Lisa Boers
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Lisa Boers van ROC Kop van Noord-Holland

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Lisa

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Lisa Boers gaat voor goud. In alles. Bovenal beschikt deze negentienjarige cursiste Sport en Bewegen over een bovengemiddelde inzet en drive om te presteren. Dat uit zich niet alleen op school en tijdens haar stage, maar ook daarbuiten. Zo is Lisa een fanatiek sporter. Naast meervoudig Nederlands kampioene zwemmen werd zij ook Nederlands kampioene boksen. Maar Lisa sport niet alleen voor zichzelf: ze geeft les bij sportschool BodyFit én zet haar talent in voor de projecten ‘Sports to school’, voor kinderen, en ‘Lekker in je life’, een project via het Gemini Ziekenhuis, voor jonge kinderen met Obesitas.
Lisa is bovendien uitermate daadkrachtig en doelgericht. Zo heeft ze zich flink ingezet om ervoor te zorgen dat ze haar opleiding verkort mocht doen, waarbij ze zelfs een beroep deed op de onderwijsdirectie. Al aan het begin van haar mbo-opleiding ‘sport en bewegen’ maakt Lisa indruk op haar coach en docenten. Ondanks haar vele activiteiten buiten schooltijd is Lisa altijd aanwezig, opgewekt, bevlogen, nauwgezet en prestatiegericht. Ze maakt goede planningen en dat is maar goed ook, want het vraagt nogal wat alle dingen die Lisa doet te kunnen combineren: een 4-jarige opleiding in 3 jaar afronden, lid zijn van de centrale leerlingenraad, lesgeven op een sportschool én achtereenvolgens Nederlands kampioene zwemmen én boksen worden.
Daarom is zij verkozen tot mbo-uitblinker 2013 van het ROC Kop van Noord-Holland.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Lisa geeft nooit op en ziet altijd nieuwe mogelijkheden. Zo leek haar toekomst een aantal jaar te liggen in het wedstrijdzwemmen. Gesteund door haar familie deed ze er alles aan om het hoogst haalbare te bereiken. Haar vader volgde zelfs een trainersopleiding, zodat hij Lisa en haar broer professioneel kon trainen en coachen. Met resultaat: ze werd zes keer Nederlands kampioene. Helaas kreeg ze last van haar oren, en moest ze haar zwemcarrière opgeven. Maar Lisa zette door, en vond een andere hobby: boksen. Ook in deze sport is zij inmiddels Nederlands kampioene. En ook nu heeft Lisa zichzelf een nieuw doel gesteld: en eigen sportschool beginnen. Bovendien gebruikt deze uitblinker haar talenten om anderen te motiveren en te steunen, wat onder meer is gebleken door de manier waarop ze zich heeft ingezet voor jonge kinderen met Obesitas. Haar inzet maakte bovendien dat Lisa haar opleiding versneld kon afronden.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Mijn nominatie was heel erg verrassend. Mijn coach en docent Marcel Snippe belde mij om mij het nieuws te vertellen dat ik genomineerd ben. Ik was heel erg blij en overdonderd en heb meteen mijn ouders gebeld met het nieuws. Ook zij waren heel erg blij. Ik ben natuurlijk trots, net zoals ik dat ben op de projecten die ik de afgelopen jaren heb mogen doen. Afgelopen jaren heb ik stage gelopen bij Sports Service Den Helder en afgelopen jaar bij MSV Zeemacht. Hier heb ik allebei te maken gehad met basisschool kinderen. Afgelopen jaar onder de afdeling Sports2School waarbij ik de manager was. Ik zorgde ervoor dat alle contacten van de basisscholen goed verliepen en zorgde voor de planningen van de gymlessen. Verder gaf ik iedere woensdagmiddag les aan kinderen die veel overgewicht hebben. De kinderen zijn tussen de 8 en 14 jaar. Dit was een actie vanuit het Gemini Ziekenhuis en heette Lekker in je Life. Ik vind het heel erg belangrijk dat de kinderen weer een gezonde levensstijl kunnen aannemen.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Mijn droom is een eigen sportschool beginnen. Daarom heb ik er ook voor gezorgd dat ik stage mocht lopen bij Fitnesscentrum BodyFit. Hier werk ik als fitnessinstructrice, receptionist en groepsles instructrice. De fitnessbranche is echt de branche waarin ik verder wil gaan. Met mensen werken doe ik heel graag en ook hier komt mensen helpen weer sterk naar voren. Voordat ik mijn eigen sportschool ga oprichten, maar eerst wil ik meer ervaring opdoen en me verder scholen via de opleiding HBO Facility management. Deze opleiding ga ik thuis doen in combinatie met werk. Ik weet dat ik dit kan, omdat ik doorzettingsvermogen heb en het echt graag wil.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Docent Marcel Snippe: “Als docent zou je je meer leerlingen wensen zoals Lisa: altijd aanwezig, opgewekt, bevlogen, nauwgezet, goede planning, prestatiegericht en ook nog eens een leuk en vriendelijk mens!”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

“Mijn leerbedrijf was heel blij en zij vertelde mij dat ik het echt verdiende. Door mijn doorzettingsvermogen ben ik heel ver gekomen en ga ik zeker door”.

School: ROC Kop van Noord-Holland
Adres:
Postbus 250
1780 AG Den Helder
Telefoon:
0223-611200
Website:
Leerbedrijf:
Lisa Boers
Lisa Boers
Mijn nieuwe droom is een eigen sportschool beginnen
Mijn nieuwe droom is een eigen sportschool beginnen
Sporten is mijn leven
Sporten is mijn leven
Ik geef les aan ongeveer 150 leerlingen
Ik geef les aan ongeveer 150 leerlingen
Ik kan genieten van de leuke, energieke sfeer die er om sporten hangt
Ik kan genieten van de leuke, energieke sfeer die er om sporten hangt
Ik ga voor goud
Ik ga voor goud
Ik heb altijd veel gesport
Ik heb altijd veel gesport

Reacties (28)