top 11
Reinier Kwakernaak
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Reinier Kwakernaak van Terra

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Reinier

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Reinier is vierdejaars leerling Tuin, Park & Landschap bij AOC Terra in Groningen. Hij is ondernemend, communicatief sterk en kundig. Zijn docent, Martin Knol, geeft aan: "Vooral de mate van zelfstandigheid en ondernemendheid van Reinier zijn bijzonder!"

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Reinier heeft zelfstandig een project uitgevoerd voor woningcorporatie De Huismeesters in Groningen. Deze corporatie bezit 8000 huizen in 16 verschillende wijken in de stad Groningen. De Huismeesters heeft nooit goed in beeld gehad welke groenvoorzieningen haar eigendom zijn. Reinier heeft dit, samen met Jasper, geïnventariseerd, gedocumenteerd en gedigitaliseerd. De opzichters beheerden het groen steeds ‘op hun gevoel’, maar vanaf nu kunnen ze dat digitaal doen, waarschijnlijk met een iPad door de wijk.

De ondernemingszin van Reinier blijkt ook uit het feit dat hij heeft deelgenomen aan Jong Leren Ondernemen bij de Ondernemersacademie. In dit proces starten jongeren daadwerkelijk een bedrijf op, ze zetten hierbij een dienst of product in de markt. Reinier heeft een bijzondere machine ontworpen en gebouwd, de Wood-donkey. Deze machine kan op mechanische wijze een boom uit een tuin of een bos rijden. In een presentatie aan meer dan 100 mensen heeft hij dit product gepresenteerd.

Zelf zegt hij hierover: "Tijdens de cursus jong leren ondernemen ga je stap voor stap alle punten bij langs die om een onderneming te kunnen opstarten en nog belangrijker om het draaiende te houden. Dit was 1 keer in de 2 weken van half 5 tot 7 uur naast je studie, stage of werk. Elke bijeenkomst werd door een ondernemer die zijn vakgebied uitlegde en daar een presentatie over gaf. Bijvoorbeeld: Social media en netwerken, financiën en kamer van koophandel/octrooien. Vanuit deze bijeenkomsten kreeg jij de informatie die jij nodig had om je bedrijf verder op poten te zetten. Ook moest je regelmatig presentatie houden voor grote groepen mensen uit het bedrijfsleven. Denk hierbij aan mensen van de bank, ambtenaren en ondernemers. Dit allemaal om je presentatietechnieken te verbeteren. Iedere leerling kreeg een persoonlijke coach uit het ondernemerschap. Die begeleidde de leerling en kon zo nodig bij springen.
Je kreeg veel informatie en hiermee moest je voor je eigen onderneming een gedegen ondernemingsverslag schrijven en indienen. Deze werd ook gecontroleerd door de bank.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Reinier is heel trots op zijn nominatie. Zelf geeft hij aan: "Ik ben er heel blij mee en er heel trots op. Maar ik heb het project bij De Huismeesters niet alleen gedaan. Mijn klasgenoot, Jasper Prins, en ik hebben dit samen gedaan. Daarnaast hebben we nog lesgegeven en leidinggegeven aan derdejaars leerlingen niveau 3. Eigenlijk zouden we samen genomineerd moeten zijn, maar dat kan niet. Wel vind ik dat Jasper ook een podium verdient!"

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na zijn opleiding bij AOC Terra gaat Reinier verder studeren aan het hbo. Hij gaat agrarische bedrijfskunde doen bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Docent Martin Knol: "Reinier heeft niveau 4 Tuin, Park & Landschap in 4 jaar afgerond zonder hobbels. Hierin heeft hij de gebruikelijke stappen gemaakt in de BPV van uitvoerende stages, coördinerende stages en werk voorbereidende stage. Dit heeft hij altijd met 100% inzet gedaan en met invulling van zijn leerdoelen. Het project dat Reinier gedaan heeft was in het kader van regioleren, zoals wij dat noemen; de opdracht kwam van een externe partij, woningcorporatie De Huismeesters. Omdat de organisatie van AOC Terra in Groningen volgend jaar ook volgens het concept van regioleren gaat werken, heeft Reinier zijn ervaringen hiermee gepresenteerd aan 60 kritische docenten. Dit heeft hij met verve gedaan, de mensen werden er enthousiast van. Dat vind ik knap!"

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

De Huismeesters is ook heel trots op de nominatie. Kees Vale, begeleider van Reinier bij de woningcorporatie: "Reinier is het afgelopen jaar gegroeid van een enthousiaste puber naar een serieuze kerel waar je op basis van gelijkwaardigheid een gesprek mee kunt voeren. Hij heeft vakkennis en weet zaken goed over te brengen, een echte uitblinker dus!"

School: Terra
Adres:
Hereweg 101
9721 AA Groningen
Telefoon:
0505292929
E-mail:
Website:Leerbedrijf: De Huismeesters
Reinier Kwakernaak
Reinier Kwakernaak

Reinier Kwakernaak (20 jaar) Uitblinker AOC Terra, vierdejaars leerling opleiding Tuin, Park & Landschap

Reinier met de Wood-donkey
Reinier met de Wood-donkey

Reinier heeft een bijzondere machine ontworpen en gebouwd, de Wood-donkey. Deze machine kan op mechanische wijze een boom uit een tuin of een bos rijden.

Project De Huismeesters
Project De Huismeesters

Reinier heeft samen met zijn klasgenoot Jasper Prins een project uitgevoerd bij woningcorporatie De Huismeesters. Hij heeft het groenbeheer geïnventariseerd, gedocumenteerd en gedigitaliseerd.

Certificaat Jong Leren Ondernemen
Certificaat Jong Leren Ondernemen


Bekijk alle uitblinkers 2013
Reacties (41)

 • Rieneke Janssen
  Beste Reinier, proficiat met je behaalde resultaten leuk om hier iets over te lezen in Brabant via de site agrixperience, k was er al achter dat De Kwakernaakjes slimmejongens zijn! Ga zo door... Hoop dat alles goed gaat thuis op de boerderij in OOsterwolde. Groetjes een oud klasgenootje van Roelof & Bassie
     vrijdag 13 december 2013 7:24
 • Alfons en Monique
  Hallo Reinier,

  Dat je zover bent gekomen is iets wat je door je eigen inzet en kunde hebt verdiend. Gefeliciteerd! Hier mag je terecht reuzetrots op zijn.
  We wensen je vandaag heel veel succes en geniet ervan!

  Groetjes uit het zuiden,
  Alfons, Monique, Martijn en Michiel..
     donderdag 10 oktober 2013 13:45
 • Thea de Jong-Schuit
  Hey Reinier,

  Heel veel succes donderdag! We duimen voor je!!

  Groetjes,
  Thea
  (administratie school)
     dinsdag 8 oktober 2013 15:50
 • marleen wielaert
  mooie nominatie, goede bijdrage aan (kwaliteit & kosten) bewust groenbeheer. Kunnen De Huismeesters heel blij mee zijn, nieuwe aanpak, nieuwe kansen!
     donderdag 3 oktober 2013 10:14
 • René Broek
  Hey Reinier,

  Je hebt de top 10 (11) gehaald!
  Gefeliciteerd;)
  Ik hoop dat je wint (tenzij ik de wildcard nog mag bemachtigen:P)
     donderdag 3 oktober 2013 7:46
 • Clazina
  Hoe jij met jouw doorzettingsvermogen, creativiteit en met jouw sociale omgang het zo ver hebt weten te bereiken is echt geweldig. Je verdient mijn respect. Je bent een voorbeeld voor mij. Ik hoop dat ik in jouw voetsporen mag treden.
     woensdag 2 oktober 2013 21:36
 • gerrit jan
  Super goed van jou, ik hoop dat je mag winnen want jij verdient het.
     woensdag 2 oktober 2013 21:12
 • gerrit jan
  Super goed van jou, ik hoop dat je mag winnen want jij verdient het.
     woensdag 2 oktober 2013 21:12
 • Rennie
  Reinier toont veel initiatief, heeft doorzettingsvermogen en is erg ondernemend. Ook is hij prettig in omgang en erg sociaal tegenover de medemens. Hij is een echte topper.
  Reinier je verdient het.
     woensdag 2 oktober 2013 14:30
 • Chantal Heeg
  Hoi Reinier,

  Hartstikke goed dat je genomineerd bent!

  De naam Wood Donkey is ook helemaal goed, niets meer aan veranderen, zegt precies waar het voor staat.

  Succes!
     woensdag 2 oktober 2013 9:16
 • Gert Siepel
  Ik heb zelden een jongen ontmoet die zo doortastend zelfverzekerd en gedreven is in al zijn projecten. Hulde!!!
     dinsdag 1 oktober 2013 14:01
 • P. Zwaans
  Bij ons was Reinier zeer gemotiveerd, enthousiast en coöperatief. En aardig, hij verdient het!
     dinsdag 1 oktober 2013 12:59
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo Alex Scheijbeler

  Een heel mooi stukje zoals u dat heeft geschreven. Ook al ken ik u niet helaas, waadeer ik dit zeker dat u heeft gestemd alleen vanwege het stukje op de radio.

  Hallo fam. Hut,

  Wat de avonturen betreft, dat is zo leuk en leerzaam. Je maak zo veel mee en je leer hoe het in de "grote" wereld er aan toe gaat.

  henk gorter

  Hahaha wat leuk dat je ook wat hebt geschreven.
  Ik vind het jammer dat ik bijna nooit meer bij u in de bus zit.
  Achja al zit ik niet in de bus dan spreek ik u wel op het bus station als u daar moet wacht tot de volgende rit.

  Hey leonie,

  haha wat leuk, zo zie je maar als je je open in de trein opsteld dat je en een leuke rit hebt en in mij geval ook nog wat leuks aan over houd.

  Heey marinda,

  Dankje marinda. Leuk dat je ook hebt gestemd

  Random Jon

  Helaas weet ik niet wie je bent maar bedankt voor je stem.
  Leuk dat je ook wat hebt geschreven.
     dinsdag 1 oktober 2013 10:20
 • Random Jon
  Hallo man!

  Supervet dat je hiermee bezig bent!

  Mijn stem heb je!
     maandag 30 september 2013 15:23
 • Marinda
  heey neef ;)
  mijn stem heb je hoor!
     woensdag 25 september 2013 19:45
 • Leonie
  mijn stem heb je! was gezellig laatst in de trein
  en ik zag je vandaag ineens in de krant staan!

  liefs.
     dinsdag 24 september 2013 21:12
 • henkie gorter langedyke
  myn stem heb je ik hoop dat het bydraagd tot de overwinning
  groeten van de buschauffeur
     vrijdag 13 september 2013 20:38
 • Fam. Hut
  Geweldig dat je genomineerd bent voor uitblinker van het jaar.
  Wij vinden het erg knap dat je in je avonturen the wooddonkey hebt gemaakt. Maar wij stemmen op je.
  Groeten Fam. Hut
     zondag 8 september 2013 14:14
 • Alex Scheijbeler
  Waarom moeten mensen op je stemmen nu ik besloot daartoe toen ik je hoorde op RTV Noord die enthousiasme vol overtuiging jou product uitlegde vol overtuiging ondernemend, goed inzicht en je staat open voor eventuele verbeter punten. Dat de bank jou ideeën en machine hoog waardeerden met een 9 is fantastisch. Ik hou van ondernemers die er voor willen gaan en daarom steun ik jou van harte.

  Ik hoop dat je mag winnen,

  Alex Scheijbeler
  Journalist
     vrijdag 6 september 2013 11:38
 • Reinier Kwakernaak
  Hey Mischa,

  Bedankt voor je stem en voor jou reactie. Want zo ist MET Jasper hebben we dit berijkt!!
     donderdag 5 september 2013 12:28
 • mischa
  Reinier en natuurlijk je sidekick Jappie,

  Top!

  Veel succes.
     woensdag 4 september 2013 19:49
 • reinier kwakernaak
  Hallo Eva Witkamp.

  Allereerst, sorry voor de late reactie. Ik was eerst 2,5 week in slowakije met een doorreis naar duitsland. In slowakije heb ik inderdaad veel op mijn engels moeten beroepen. En zelfs op mijn
  Duits omdat de oudere generatie geen engels sprak.
  Tijdens mijn MBO studie moest in ook in het engels presenteren. Dit ging me niet altijd even makkelijk af.

  Toevallig was ik vrijdag de 23ste bij jullie op het VMBO. Helaas was u er niet. Ik kom in de loop van de volgende weken sowieso nog een keer op het VMBO 0. Dan zal ik u ook zeker even op zoeken.
  Ik heb de groeten door gegeven en u krijgt ze terug.

  Groetjes
     zondag 25 augustus 2013 8:20
 • Carin Prins
  Hoi Reinier ,
  School is weer begonnen en ik weet nu al zeker dat we jullie gaan missen. Jasper en jij zijn echt kop en kont!
  Tuurlijk gaan we op je stemmen want er is maar een die voor deze prijs in aanmerking komt.
  We gaan er vanuit dat je wint en dan is er KOFFIE en gebak!
  Het ga je goed jongen!
  Groetjes van Carin Prins.
     maandag 19 augustus 2013 14:04
 • Zsolt
  kans wel, omdat we een volledig en goed obeornduwd plan hadden gemaakt, maar je weet nooit zo goed waar een jury precies voor gaat (ook herkenbaar) en andere plannen waren ook goed en bijvoorbeeld kleinschaliger en dus makkelijker uitvoerbaar.
     maandag 8 juli 2013 17:59
 • Eva Witkamp
  Hallo Reinier,
  Wat heb je dat geweldig gedaan! Ik ben heel trots op je en hoop echt dat je gaat winnen. Misschien ga je dan nog naar het buitenland, of moet je je project in het Engels presenteren. Heb je ook nog wat aan mijn lessen!
  Heel veel succes en groeten aan broers en zus.
     maandag 1 juli 2013 20:01
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo Pieter,

  Dankje voor dat mooie stukje. Ik heb het gelezen met een big smile van oor tot oor. haha.
  Jij ook gefeliciteerd voor jouw prestaties, waar onder her behalen van jou diploma

  Zie je van het weekend. groetjes
     woensdag 26 juni 2013 13:11
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo ome Jan,

  Alles goed daar in Australie??
  Wat dacht je toen je dat las? Dat kan geen Kwakernaak zijn !!???
  Leuk dat jullie daar ook hebben gestemd. Ik heb inmiddels ook al de stemmen uit canada binnen dus we gaan de goede kant op.

  Groetjes daar aan iedereen.
     woensdag 26 juni 2013 13:09
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo alle volgers,

  Ik heb een leuke mededeling. Ik staat tot nu toe nog steeds in de TOP 10 van de meeste stemmen. Allen erg bedankt.

  Erik van Korven bedankt voor uw stem en leuke reactie.

  Rink. Wat leuk dat u ook de ondernemers academie heeft gedaan. Ik heb het erg leuk gehad en heel veel geleerd.
     woensdag 26 juni 2013 13:06
 • jan kwakernaak
  Gefeliciteerd met je uitvinding.
  je oom jan
     maandag 24 juni 2013 5:27
 • Rink
  Hey!
  Goed man dat je genomineerd bent.
  Knap hoe je zelf de Wood-donkey hebt ontwikkeld. Ik hoop dat hij snel in productie wordt genomen en op de markt komt, maar dat komt vast goed! Veel succes,
  Groet,
  Rink (oud-deelnemer Ondernemersacademie)
     woensdag 19 juni 2013 15:48
 • Pieter Kwakernaak
  Het moet toch even gezegd worden dat ik ontzettend trots ben op mijn jonge broer!

  Studenten van AOC Terra in Frederiksoord werden '"Tuinhazen" genoemd omdat de planten in de tuinen van Frederiksoord werden kaalgeknipt om als studiemateriaal te dienen, om zo plantenkennis te vergroten. Met als gevolg, bijna kaal gesnoeide (lees kaalgevreten) planten. Met name door de fanatieke en leergierige studenten veroorzaakt.

  Sinds de verhuizing van dit AOC naar Meppel komen er geen tuinhazen meer bij. Maar een ding is zeker, wat mij betreft ben jij ook gewoon een Tuinhaas en ik weet zeker dat met jou instelling je heel ver zal komen.

  Ga zo door broer, en geniet van zowel kleine als grote successen.
     woensdag 19 juni 2013 12:05
 • Erik van Korven
  Gefeliciteerd met je nominatie, dit is al een geweldige prestatie ik zal mijn stem op jou uitbrengen. Succes in de toekomst.
     woensdag 19 juni 2013 10:20
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo meneer Regtop,

  Het doet mij veel plezier en geeft mij zelfvertrouwen. Ik groei als ik dit soort stukjes lees. Het zijn oprecht gemeende reacties van personen die een deel van mijn leven hebben mee gemaakt en mij zo hebben zien groeien tot wat ik nu heb bereikt.

  Groeten in Assen en ik kom zo spoedig mogelijk weer langs.
     maandag 17 juni 2013 21:54
 • Henk Regtop (AOC Terra Assen)
  Reinier, geweldig hoe jij je verder hebt ontwikkeld. Helemaal jouw ding. Ik vond het erg leuk om via de portal van onze school jouw nominatie te zien. We zijn hier in Assen erg trots op je. Mijn stem heb je. Veel succes.
     maandag 17 juni 2013 21:32
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo Rina van Laar,

  Wat goed. Leuk om te horen dat jullie mij ook supporten daar in Assen. Trouwens, ik kom in deze week nog even langs om jullie allemaal even te spreken.
  Deel het met al je leerlingen zou ik zeggen.

  Groetjes
     maandag 17 juni 2013 17:01
 • Rina van Laar
  Super Reinier, ik zag je voor op de portal van het AOC staan. Gefeliciteerd hoor mijn stem heb je.
  Groeten van Rina van Laar (handvaardigheids docent AOC te Assen)
     maandag 17 juni 2013 14:25
 • Reinier Kwakernaak
  Marten Uitvlugt,

  wat leuk om die positieve meningen te horen.
  dat heb je mooi verwoord.
  U ook nog bedankt voor uw hulp vrijdag.

  Groetjes
     maandag 17 juni 2013 11:55
 • Reinier Kwakernaak
  Hallo Hanneke en Ronnie,

  Wat leuk dat jullie ook op de hoogte zijn.
  Leuk om jullie berichtje zo terug te lezen.
  Ik zal jullie en de rest via deze site op de hoogte houden.

  groetjes Reinier
     maandag 17 juni 2013 11:47
 • Marten Uitvlugt
  Mooi dat iedereen zo 'n hoge pet van je op heeft. Je kunt nu niet meer zoveel aan de stemming doen. Dus zijn wij aan zet. En dat doen we graag, ook bij ons gaat je stage geweldig....
  Petje af.
  Succes
     maandag 17 juni 2013 11:08
 • Frits
  succes
     maandag 17 juni 2013 10:23
 • Fam. Van Daatselaar
  Hoi Reinier,

  Wat geweldig, dat je bent genomineerd voor uitblinker van het jaar! We zagen het in de krant staan en waren toch ook wel een beetje trots dat een oud-stagiair van ons, zoiets bereikt. Wij stemmen in ieder geval op je en we hopen dat nog veel meer mensen dat zullen doen.
  Groeten en succes!
  Ronnie en Hanneke van Daatselaar
     maandag 17 juni 2013 10:11