Jonathan Cray Urbiztondo
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Jonathan Cray Urbiztondo van Zadkine

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Jonathan Cray

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Jonathan is derdejaars student Sociaal maatschappelijke dienstverlening. In december 2012 zal hij klaar zijn met zijn opleiding en wil dan verder studeren tot leraar. Jonathan is een gemotiveerde student die het erg naar zijn zin heeft bij Zadkine. Op dit moment volgt hij een pittige stage in de Stadsgevangenis van Rotterdam in Hoogvliet. Hij motiveert in het huis van bewaring gedetineerden door gesprekken met ze te voeren en ze te begeleiden bij activiteiten. Hij is altijd bereid anderen te helpen en hij wil uiteindelijk graag docent te worden. Hij wil graag aan de lerarenopleiding starten om zelf ook les te kunnen gaan geven. Naast zijn opleiding is Jonathan al een paar jaar actief in het Jongerenpanel van Zadkine. Dit panel, ontstaan in het jaar 2009 toen Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad was, bestaat uit studenten van diverse opleidingen en verschillende niveaus. Minimaal twee keer per maand komen ze bijeen en zetten Zadkinebrede projecten op. Daarnaast geven ze gevraagd en ongevraagd advies aan directeuren, het College van Bestuur en anderen onderdelen van Zadkine. Jonathan is hierin actief. Hij heeft meegedacht in een werkgroep over de nieuwe strategie van Zadkine 2015. Hij schrijft daarnaast op het blog van Zadkine, om toekomstige studenten een beter beeld te geven van de opleiding Sociaal maatschappelijke dienstverlening. Onlangs is hij namens de studenten lid geworden van het bestuur van het Zadkine Fonds, dat studenten helpt als ze geen geld hebben voor leermiddelen. Jonathan is door al deze zaken met recht een uitblinker!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

- Pittige stage in de Stadsgevangenis van Rotterdam Hoogvliet
- Motivator, gesprekspartner en begeleider van gevangenen
- Actief lid van het Zadkine Jongerenpanel
- Schrijft op het Zadkine blog over zijn studie om zo aan nieuwe studenten duidelijk te maken wat de opleiding Sociaal maatschappelijk dienstverlener inhoudt
- Studentenlid van het bestuur van het Zadkine Fonds

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik had echt geen idee dat ik het zou worden! Als ik iets doe, zet ik me voor de volle 100% in voor het doel en dan vergeet ik het, ik hoef er ook niets voor terug. Dus ik moest het even laten bezinken. Ik vind het een prachtig gebaar en een echte eer. Nominaties stimuleren mij om mij steeds weer in te zetten voor een ander. Kort gezegd: Ik ben erg dankbaar dat ik Zadkine Uitblinker ben geworden en dat ik ben genomineerd als landelijke mbo uitblinker!

PS. Mijn vrouw was natuurlijk het gelukkigst/trotst, een getrouwde student heeft een goede basis!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na 3 jaar stage te hebben gelopen bij verschillende organisaties (op dit moment is dat de Rotterdamse Stadsgevangenis) heb ik veel gezien van het vak Sociaal maatschappelijk dienstverlener. Tijdens mijn stages viel me één ding op; dat ik de meeste voldoening kreeg als ik iemand iets kon uitleggen en/of kon coachen. Daarom kies ik na deze opleiding voor een lerarenopleiding, zodat ik later les kan geven op het mbo. Met al mijn maatschappelijke ervaring kan ik mijn woorden levend maken in een klas, bijvoorbeeld bij een les Maatschappijleer.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Mevrouw Yvonne Wisse (van Zadkine) kon zich helemaal vinden in de omschrijving bij mijn nominatie (zie hierboven), ze vond het helemaal geweldig! Ze wist het al een tijdje, maar ze heeft haar mond goed gehouden. Ik zag wel dat ze super vrolijk was, maar ik wist niet waarom. Dat was dus voor mij...

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Ik kwam binnen in de gevangenis en een van mijn begeleidsters, Danielle Voskuijl, omhelsde me en gaf me meteen een kus. Dat is dus duidelijk! En mijn hoofdbegeleider, Bert Spoor, zei: "ik ben niet echt verbaasd, ik had ook niet anders verwacht. Als jij op deze leeftijd zo kan staan tussen personeel en gedetineerden binnen justitie ben je dat gewoon!"

School: Zadkine
Adres:
Benthemplein 15
3032 CC Rotterdam
Telefoon:
088-945 31 00
Website:Leerbedrijf: PI Rotterdam, locatie Hoogvliet (voorheen Stadsgevangenis Rotterdam)
Jonathan
Jonathan
Jonathan bij de Stadsgevangenis
Jonathan bij de Stadsgevangenis
Jonathan en Moniek
Jonathan en Moniek


Bekijk alle uitblinkers 2012
Reacties (10)

 • Zekeriya Özer
  van de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw is de Zadkine Uitblinker 2014. Özer
     woensdag 18 juni 2014 10:51
 • Ria de Wit. Grafisch Lyceum Rotterdam
  Van harte gefeliciteerd. Docentschap en nog veel meer. Het past allemaal bij jou. Wij zijn er trots op, dat je ooit een leerling bij ons was.
     vrijdag 12 oktober 2012 11:33
 • Jan Smallegange
  Dag Jonathan, voor mij ben je iemand die er echt uitspringt op het ROC. Ik zie je als een voorbeeld voor studie- en leeftijdgenoten.
     maandag 24 september 2012 13:04
 • Lida Kappetijn
  He Jonathan,

  Van harte gefeliciteerd. Ik ga op je stemmen om hoog te scoren in de landelijke uitverkiezing.
     maandag 27 augustus 2012 14:17
 • Bert Spoor
  Goed gedaan Jonathan, als jij op deze voet verder kan en wil gaan ben jij een goede bijdrage voor de samenleving!
  Gefeliciteerd.
     zondag 15 juli 2012 9:40
 • Rien van Genderen, hoofdredacteur Rotterdams Onderwijs Magazine
  Beste Jonathan, gefeliciteerd en succes straks bij de landelijke verkiezing!
     woensdag 27 juni 2012 16:11
 • natacia ceuppens
  Van harte gefeliciteerd
     vrijdag 22 juni 2012 17:27
 • danielle
  je heb het verdient!
     vrijdag 22 juni 2012 9:44
 • Cootje Evers
  Van harte gefeliciteerd, Jonathan
     donderdag 21 juni 2012 11:11
 • Carla de Bruin
  Van Harte Gefeliciteerd, Jonathan.
     donderdag 21 juni 2012 10:02