Marco Barneveld
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Marco Barneveld van ROC Midden Nederland

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Marco

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Marco wilde zich tijdens zijn studie Mechatronica internationaal oriënteren en is tijdens zijn bpv-periode in het derde leerjaar gedurende langdurig naar Tsjechië geweest. Hij wilde (hoewel hij een havo-advies kreeg) na zijn vmbo-tl verder in het technisch mbo. Hij koos voor daarbij gedurende zijn schoolloopbaan niet voor het nabij gelegen roc maar voor de opleiding in Utrecht (anderhalf uur reistijd) omdat die het beste aansloot bij zijn ideeën.

Bij zijn sollicitatie voor zijn eindstage in het vierde leerjaar was er zicht op een opdracht in China. Door zijn eerder bewezen competent gedrag heeft zijn leerbedrijf Walraven Holding zoveel vertrouwen in Marco uitgesproken dat hij namens dit bedrijf de opdracht in China mocht uitvoeren.

In Nederland heeft hij meegewerkt aan de voorbereidingen, om daarna zelf in China een nieuwe fabriek in bedrijf te stellen. Marco heeft zo'n 7 weken zelfstandig in China de nodige werkzaamheden uitgevoerd, maar ook onder zijn verantwoordelijkheid onderaannemers aangestuurd.

Dat internationale stages voor Marco de gewoonste zaak van de wereld zijn, blijkt uit zijn presentaties voor medeleerlingen en docenten. Marco is representatief, zelfverzekerd en soms eigenwijs. Maar dat laatste weet hij juist positief te gebruiken.

Marco is niet alleen een ambassadeur voor de opleiding Mechatronica van het Tech College, maar wil dat ook zijn voor de technische sector.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Specifiek in zijn prestatie is ondanks de (fysieke) afstand, toch veel en regelmatig contact met zowel bedrijf als school. Marco heeft gedurende 7 weken zelfstandig in China de nodige werkzaamheden uitgevoerd én onder zijn verantwoordelijkheid onderaannemers aangestuurd in pioniersfase voor een nieuwe bedrijfsvestiging, in een omgeving met een andere bedrijfscultuur.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Marco was zeer verrast en verbaasd, maar ook blij met deze uitverkiezing.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Leo Schrier (loopbaanbegeleider, Tech College) en Peter Verkerk (praktijkopleider bij Walraven) zijn ervan overtuigd dat Marco hbo-niveau aankan. Marco overweegt om de deeltijd-hbo-opleiding HBO Bedrijfskunde te gaan doen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Peter Verkerk, stagebegeleider van Walraven, vindt Marco een uitblinker omdat hij niet alleen gaat voor techniek, maar dat combineert met een zelfstandige manier van werken, met verantwoordelijkheidsgevoel en creativiteit in het vinden van oplossingen voor problemen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

idem

School: ROC Midden Nederland
Adres:
Postbus 3065
3502 GB Utrecht
Website:Leerbedrijf: Walraven BV
Adres:
Postbus 15
3640 AA Mijdrecht
Telefoon:
0297-233000


Reacties (8)

 • Leo Schrier
  Marco,

  Ook al mocht je niet "De Uitblinker" worden van Nederland, het blijft een hele prrestatie om het wel al te zijn van ROC Midden Nederland. En wij (team Tech College) zijn dan ook erg trots op je.
     donderdag 11 oktober 2012 13:18
 • e.arts@rocmn.nl
  Top!
     maandag 17 september 2012 19:04
 • Diana de Heer
  Toppie Marco, goed gedaan, mijn stem oprecht verdiend.
     vrijdag 14 september 2012 14:37
 • Hagoort installatie, Nieuwkoop
  goed gedaan
     woensdag 4 juli 2012 7:15
 • A.C. van Walraven
  Marco,
  Ik ben er trots op dat jullie destijds je stage in Tjechie zo goed hebt afgerond, jullie zijn in die tijd gegroeid in je vak en in zelfstandigheid, wat je later in China hebt bewezen. Blijf vooral prettig eigenwijs en , toegankelijk voor iedereen.
  Ik wens je een mooie toekomst toe in de techniek.
     donderdag 28 juni 2012 8:06
 • A. Haggeman
  Stoer om te zien dat iemand met zijn hart voor de Techniek kiest. ik zal zeker op hem stemmen!
     woensdag 27 juni 2012 8:20
 • Renate Hoogendoorn
  Wat leuk om je zo te zien, Marco. Met recht een uitblinker!
     dinsdag 26 juni 2012 20:25
 • y.seeboldt@rocmn.nl
  Geweldig. Mijn stem krijgt hij
     maandag 25 juni 2012 10:34