top 10
Cora Stokman
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Cora Stokman van Aeres MBO

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Cora

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Cora groeide op in een klein dorpje, waar haar ouders een café en cafetaria runden. Met hardwerkende ouders, die lange dagen maakten, was ze als enig kind vaak alleen thuis. Ze had dan enkel haar huisdieren om haar heen. Al vroeg ontdekte ze haar liefde voor paarden. Al haar tijd en aandacht ging dan ook uit naar haar verzorgpony en later haar eigen wedstrijdpaard. Ze volgde het VMBO Groen, waar ze zich niet echt gezien voelde. Het was een onstuimige periode voor haar. Het ging thuis en op school niet makkelijk.

Bij de start van haar mbo-opleiding op Groenhorst Barneveld had ze het ook niet echt naar haar zin. Een verlegen meisje, weg van de voor haar bekende omgeving, dat het liefst alleen werkte en eigenlijk alleen haar grote passie voor paarden volgde. ‘Ik vond mijn medeleerlingen maar niets, maar de lessen en het onderwijs boeiden me, waardoor ik bleef’.

Tijdens haar stage in een ruitersportzaak ging het fout. Cora durfde geen klanten meer aan te spreken en dook letterlijk weg in de winkel om zich te verstoppen. ‘Ik durfde mezelf niet meer te laten zien.’ Haar stagebegeleider Mariska van der Brugge kwam haar ophalen. ‘Cora was zichzelf zo enorm tegengekomen dat het niet meer ging. Toch was dit het moment waar ik voor het eerst echt contact met haar kon maken. Cora kon vertellen wat haar zo bang en onzeker maakte. Een lang gesprek dat terugvoerde naar thuis, het café waar ze liever niet kwam en de vele uren alleen zijn met haar dieren’, aldus Mariska.

De stage, hoe moeilijk ook, was een omslagpunt voor Cora. Door het gesprek met Mariska kreeg ze moed en ontwikkelde ze zich stapje voor stapje tot een leerling die steeds meer van haarzelf durfde te laten zien.

Ze verlegde haar grenzen en ging op stage naar een paardenhouderij in Amerika. Een spannende en pittige periode, waarin ze leerde dat ze goed voor haarzelf op kon komen. Ze organiseerde een evenement ‘Fotoshoot met je paard’ op een manege. Dat werd een groot succes en zelfs tot 2 keer toe herhaald. Ze werkte mee aan een film van de school over de opleiding Paardenhouderij, waarin ze vertelde over haar ervaringen op school. En dit jaar representeerde ze de school als lid van het promotieteam op onderwijsbeurzen en gaf ze voorlichting aan verschillende groepen scholieren. Daarnaast was ze gastvrouw op het paardencentrum.

Het contrast is enorm: van een verlegen en onzeker meisje, met weinig mensen om zich heen, in enkele jaren naar een jonge vrouw, die voor groepen mensen staat te presenteren en voorlichting geeft.
Cora maakt duidelijk dat in iedereen een uitblinker zit.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Cora heeft tijdens de Open Dagen van de school als gastvrouw van het paardencentrum uitgeblonken. Ze regelde en organiseerde alles, gaf leiding aan leerlingen en sprak groepen bezoekers toe. Haar bijdrage maakte van deze Open Dagen een groot succes.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

‘Echt heel gaaf! Ik had niet verwacht dat ik genomineerd zou worden. En nu ik het ben, wil ik echt een boodschap in de wereld zetten en me laten horen! Ik wil laten zien dat er een weg is om je dromen waar te kunnen maken, ook al heb je weinig vertrouwen in je zelf.’

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Cora wil doorgroeien tot docent. Ze gaat de hbo-studie Educatie en Kennismanagement in de groen sector volgen. ‘Na deze studie zal ik bekijken of ik eerst in de praktijk aan het werk wil of dat ik voor de klas wil gaan staan als docente om leerlingen iets te leren, maar ook te kunnen helpen.’

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Mariska van der Brugge, stagebegeleider en docent Paardenhouderij vertelt: ‘Cora heeft haar grenzen verlegd. Ze is een vechtertje. Ik heb zelden een leerling zich zo zien ontwikkelen. Cora laat zien waarom ik als docent zo enorm van dit vak houd. Ze maakt voor mij duidelijk dat in iedere leerling een uitblinker zit.’

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Peter van der Laar van dierenspeciaalzaak Pets@Home uit Rhenen kent Cora al enkele jaren, eerst als stagiaire en tegenwoordig als de vaste zaterdaghulp. ‘Cora heeft een transformatie doorgemaakt. Van een meisje dat schuchter achter de toonbank stond, naar een ondernemende meid die mij het werk uit handen neemt. Ik kan tegenwoordig rustig op vakantie, zij regelt het wel.’

School: Aeres MBO
Adres:
Bovenbuurtweg 27
6717 XA Ede
Telefoon:
088 020 7020
E-mail:
Website:Leerbedrijf: MT-Stables
Cora Stokman
Cora Stokman

Van een verlegen en onzeker meisje naar een jonge, zelfbewuste vrouw die de wereld omarmt.

Cora Stokman
Cora Stokman

Haar passie voor paarden bracht haar bij Groenhorst Barneveld waar ze een enorme ontwikkeling doormaakte.Bekijk alle uitblinkers 2014
Reacties (44)

 • Henk Verweij, oud vz College van Bestuur Aeres Groep
  Cora
  Van harte gefeliciteerd met je nomintie. Geweldig
     dinsdag 7 oktober 2014 14:53
 • Arjan Krol
  succes, mijn stem heb je
     vrijdag 3 oktober 2014 14:18
 • Carla
  heel herkenbaar!
  Heel veel succes en plezier bij het verwezenlijken van je dromen! Go for it !!
     woensdag 1 oktober 2014 6:36
 • Gerda Bos - Paardensportcentrum de Dragonder
  Vanaf dat je 7 jaar was hebben we mogen begeleiden.
  Na onze pony Ribelle en paarden Jeni en Voila te hebben verzorgt en gestart op KNHS wedstrijden zijn we blij en trots op je ontwikkeling.
     dinsdag 30 september 2014 12:25
 • wilmie
  super groeten
     dinsdag 30 september 2014 10:06
 • Henny
  Ik ben trots op je !
     dinsdag 30 september 2014 7:19
 • Michel van Hulzen (ADO Arnhem)
  Ook al ken ik je niet persoonlijk, vind het een mooi en goed verhaal. Knap van je door hebt gezet en zelfs in Amerika bent geweest! Mijn stem gaat naar Cora !
     maandag 29 september 2014 22:14
 • Ilka
  Mooi verhaal! Nu bij ons in de klas had ik nooit kunnen raden dat je niet zelfverzekerd wás. Heel gaaf.
     maandag 29 september 2014 21:33
 • Els loek
  Ga zo door dan kom je er wel.
     dinsdag 5 augustus 2014 6:51
 • H.H. de Jong
  Beste Cora, ga vooral zo door maar hou je voeten op de grond.
     zaterdag 2 augustus 2014 9:25
 • Toinny Lukken
  Beste Cora, we kennen elkaar (nog) niet, ik geef ook les op school (Dier en Trainer) en kan nu al zien dat je een enorme klik hebt met dieren. Daarnaast vind ik het een topprestatie van jezelf dat je niet bij de pakken bent gaan neerzitten, maar aan het vechten bent geslagen en daarom stem ik om jou! Succes met alles wat je nog gaat doen, jij komt er wel!!
     maandag 28 juli 2014 18:26
 • Caroliene Nieuwenhuizen, CAH Dronten
  Cora,
  Ik heb op je gestemd hoor, wel of niet winnen; je bent al een winnaar! Het feit dat je in jezelf gelooft en vertrouwen hebt is al een TOP prestatie!Jammer dat we dit niet op het HBO hebben, ik zie vaker studenten zoals jij die zich zo geweldig ontwikkelen! Ik wens je heel veel succes, je verhaal kan nog goed van pas komen als docent!!
     maandag 28 juli 2014 15:42
 • gert riezebos
  Nog even volhouden!
     maandag 28 juli 2014 13:57
 • Alwie
  Mijn stem heb je dubbel en dwars verdiend.
     maandag 28 juli 2014 13:27
 • yvonne hasselt
  dan stem ik ook mee
     maandag 28 juli 2014 12:03
 • b.wijnveen
  top, ga zo door en blijf met je voeten op de grond
     maandag 28 juli 2014 10:39
 • Vera
  Mijn stem heb je, Cora, en die van Henk ook, We zien je nog zitten de eerste keer dat je naar Dax kwam kijken, een verlegen meisje, best wel afwachtend. Maar nu heel zelfverzekerd, je weet wat je wilt en ik weet zeker dat het je ook gaat lukken!
     zondag 27 juli 2014 19:26
 • Cora Stokman
  Dank jullie wel voor alle lieve berichtjes!

  Wat ik super vind om te horen is dat er hier en daar al jonge meiden en ook jongens zich in mijn verhaal herkennen en een klein beetje meer vertrouwen kregen om achter hun dromen aan te gaan!
     dinsdag 22 juli 2014 22:36
 • Lisette
  Je bent een topper meis!!
     woensdag 16 juli 2014 15:11
 • Roos Gommers
  Kanjer!
     maandag 14 juli 2014 9:34
 • Rieky & Reinier Brinkhorst
  Fijn dat je zo.n positieve ontwikkeling hebt door gemaakt en we weten zeker dat je zoals je zegt in de film, graag docent wil worden en dat ook zeker zal gaan lukken.
     vrijdag 4 juli 2014 21:14
 • Christina
  Goed gedaan Cora, je bent een kanjer
     vrijdag 4 juli 2014 15:46
 • Gerrit
  Ik stem op Cora, iedereen kan lezen waarom.
     vrijdag 4 juli 2014 15:43
 • emiel scholten
  Ik ken Cora al vanaf haar geboorte dat er iets speciaals in haar zat had ik niet verwacht het is inderdaad een hele zelfstandig meisje/vrouw geworden ben trots op je CORA
     vrijdag 4 juli 2014 15:09
 • Erna
  Mooi om te lezen dat je zo'n ontwikkeling hebt doorgemaakt.
     vrijdag 4 juli 2014 14:14
 • Simon Baan
  Nooit geweten!! Toppie meid!!!!!
     donderdag 3 juli 2014 23:21
 • Joury
  Yo Cora,

  Net gestemd succes met niet alleen dit maar ook je opleiding enzo. Wel relaxed dat je op het groenhorst terecht bent gekomen. Ik heb weinig mensen op school gezien in mijn jaren die het niet naar hun zin hebben gehad. Hopelijk geldt dit voor velen na mij.

  Dus maak er een mooie tijd van!
  Zo te zien aan het Amerika verhaal moet dat wel lukken.

  Mvg,
  Joury
     donderdag 3 juli 2014 23:06
 • Hanneke Boeters
  Knap dat je je zo ontwikkeld hebt.
     donderdag 3 juli 2014 15:41
 • Marleen
  Super!
     donderdag 3 juli 2014 14:36
 • Cora Stokman
  Dank jullie wel voor alle stemmen!
  Ik hoop dat mijn verhaal inderdaad een inspiratie is voor velen anderen.
     woensdag 2 juli 2014 22:38
 • didi
  Je bent een voorbeeld voor al die andere
  Dat zullen er meer zijn dan wij denken
     woensdag 2 juli 2014 19:15
 • Dineke Vermeulen
  Cora, ik heb op jou gestemd. Ga zo door. Leuk voor jou en voor de school.
     woensdag 2 juli 2014 17:06
 • Noesja Fichtner
  Super Cora! Mooi verhaal! Je zal zeker een inspiratie zijn voor velen die je verhaal horen. Inderdaad nu al een winnaar! (oud leerling groenhorst van dierenverzorger KLM nu naar boerin melkveehouderij)
     woensdag 2 juli 2014 12:18
 • Agnita Dijkstra
  Ik stem ook op Cora!!
     woensdag 2 juli 2014 9:21
 • Gerrit Leene
  Voor mij ben je een kanjer, pak je kansen iedere keer opnieuw !
     dinsdag 1 juli 2014 19:25
 • Bert Rietman
  Dit maakt het werken in het onderwijs zo mooi!
  Cora veel succes en blijf ontwikkelen!
     dinsdag 1 juli 2014 9:43
 • Herbert Brok
  Cora, je hebt mijn stem. Ook zeker een compliment voor haar stagebegeleidster Mariska. Succes !
     dinsdag 1 juli 2014 9:05
 • Hein Hermsen
  Prachtig als jonge mensen zo een drive en veranderingsvermogen tonen.
     dinsdag 1 juli 2014 9:02
 • Mieke van den Broek
  Cora, je bent een mooi voorbeeld van iemand die het beste uit zichzelf haalt. Nu al een winnaar!
     dinsdag 1 juli 2014 8:55
 • Gerrit Tijmensen
  Goed om dit zo te presenteren. Zo hoop je dat een school bedraagt aan de ontwikkeling van jonge mensen.
     dinsdag 1 juli 2014 8:47
 • Pim
  Geweldig zo'n mooie en goeie ontwikkeling.
     dinsdag 1 juli 2014 8:38
 • Steven Verstraten
  Ik stem op Cora
     dinsdag 1 juli 2014 8:10
 • A. van Noord
  Ga zo door Cora.
     maandag 23 juni 2014 14:37
 • Hetty
  Cora, go for it !! Keep calm and carry on
     zaterdag 21 juni 2014 20:05