Madelon de Munter
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Madelon de Munter van Vista college

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Madelon

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Madelon heeft alle ingrediënten van een uitblinker, een ambassadeur en is uitstekend in staat om Mbo in Nederland op de kaart te zetten. Ze is een doorzetter en een voorbeeld voor anderen. Dat blijkt wel. Ze startte eerst een opleiding in de gezondheidszorg. Kwam erachter dat haar passie bij kinderen lag, maar dat ze elke keer werd verscheurd door het leed van kinderen. Dat maakte haar eigenlijk nog strijdvaardiger. Ze vond haar passie in de studie onderwijsassistente. De passies van de 18 jarige Arcus-studente zijn talrijk (lees verder). Bij dit alles ligt haar hart bij kinderen. In Nederland, in het buitenland, overal dus.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

In haar vrije tijd is Madelon fanatiek ambassadeur van de stichting Global Exploration. Een fantastisch initiatief dat jongeren, onder het motto ‘together one world’, de kans geeft de wereld te leren kennen. En ook vriendschappen te sluiten met andere culturen en op geheel eigen wijze een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van alle mooie landen in de wereld. Madelon reist zelf en is actief binnen de uitwisselingsprojecten naar Nederland. ”Ze gaat naar scholen om het verhaal over het voetlicht of op de bühne te brengen, ze leidt buitenlandse jongeren door Nederland en meer……, veel meer houdt ze die jongeren bezig.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Na een zenuwslopende tijd van campagne voeren, stemmen winnen en mijn eigen IK presenteren, was het 16 mei 2013 dan eindelijk zover…. Tijdens een hele mooie avond, georganiseerd door en voor studenten, werd DÉ Arcus Hero (locale voorloper (Arcus) van de landelijk uitblinkersverkiezing) bekend gemaakt. Ik wist natuurlijk allang dat als ik dit zou winnen, dat zou betekenen dat ik Arcus zou mogen vertegenwoordigen in de landelijke race om de titel van Mbo-uitblinker van het jaar. Dat ik me een jaar lang sterk zou mogen maken voor zowel het Arcus als het Mbo en dat ik eindelijk eens zou kunnen laten zien hoe trots ik ben op het Mbo en wat je als Mbo’er eigenlijk allemaal kunt bereiken.”

Een prachtig vooruitzicht…

“Toen ik hoorde dat ik echt gewonnen had, was ik even stil… Dit was te gek!!
Pas de dag na de verkiezing realiseerde ik me wat dit betekende, ik zou als Arcus Hero deel gaan nemen aan iets wat een geweldige ervaring beloofd te worden. Ik mag mijn bijzondere ervaringen, mijn doelen en mijn passies gaan delen met heel Nederland. Ik mag mijn opleiding in heel Nederland bekend gaan maken en ik mag gaan laten zien wat wij als Arcus maar ook als Onderwijsassistenten waard zijn! Ik kan alleen maar zeggen: Een hele grote eer, waar ik met volle teugen van zal gaan genieten!! “

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Madelon's toekomst ligt natuurlijk nog heel erg open. "Wat ik zeker weet, is dat ik wil gaan doorstuderen en dat ik aan de slag wil in een ontwikkelingsland. Ik wil een wezenlijke bijdrage leveren aan beter onderwijs. Mijn motto is dan ook: ieder kind (waar ook ter wereld) heeft recht op onderwijs!” Bij Arcus zijn we ervan overtuigd dat Madelon een echte ambassadeur is van haar opleiding, Mbo-onderwijs in Nederland en ver daar buiten. De wereld ligt aan haar voeten!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Madelon is nog heel jong. Maar ondanks haar leeftijd heeft ze een enorme ondernemingsdrift, heel veel overtuigingskracht en een goed organisatievermogen.
Madelon heeft gekozen voor de opleiding Onderwijsassistent. Dit vraagt van haar dat zij goed met kinderen kan omgaan, kan samenwerken, creatief is en goed kan communiceren. Al deze kwaliteiten heeft ze in huis en past ze op verschillende vlakken toe.
Naast haar opleiding is ze heel actief op verschillende gebieden. Zij werkt met kinderen in een binnenspeeltuin, is betrokken bij Scouting en is vooral heel actief bij de stichting Global Exploration.

Dat laatste heeft haar al vroeg heel volwassen en zelfstandig gemaakt. Ze organiseert uitwisselingsprogramma’s, begeleidt groepen die Nederland bezoeken, stelt programma’s samen, maakt anderen enthousiast over de stichting, etc. Kortom Madelon is een volwassen puber met enorm veel talent! “Als je met haar spreekt, dan ben je verkocht”, aldus de vakjury (Mirjam Schroeders (chocolatecompany.nl), Burgemeester Richard de Boer (Simpelveld) en Tjeu Seeverens (Talentacademie - Stichting Voorgezet Onderwijs Parkstad Limburg) van de Arcus Heroes 2013.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het is natuurlijk super dat Madelon genomineerd is voor de Mbo-uitblinkersverkiezing.
Ze heeft er hard voor gewerkt en basisschool Sint Martinus in Heerlen wenst haar veel succes met de rest van de verkiezingsstrijd. Ze is een enthousiaste meid, die zich inzet voor de medemens, de wereld om ons heen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze kan haar verhaal daardoor super goed overbrengen. Haar passie voor kinderen is ook hier op basisschool Sint Martinus zeer opvallend. Het is heel duidelijk waar haar hart ligt.

School: Vista college
Adres:
Postbus 207
6400 AE HeerlenLeerbedrijf: Basisschool Sint Martinus
Madelon bij L1: Goeiemorgen Limburg.
Madelon bij L1: Goeiemorgen Limburg.

Donderdag 13 juni 2013 was Madelon te gast bij de lokale omroep L1 tijdens het mooie programma Goeiemiddag Limburg. Bekijk onze kanjer, een TOP mbo-ambassadeur!

Madelon en haar avatar uit de game
Madelon en haar avatar uit de game

Kijk op www.arcusheroes.nl voor meer Madelon.

Alle Arcus Heroes 2013
Alle Arcus Heroes 2013

Kijk op www.arcusheroes.nl voor meer Madelon en speel de game!

En de winnaar is: Madelon!
En de winnaar is: Madelon!

Kijk op www.arcusheroes.nl voor meer Madelon en speel de game!

In de redroom tijdens het Arcus Heroes Event 2013
In de redroom tijdens het Arcus Heroes Event 2013

Kijk op www.arcusheroes.nl voor meer Madelon en speel de game!Bekijk alle uitblinkers 2013
Reacties (6)

 • Belinda Cabo - van Loo
  Go girl!!!!!
     donderdag 3 oktober 2013 11:21
 • Mat Verberkt
  Idealisme. Mijn ding! Dus je hebt mijn stem!
     woensdag 18 september 2013 19:54
 • Esther
  Mijn stem heb je!!1 ga zo door topper
     maandag 19 augustus 2013 15:56
 • Hanny Teunidden
  Wat de uitslag ook mag zijn een topper ben je mu al
     maandag 19 augustus 2013 8:21
 • Annemie de Rooij
  Altijd in voor een nieuwe uitdaging. Spontane leuke meid die weet wat E wil en daar voor gaat. Succes!
     woensdag 19 juni 2013 12:15
 • Nicole Hayen
  You go girl! Je bent een kanjer. Net gestart en al zoveel wilde plannen. Die niet alleen wild blijven, maar ook concreet vorm krijgen. Al bij L1 op de stoel gezeten. Het pannenkoekenfestijn van 31 augustus krijgt al voeten en handen. Top Madelon. Ga zo door! Nu al een winnaar.
     maandag 17 juni 2013 10:26