heeft zij geen studievertragim opgelopen, ik heb heeeel veel respect voor haar!
     woensdag 2 juli 2014 20:23
 • Janine
  Ik ben de beste vriendin/klasgenoot die Dorota heeft genomineerd.
  Dit heb ik niet! gedaan omdat zij dove ouders heeft.
  De rede dat ik haar heb genomineerd is: omdat zij heel veel tegenslagen heeft meegemaakt voorbeelden:
  - Opgroeien in polen (waarin haar oma een centrale rol speelde)
  - een vader verliezen op 9 jarige leeftijd.
  - van je vertrouwde omgeving/vrienden/familie opeens naar een vreemd land verhuizen (NL)
  - Een oma die heel veel voor je betekende komt te overlijden.
  - Een broertje die zij ook voor een deel opvoed vooral rondom de NL taal.
  - Zelf ook de NL taal leren en in 6/7 jaar tijd behoorlijk goed NL kunnen schrijven en lezen.
  - Overwachts een chronische ziekte krijgen + longontsteking en zelfs geopereerd worden aan haar hersenen. (Dat is niet niks!)
  - Ontzettend vaak mantelzorg moeten verlenen op een te jonge leeftijd.
  - Miscommunicaties hebben tussen haar en haar stiefvader omdat de gebarentaal verschillend is.

  Ondanks alles, is Dorota iemand die haar MBO 2 en 3 optijd wist te behalen. Is zij iemand geweest die haar tegenslagen niet liet merken, als eerste examenopdrachten in leverde goede cijfers behaalde hierdoor liet zij zien dat zij ontzettend sterk is voor het beroep van deze studie.
  Dit doe je natuurlijk voor jezelf, voor je eigen toekomst, daarom studeer je, maar je doet het ook voor je stages. ZIj hebben ontzettend veel aan een stagiaire als Dorota. Op haar kan je rekenen!

  Er waren klasgenoten die zeiden: 'Ik weet niet of ik mijn niveau 3 diploma wel op tijd kan behalen ik vind deze opleiding best wel pittig'
  Dorota was iemand die daarop zij: 'Als ik het kan, kan jij het ook!'

  Dorota is iemand die altijd enthousiast is, een doorzetter, andere wilt helpen en inspireren. Ook iemand die haar studie zo goed mogelijk probeert uit te voeren en dit laat zien met goede resultaten.

  Voor mij is een uitblinker iemand die: goed is in zijn/haar beroep waarvoor hij/zij studeert. Iemand die extra taken doet, enthousiast is, dingen weet aan te pakken op de goede manier. Dan vind ik je een bijzondere leerling.
  Maar als je dat kan laten zien, ondanks veel tegenslagen (bovengenoemd) dan ben je voor mij echt een uitblinker!

  Voor mij is dat Dorota.

  Lieve meid je verdient het!
     donderdag 19 juni 2014 22:35
 • Dirk
  Dorota is een superijverige leerling; maakte op de ELO van Jive-it vrijwel alle oefentoetsen - vele tientallen - waardoor ze haar kennis van Nederlands, rekenen, L&B en de zorg & welzijnsvakken op peil kon houden. Een echte uitblinker!
     donderdag 19 juni 2014 21:28
 • Marco
  Heel veel (voor sommige heel erge) dingen hebben de meeste CODA's ook meegemaakt. Dat is niet zo bijzonder. Dat zij daar naar de "buitenwereld" zo open over is én bij betrekt komt niet zo vaak voor. Ze zal vast een zeer goede pedagoge worden die weet hoe de 2 werelden (dove en horende) echt in elkaar steekt. Ik wens haar veel succes en hoop haar te ontmoeten op een CODA bijeenkomst.
     donderdag 19 juni 2014 6:45
 • Riet uittenbogert
  Ze werkt zo hard voor haar toekomstplannen. Ik neem mijn pet voor haar af.
     woensdag 18 juni 2014 13:35
 • Evelien Everts
  Ik stem voor Dorota
     woensdag 18 juni 2014 7:46
 • Sonja
  Super dat je genomineerd bent. Ik heb zeker op je gestemd! Topper.
     dinsdag 17 juni 2014 23:31
 • Joelle
  Dorota is een hele lieve meid, wil altijd iedereen helpen en heeft een groot doorzettingsvermogen! Ze verdiend het echt om in de top 5 te komen dus stem!!
     dinsdag 17 juni 2014 0:14
 • Glines
  Dorota is een topper en verdient het echt om in de top 5 te eindigen. Ze is een doorzetter en een hele lieve en behulpzame meid. Stem op haar!
     maandag 16 juni 2014 23:34
 • Rob Teunissen
  Wat een kanjer hé mensen. Ze verdient het om in de top 10 te eindigen. Stem op haar via jouw Facebook account en/of via je mailadres. Zegt het voort, zegt het voort.
     maandag 16 juni 2014 22:19