Lizelotte Aukes
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Lizelotte Aukes van Regio College

Promotie


Deel mijn verhaal





Interview met Lizelotte

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Lizelotte is het toonbeeld van haar opleiding. Zij heeft hierin een goede keuze gemaakt. Naast dat Lizelotte netjes al haar lessen volgt en tentamens maakt grijpt zij alle kansen aan om praktijkervaring op te doen. Ze haalt alles uit de kan en probeert zoveel mogelijk al toe te passen in de praktijk, terwijl dat voor haar opleiding nog niet gevraagd wordt. Ze is hierin heel ondernemend. Vanaf het eerste jaar geeft ze voorlichtingspresentaties aan nieuwe leerlingen. Ook bedenkt lizelotte allerlei commerciële ideeën.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De enthousiaste Lizelotte viel tijdens het open huis in 2009 al op. Toen had zij op internet informatie gelezen over de Turboroute van het Regio College. Echter zag ze hierbij in het rijtje met deelnemende scholen haar middelbare school het Clusius College niet staan. Tijdens het open huis stapte zij daarom op een docent af met de vraag of zij de Turboroute ook kon volgen. Ze heeft er toen mede voor gezorgd dat het Clusius College ook ging deelnemen. Zo startte Lizelotte in september 2009 met de Turboroute.
Ook aan commeciele ideeën geen gebrek. Zo heeft ze via internet een snoepautomaat gekocht en opgeknapt en deze aan de weg bij haar huis geplaatst om op deze manier geld te verdienen door snoepgoed te leveren aan het uitgaanspubliek van Krommenie.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Lizelotte Aukes durfde slechts te hopen dat ze mbo-uitblinker 2012 zou worden.” De andere twee kandidaten hadden ook zulke leuke, opvallende dingen gedaan, ik vond het heel spannend.” Nu vindt ze het onzettend leuk en spannend. “Vanochtend stond er een cameraploeg voor mijn deur om een promotiefilm van mij op te nemen dat gebeurd mij niet dagelijks natuurlijk!”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Van Marketing en communicatie wil Lizelotte richting vastgoed gaan. Tijdens haar stage is ze in aanraking gekomen met een vastgoedproject, hier gaat ze zich als ze als ze haar diploma binnenkort op zak heeft voor inzetten. Het project richt zich onder andere op mensen die hun huis uit moeten om naar een aangepaste woning moeten verhuizen. "Een echte uitdaging dus voor mij!” Met dit project hoopt Lizelotte veel connecties op te bouwen in de makelaardij om hier een baan in te vinden. Haar doel is om haar creativiteit zoveel mogelijk in te zetten in de vastgoed. “Natuurlijk wil ik uiteindelijk wel voor mij zelf gaan werken in de vastgoed.” Ook over de langere termijn heeft Lizelotte al nagedacht. “Ik wil in de toekomst het huis van mijn ouders overkopen en op het terrein een aantal appartementen neerzetten om te verhuren. Hierna vertrek ik zelf naar het buitenland om vanuit daar in de zon nieuwe ideeën te bedenken, in Thailand groeit de economie nu enorm dus misschien dat ik daar over een aantal jaren te vinden ben!”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Lizelotte heeft een open persoonlijkheid. Ze kan heel goed meedenken en zet haar kwaliteiten adequaat in. Ik vind haar goed in presenteren, ondernemen en plannen. Wat ik heel mooi van haar vind is haar open en objectieve houding. Ze oordeelt niet. Dat maakt haar een fijne gesprekspartner. En ze staat voor wat zij wil.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het is geweldig dat Lizelotte nu de kans krijgt om misschien zelfs landelijk andere leerlingen te inspireren om te ondernemen en ze kan inspireren vooral te kiezen voor wat ze zelf willen.
Dat alles mogelijk en bereikbaar is als je maar wilt.

School: Regio College
Adres:
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam



Leerbedrijf: Sociedad




Uitblinker Lizelotte Aukes
Uitblinker Lizelotte Aukes
Uitblinker Lizelotte Aukes
Uitblinker Lizelotte Aukes


Bekijk alle uitblinkers 2012




Reacties (10)

 • frank
  hoi lizelotte!

  je hebt de skills om een topper te worden!!
  veel succes meid!
     donderdag 4 oktober 2012 13:58
 • Lizelotte Aukes
  Heel erg bedankt allemaal!

  Erik Schaap, we kunnen zeker even bellen voor de open dag in 2013!

  06 40 87 04 36
     donderdag 30 augustus 2012 10:35
 • Erik Schaap
  Heel goed gedaan Lizelotte. Je ouwe school is trots op je!
  Kan ik je bellen voor de Clusius Open Dag 2013?
  Of bel mij even.
     vrijdag 29 juni 2012 6:46
 • Diana Borst
  Wauw, Lizelotte! Super zeg! Je was bij ons al een topper en nu nog steeds dus! :)
     donderdag 28 juni 2012 22:12
 • Koen Glorie
  Super Lizelotte!
     woensdag 27 juni 2012 20:46
 • Barbara Lieb
  Super meid, ik ben trots op je!!!
     woensdag 27 juni 2012 20:09
 • Edith Boonstra
  Je bent en blijft een topper!
     woensdag 27 juni 2012 16:28
 • Hans Vrenegoor
  Hoi Lizelotte,
  Heel veel succes voor nu en in de toekomst.
  Gerda en ik zullen voor je duimen.
     zondag 24 juni 2012 8:12
 • Liesbeth van 't Ent
  Veel succes ermee!!!
     vrijdag 22 juni 2012 11:40
 • Jan Beeldman
  Je maakt weer mooie reclame voor jezelf en onze school!
  Top!
     maandag 18 juni 2012 14:20