Lianne Wezeman
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Lianne Wezeman van Terra

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Lianne

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Lianne is fanatiek en gedreven in het leren en ontdekken van nieuwe dingen. Zo heeft zij tijdens haar stage de diersteward van KLM geassisteerd met de paarden tijdens een vlucht naar Amerika. Ook heeft ze een rol van grote betekenis gespeeld in het project regioleren binnen haar school.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Lianne is heel actief in het regioleren binnen haar school. Dit is projectonderwijs, gestuurd door opdrachten van klanten uit de omgeving van de school. Lianne werd directeur van een van de stichtingen. Zij heeft een enorme groei doorgemaakt door met veel enthousiasme en energie de kar van de stichting LIFE te trekken. Zij zat elke vrijdag een club van zo’n 30 leerlingen voor. Jaargenoten en leeftijdsgenoten die niet elke vrijdag even veel zin hadden.. Steeds wist zij de groep weer aan de gang te krijgen, ze mee te laten denken, ze productiever te laten zijn. Lianne rende als een duizendpoot door school; iets regelen voor haar eigen project, overleg met de directeur, iets ritselen bij facilitair, oh ja, ook nog even een les volgen. Je kon altijd een beroep op haar doen als er weer bezoekers kwamen die uitleg over Regioleren wilden en of dat in het Nederlands of in het Engels moest, zij verblikte of verbloosde niet.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Trots, blij. Ze vindt het een grote waardering vanuit de school voor haar harde werken. Het opent tegelijk deuren voor haar die bepalend zijn voor haar toekomst. Wie had dat gedacht. Lianne: “Regioleren heeft me nieuwe dingen gebracht, heeft me nieuwe ideeën gegeven, heeft me in steeds andere rollen gezet. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en er is interesse in ons werk hier in Meppel. Vanuit het hele land zijn al tweemaal mensen gekomen, die willen weten wat we aan het doen zijn in de praktijk van de stichtingen. Ik ben er wel trots op dat ik mag samenwerken met de STOAS-studenten en dat er congressen worden georganiseerd, waarin wij het middelpunt kunnen zijn. En dan nog de presentaties op de Floriade. Het kan niet op. En waar ik ook kom mensen kennen me en ik ken die mensen. De wereld is groter voor me geworden.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ze weet het al. Ze is erg blij met een baan voor het komend jaar bij Corien Ijspeerd. Daarna wil ze in de zomer van 2013 naar Amerika om er te werken op een grote stal in Californie – Hanford . En aan het eind van die zomer zal ze zich gaan inschrijven voor de Stoas Hogeschool. Het diverse netwerkcontact van regioleren heeft haar toekomst bepaald.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Corien Yspeerd uit Emmeloord heeft een africhtingsstal. Ze vindt Lianne echt een uitblinker. Dat blijkt uit haar tomeloze inzet ook op het bedrijf. Corien laat haar zelfstandig het bedrijf runnen, zodat ze zelf zich met externe zaken kan bezig houden. Corien: “Meedoen met projecten en meedoen met het bedrijfspraktijkwerk. In school en werk. Lianne staat voor iedereen klaar.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Corien Yspeerd: “Ik gun het haar zeer, vind het heel leuk voor haar. Dat stimuleert haar juist en het is een bekroning op haar werk. Als je bedenkt dat ik haar nooit hoor klagen en dat ze het werk, of dat nu op school is of in de stal, altijd leuk vindt. Dit is een studente die altijd leergierig is en het nieuwe regioleren een uitdaging van jewelste vindt!"

School: Terra
Adres:
Hereweg 101
9721 AA Groningen
Telefoon:
0505292929
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Corien Yspeerd
Lianne Wezeman
Lianne Wezeman

Lianne op het schoolbedrijf Manege Smit in Pesse

Lianne tijdens haar stage in Amerika
Lianne tijdens haar stage in Amerika
Lianne in Amerika
Lianne in Amerika


Bekijk alle uitblinkers 2012
Reacties (11)

 • ulbe blaauwwiekel
  succes,goed gedaan.
     woensdag 10 oktober 2012 14:42
 • Alfred van den Akker
  Hallo Lianne,

  Je vertelt dat er door het "regio-leren" deuren voor je open zijn gegaan die richting geven aan je eigen toekomst.

  Je hebt het ZELF gedaan, en daarom vind ik dat je een MBO uitblinker bent.

  Alfred van den Akker
     donderdag 16 augustus 2012 10:02
 • Marijn
  Goed bezig! Heel veel succes, mijn stem heb je!
     woensdag 4 juli 2012 0:25
 • Joke d W
  Hoi Lianne,
  Wat geweldig leuk dat je geselecteerd bent.
  Paarden zijn je passie dus ik hoop dat je ver komt in de paarden wereld.
  Want wat is er nu mooier, om van je hobby je beroep te kunnen maken. HEEL VEEL SUCCES liefs Joke.
     woensdag 27 juni 2012 21:37
 • collega Pa
  Vooral doorgaan Lianne.
     dinsdag 26 juni 2012 14:17
 • sandra
  tuurlijk stemmen wij ook op jou!!!!
     maandag 25 juni 2012 22:55
 • Cindy
  ik hoop dat je het wint!!! je hebt het verdient!!:D
     zaterdag 23 juni 2012 19:08
 • Karin
  Kom ik bij je lessen !!!! Top joh
     woensdag 20 juni 2012 23:34
 • hennie
  wij stemmen natuurlijk ook op jou want je hebt het verdient
     woensdag 20 juni 2012 22:47
 • nannie en hommie
  Hoi lianne, wat gaaf om zo te lezen dat iedereen zo trots is op jou. wij vinden dat hartstikke leuk voor jou.daarom hebben we ook op jou gestemd.heel veel succes en de groetjes van ons.
     woensdag 20 juni 2012 21:58
 • ...
  gaaf! ik wil later een manege beginnen!
  x
     woensdag 20 juni 2012 9:52