Roy Ezendam
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Roy Ezendam van ROC van Twente

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Roy

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Het oordeel van de jury: “Roy is ondernemend, toont maatschappelijke betrokkenheid, heeft zich enorm ontwikkeld én heeft een duidelijk toekomstbeeld. Deze combinatie maakt hem voor ons dé Mbo-uitblinker.” Dit jury-oordeel telde voor 50% mee in de einduitslag.

De andere 50% werd bepaald door stemmen via internet; op de website www.rocvantwente.nl/uitblinker kon gestemd worden op de drie genomineerden die van 7 t/m 23 mei flink campagne hebben gevoerd (posters, social media, persberichten, etc). Ook hiervan werd Roy winnaar.

Zowel bij de jury als bij het publiek een unaniem oordeel dus, waardoor er geen twijfel mogelijk was dat Roy een echte uitblinker is!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Roy toonde ook buiten zijn stage om grote betrokkenheid bij zijn stagebedrijf Huize @dgar. Hij ging regelmatig met wat jongens naar een voetbalwedstrijd. Ook kwam Roy twee weggelopen jongens tegen die hij na veel praten vrijwillig terug kon brengen naar Huize @dgar.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Roy: ''Ik vind het een hele eer dat ik ben gekozen tot Mbo-uitblinker van het ROC van Twente én dat ik mijn school mag vertegenwoordigen op de landelijke verkiezing. Maar ik ga natuurlijk ook mijn opleiding vertegenwoordigen: Medewerker maatschappelijke zorg. Ik hoop natuurlijk dat ik de landelijke verkiezing ga winnen, daar ga ik keihard m'n best voor doen door flink campagne te voeren".

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Roy wil in de toekomst een restaurant openen waar (probleem)jongeren kunnen werken met een licht verstandelijke handicap of een andere lichamelijke of psychische aandoening. Met dit restaurant hoop Roy dat deze jongeren (weer) een plek kunnen vinden in de maatschappij. En Roy kan zo zijn passie voor de horeca en werken met jongeren combineren.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stagedocente Els Bronsgeest vindt Roy een uitblinker, omdat hij zich tijdens zijn stage enorm heeft ontwikkeld; hij kan goed z'n grenzen aangeven, maakt op natuurlijk wijze contact met jongeren en heeft talent deze jongeren aan te sturen. Ook toon Roy enorm veel betrokkenheid bij alles wat hij doet, is respectvol en en staat open voor feedback.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Volgens stagebegeleider Jan Wonnink heeft Roy een gave om met jongeren met een licht verstandelijke handicap om te gaan: “Roy heeft een natuurlijke manier van begeleiden, waardoor hij door de jongeren wordt geaccepteerd. Hij is enthousiast, toont inzet en gaat er helemaal voor. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot zelfstandig groepsleider die rust uitstraalt, betrouwbaar en betrokken is en zich goed in kan leven. Dit is voor groot belang geweest voor de jongens die in Huize @dgar wonen. Daarom is zijn nominatie ook dik verdiend".

School: ROC van Twente
Adres:
Postbus 636
7550 AP HengeloLeerbedrijf: Huize @dgar
Adres:
Deurningerstraat 42/44
7561 RP Deurningen
Telefoon:
074-2783704
Roy Ezendam
Roy Ezendam

Lange versie promotiefilm Roy Ezendam
Opgenomen bij Huize @dgar in Deurningen

Roy Ezendam
Roy Ezendam

Foto is genomen tijdens stage.

Roy Ezendam
Roy Ezendam

Foto is genomen tijdens de overdracht van diensten.

Roy Ezendam
Roy Ezendam
Roy Ezendam
Roy Ezendam


Reacties (7)

 • ienke
  super gedaan
     donderdag 4 oktober 2012 14:06
 • marijke
  hij was drie jaar en dook zo het zwembad in: met de kreet ze smelte de kaase( toen die tijd een tv-spot) heel veel doorzettingsvermogen en wens hem heel veel succes..
     dinsdag 18 september 2012 21:20
 • Wil
  Vind het leuk en bemoedigend te zien dat er nog bevlogen jonge mensen zijn die in de toekomst van zichzelf en onze jongeren willen investeren. werk zelf ook in de zorg en ben iedere keer weer verrast door het enthousiasme van de stagiaires.
     dinsdag 18 september 2012 9:48
 • Carla Reimes
  Zo zie je maar weer waar die lessen huishoudkunde goed voor zijn
     vrijdag 14 september 2012 15:59
 • Riet
  goed zo, door gaan met je enthousiasme
     woensdag 12 september 2012 15:09
 • T. Molenaar
  Hij is gewoon de beste
     woensdag 4 juli 2012 10:40
 • Knopi aus bernau
  Roy ist ist ein toller typ. wir kennen uns als er hier in deutschland war. wir drücken die daumen.
     dinsdag 19 juni 2012 14:48