Laurens Heij
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Laurens Heij van Graafschap College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Laurens

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Alleen de ‘loopbaan’ van Laurens zorgt er al voor dat hij een Uitblinker is. Zijn ouders kregen ooit te horen dat hij nooit zelfstandig zou worden. Hij praatte op zijn vierde nog niet en kwam in het speciaal onderwijs terecht. Al jong had hij interesse in computers. Dankzij een gedreven leraar op de praktijkschool ontdekte hij dat hij daar veel mee zou kunnen, er zelfs zijn beroep van zou kunnen maken. Daarna ging het in een sneltreinvaart; via het vmbo kwam hij bij het Graafschap College terecht, waar hij nu, via een versneld traject, de opleiding ICT Beheerder op niveau 4 volgt.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Laurens blinkt niet alleen uit op technisch gebied, hij kan zich ook goed presenteren en is sociaal vaardig. Hij vindt het een uitdaging om mensen te helpen bij computervragen. Hij is een voorbeeld van een ICT-er die een vertaalslag weet te maken naar gebruikers met weinig computerkennis. Dit voorjaar heeft Laurens meegedaan met de mbo-vakwedstrijden die tijdens Skills Masters 2013 plaatsvonden. Daar eindigde hij op de eerste plaats! Naast het winnen van de Skills Masters is ook zijn stagebeoordeling zeer goed.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik vind het hartstikke leuk dat ik tot Uitblinker van het Graafschap College ben gekozen," zegt Laurens. "Ik werk met veel plezier als ICT-er en het is extra leuk als je daar ook nog voor beloond wordt."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Laurens wil graag verder studeren in het hbo."Ik hoop ooit als leidinggevende te kunnen werken. Ik vind het leuk om technisch bezig te zijn maar het sociale aspect spreekt me ook aan. Ik werk graag met mensen," vertelt Laurens enthousiast.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

“Laurens laat zien dat je met doorzettingsvermogen en enthousiasme heel ver kunt komen, dat je boven jezelf uit kunt stijgen,” vertelt Ronald Wassink. “Ook het feit dat hij de mbo-vakwedstrijden ICT heeft gewonnen, is fantastisch!”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"Ik vind het geweldig dat Laurens tot Uitblinker is gekozen," zegt Rene Rakitow, projectmanager ICT bij Jazo Zevenaar. Rene is praktijkopleider van Laurens: "Hij kwam binnen als een wat schuchtere student, maar hij heeft zich tijdens zijn stage ontwikkeld tot een volwaardig lid van het ICT-team. Laurens is zeer gedreven en gemotiveerd om een complexe ICT-opdracht naar tevredenheid uit te voeren. Daarbij is hij ook sociaal vaardig: Laurens is ook onder de collega's een geliefd persoon."

School: Graafschap College
Adres:
Slingelaan 1
7001 EA DoetichemLeerbedrijf: Jazo Zevenaar
Laurens Heij
Laurens Heij

Laurens Heij, Uitblinker 2013 van het Graafschap College

Laurens Heij
Laurens Heij

Uitblinker van het Graafschap College 2013Bekijk alle uitblinkers 2013
Reacties (11)

 • Bonnie Weeber
  wat een kneus van jop van megen
     donderdag 3 oktober 2013 11:11
 • Caroline Advokaat
  Hoi Laurens, als Ronald zo enthousiast over je is, moet je wel echt een uitblinker zijn. Ik heb op je gestemd en veel succes!
  Opl. manager Verpleegkunde
     dinsdag 17 september 2013 14:54
 • Corné Stam
  Samen met Laurens(En een aantal andere) heb ik het examen project gedaan op het graafschap college afgelopen school jaar. Laurens is erg gedreven in wat hij doet en probeert altijd alles net even wat beter te doen dan de rest. Laurens is zeer gedreven en een zeer goede gespreks partner/klasgenoot!
     zaterdag 14 september 2013 10:15
 • Annelies Dieperink
  Hi Laurens een hele prestatie! Mooie film jij komt er wel!
  (collega van je vader)
     dinsdag 2 juli 2013 14:50
 • ines essing
  natuurlijk stem ik op jouw
  je bent een topper!!!
     vrijdag 28 juni 2013 15:41
 • I. Schutman
  Goed gedaan, Laurens! Je bent een kanjer!
     vrijdag 28 juni 2013 13:47
 • Erwin
  Als je zelfs maar half zoals je vader bent geloof ik echt dat je de beste kandidaat bent!
     zaterdag 22 juni 2013 13:20
 • Coby ter Bogt
  Laurens is een uitblinker op ICT-gebied en was een fjne collega bij JAZO Zevenaar. Dat bewijs is zeker geleverd tijdens zijn stage.
     vrijdag 21 juni 2013 11:02
 • Ria Koppen
  Ik stem op Laurens Heij, omdat hij echt een uitblinker is en het bewijs heeft geleverd, dat hij op het Metzo College goede leerkrachten heeft gehad.
     donderdag 20 juni 2013 10:03
 • R. Huinink
  Een geweldige kandidaat
     woensdag 19 juni 2013 8:56
 • margo
  Laurens blinkt uit op heel veel fronten, hij laat heel duidelijk zien dat waar een wil is, ook een weg is.
  is door zijn succesverhaal een stimulans voor medestudenten en... zeker niet onbelangrijk; een zeer prettig mens !!.
     dinsdag 18 juni 2013 15:19