Cok Steenbergen
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Cok Steenbergen van Albeda

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Cok

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Cok is een voorbeeld voor andere studenten wat kennis, inzichten en vaardigheden betreft en heeft veel beroepstrots. Hij is daarnaast ambitieus en leergierig. Cok heeft dit jaar meegedaan met de regionale en landelijke Skills-wedstrijden en is zorgtopper van Nederland geworden. Calibris organiseert jaarlijks deze wedstrijden en wil op die manier jongeren enthousiaist maken voor een baan in de zorg. Volgens de jury blonk Cok uit in de manier van communiceren en deskundig handelen. De Jury stelde vast dat Cok al op jonge leeftijd een natuurlijke balans heeft gevonden tussen vakdeskundigheid en inlevingsvermogen. Begin juli heeft hij namens Nederland meegedaan met de Worldskills in Leipzig, waar 53 landen aan deelnemen en waar hij als achtste eindigde. Tijdens de voorbereidingen voor de verschillende verkiezingen en rondes hebben we Cok leren kennen als een doorzetter, die er veel voor over heeft en zich hier ook buiten schooltijd 100 procent voor inzette.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Het is absoluut een bijzondere prestatie dat hij Zorgtopper van Nederland is geworden, de beste mbo-student verpleegkunde van 2013. En de achtste plaats internationaal! Zijn bijzondere prestatie is onder andere erkend door Koning Willem Alexander, die hem uitnodigde voor een kennismakingslunch. Per provincie werden 50 bijzondere personen, die zich op enige wijze verdienstelijk maken voor de provincie of op een andere manier uitblinken in hun vak, uitgnodigd. Cok: "het was fantastisch! Ik zat naast Koning Willem Alexander en achter mij zat Koningin Maxima. Ik heb ze allebei een hand gegeven en ze van heel dichtbij gezien. De koning ging zelfs met mij in gesprek over World Skills. Hij vroeg naar mijn 'unique selling point' en vindt heel knap dat ik ben uitgeroepen tot Zorgtopper van Nederland. Hij wenste me veel succes en gaf me zelfs een schouderklopje''.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Cok is heel trots dat hij Zorgtopper is geworden en zo ver is gekomen tijdens de internationale rondes. Hij vindt het erg leuk om genomineerd te zijn als Albeda Uitblinker. "Oorspronkelijk wilde ik dierenarts worden, maar toen ik op een introductiedag kippen moets vasthouden heb ik mij meteen afgemeld. Uitiendelijk besloot ik me aan te melden voor opleiding Verpleegkunde. Ik wist weinig van het vak, dus het was best een uitdaging. Pas op het moment dat een vriend van mijn vader levensgevaarlijk gewond raakte door vuurwerk en ik hem 35 minuten stabiel heb gehouden, was ik zeker van de keuze voor mijn opleiding. Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan tijdens mijn (internationale) stages in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Daarnaast heb ik een bijbaan in de zorg bij dementerende ouderen.
Vanuit Skills Netherlands ben ik begeleid en getraind door expert (coach) Friso Raemaekers. Hij heeft mij geholpen bij het opstellen van een plan van aanpak en oefende samen met mij de casussen. Tijdens Skills Masters heb ik van de jury meegekregen mij te beperken tot de kern van de zaak. Van Friso krijg ik tips op welke manier ik het gesprek kan ombuigen naar het hoofdonderwerp. Naast een expert had ik ook een mediacoach. Hij heeft mij geadviseerd over presentatietechnieken en heeft me mediatrainingen gegeven. Vanuit school heb ik voldoende tijd gekregen om me voor te bereiden. Omdat ik goede cijfers haal, heb ik vrijstelling van lessen voor bepaalde vakken.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Hierna wil ik de opleiding hbo-anesthesie volgen. Het technische aspect en de combinatie van denken en doen spreekt mij aan. Uiteindelijk zie ik mezelf als traumaverpleegkundige in de ambulance of traumahelikopter.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"Cok is een jonge kracht die veel ziet, kritisch en serieus is. Je kunt van hem op aan en heeft een goede benadering naar zowel het personeel als de bewoners. Daarnaast is hij heel allert en denkt met ons mee. Zijn enthousiasme voor het vak Verpleegkunde spat er van af. Omdat Cok zijn werk zo goed doet heeft hij bij ons een bijbaan gekregen. We zijn trots dat hij deel uitmaakt van ons team.''

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

''Dik verdiend. Op het werkveld is Cok een echte uitblinker en een aanwinst voor de Zorg. Wij hebben niet eerder meegemaakt dat een stagiair op zo'n jonge leeftijd zoveel vaardigheden beheerst en zo gemotiveerd is. De titel Mbo-uitblinker 2013 is Cok op zijn lijf geschreven!''

School: Albeda
Adres:
Postbus 9451
3007 AL Rotterdam
Telefoon:
010-8927865
Website:Leerbedrijf: Zonnehuisgroep Vlaardingen
Adres:
Dillenburgsingel 5
3136 EA Vlaardingen
Cok Steenbergen
Cok Steenbergen


Reacties (24)

 • M.D.
  Cok je hebt mij verpleegd in het Havenziekenhuis en ik vond je uitstekende verpleger. Nu merk ik pas dat je een student bent van mijn collega's bij het Albeda. Uit ervaring kan ik zeggen dat je meer dan professioneel overkomt, aandacht voor de mensen hebt en een groot empatisch vermorgen, complimenten. Ik wens dat je het ver zult schoppen.
     maandag 26 mei 2014 10:45
 • Louke van Hooren, SPV
  Topper, hoogvlieger! The sky is the limit!
     donderdag 3 oktober 2013 10:50
 • j dewit
  mooie aanwinst voor de beroepsgroep
     donderdag 3 oktober 2013 9:02
 • Corrian de Vries, docent verpleegkunde
  Cok, ik vertrouw je de zorg voor mensen toe; je bent toegewijd en in staat kritisch te zijn, je hebt een hoop parate -en praktische kennis en bovendien humor , hiermee ben je een goed voorbeeld mbo verpleegkundige !
     woensdag 2 oktober 2013 19:25
 • Hans Koolen, communicatieadviseur Calibris
  Super dat je bent genomineerd. Had ook niet anders verwacht na je prestatie tijdens de nationale ZorgTopper-wedstrijd en WorldSkills in Leipzig dit jaar. Go for it!
     donderdag 26 september 2013 14:05
 • Ellen Linders
  Succes
     donderdag 26 september 2013 9:12
 • Andrea Withaar
  Zet hem op!
     maandag 16 september 2013 15:49
 • Mario Stam
  Cok is vakbekwaam en als gedreven MBO-er een voorbeeld en inspiratiebron voor andere ( toekomstige)MBO-ers. Werkgevers, let u op?! Het MBO heeft potentie!
     zondag 15 september 2013 15:47
 • Marco Florijn
  Mooie focus en goed toekomstbeeld. Komt professioneel en zeker over. Hij redt het zeker richting traumateam heli. Succes!
     zondag 15 september 2013 14:25
 • Anky Roneijnders, directeur zorgopleidngen albeda college
  Een bron van inspiratie en motivatie voor de studenten in de zorgopleidingen! Zo doen we dat hier bij het albeda college
     zondag 15 september 2013 13:47
 • Karin van Elderen
  Je verdiend het Cok!!
     vrijdag 13 september 2013 12:32
 • Lisanne berting
  De beste. Zet 'm op!
     vrijdag 13 september 2013 10:53
 • Janny de Jong
  Heb je aan het werk gezien in Leipzig bij de worls Skills. Top!
     dinsdag 10 september 2013 11:14
 • Lucia Degens
  zoals JIJ, willen we nog meer :) Suc6
     maandag 2 september 2013 11:27
 • Patricia Mansveld
  Cok we hebben al meerdere gesprekken gehad, zoals jij je werk doet, je verantwoordelijkheid pakt en ook je collega's bewust maakt is ontzettend goed! Ik hoop dat we je nog lang bij het Zonnehuis kunnen houden!
     dinsdag 6 augustus 2013 7:34
 • Mark Janssen
  als directeur van Zonnehuisgroep Vlaardingen ben ik enorm trots op Cok. Hij is een voorbeeld voor velen!
     maandag 5 augustus 2013 20:28
 • Sandra Meijerink
  Jij maakt absoluut het verschil!
     vrijdag 2 augustus 2013 14:00
 • Emiel (DNAMC)
  Het was echt super leuk om de Uitblinker video met Cok te maken.
  Tijdens de opnames viel op hoe gedreven en zelfbewust deze jongen is. Hij is er echt op uit om het verschil te maken.
  Met recht de Uitblinker 2013 van het Albeda College wat mij betreft.
     donderdag 1 augustus 2013 12:05
 • Jeremia Refos
  Een absolute topper. Zet 'm op!
     donderdag 25 juli 2013 22:23
 • Calibris
  Hartstikke goed Cok! We zijn trots op je en zet hem op.
     dinsdag 23 juli 2013 16:47
 • Marianne Galjema
  Cok , een kanjer, met passie voor de zorg en het beroep van verpleegkundige. Patiënt centraal! Hij is een echte uitblinker.
     zaterdag 13 juli 2013 20:01
 • Amanda
  Ik heb je filmpje gezien was top
     vrijdag 12 juli 2013 17:09
 • Amanda
  Ik heb je filmpje gezien was top
     vrijdag 12 juli 2013 17:09
 • estella keus
  een voorbeeld voor andere jongeren zet hem op cok
     vrijdag 12 juli 2013 16:18