Tim Henson
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Tim Henson van Summa College

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Tim

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Dit jaar was de jury van het Summa College erg onder de indruk van Tim, student Zelfstandig werkend gastheer. Volgens de jury is Tim nu al een volleerd vakman en heeft hij het beste uit zichzelf weten te halen. “Ik vond het juryrapport heel erg mooi. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Ik ben gewoon super blij!”, aldus Tim.

Op zowel school als stage heeft Tim een goede indruk gemaakt. Docent Peter Fransen is zeer enthousiast over zijn student: “Tim heeft veel gevoel en passie voor het vak en streeft ernaar bij alle gasten memorabele momenten te creëren. Hij is een ‘moodmaker’; iemand die gedreven is om een gast blij te maken.”

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Tim is vaak te vinden in Rocfort, het opleidingsrestaurant van het Summa College. Een nieuwe kleur op de muren? Dat doet Tim wel even. Een nieuwsmail opstellen? Geen probleem voor Tim. En dat allemaal in zijn vrije tijd.

Kort na de start van zijn studie werd Tim getroffen door een zware variant van de ziekte van Pfeiffer en kreeg hij een leveraandoening. Zes lange maanden kon hij niets anders dan thuis op de bank liggen. Na zijn terugkeer naar school wist hij die achterstand in twee maanden in te halen. “Na al die maanden thuis was het gewoon vol energie en knallen!”, vertelt Tim. Een indrukwekkende prestatie volgens de jury. ‘Het geeft aan dat hij er echt voor gaat en er plezier

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Tim vindt het een grote eer dat hij genomineerd is.
Diep in zijn hart is hij een gastheer en zo iemand staat niet graag op de voorgrond. Gastvrijheid moet altijd met discretie en bijna ontzichtbaar worden uitgevoerd.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Tim wil verder studeren naar niveau 4 Leidinggevende en daarna doorstromen naar het hbo.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

“Tim kwam tijdens het intakegesprek onzeker en nerveus over. Echter, na een korte inwerkperiode bloeide Tim op en ontwikkelde hij zichzelf als een bijzondere gastheer”, zo schreef praktijkopleider Marcel van Hommelen in zijn aanbeveling.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Leerbedrijf Restaurant Applaus van de Efteling vindt Tm een geweldige gastheer. "Tim laat zien en voelen dat hij liefde voor het vak heeft."

School: Summa College
Adres:
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven
Telefoon:
040 2694000
Leerbedrijf: De Efteling Restaurant Applaus
Alle genomineerden aan het woord
Alle genomineerden aan het woord

Tim vanaf 1,25 minuten

Tim in het ZondagNieuws
Tim in het ZondagNieuws

Reacties (67)