Glenn Evers
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Glenn Evers van ROC Mondriaan

Promotie


Deel mijn verhaalInterview met Glenn

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Bijzonder is - in zijn vrije tijd- zijn Domotica project op zijn oude school, het Haagse Vakcollege. Door zijn passie voor techniek en automatisering en de wens dit over te dragen op andere jongeren, heeft hij een volledig geautomatiseerd huis (keuken, huiskamer en slaapkamer) bedacht, ontworpen en het werk uitgevoerd samen met enkele leerlingen van de school. Ook op voorlichtingsdagen van ROC Mondriaan deelde hij graag zijn expertise met vmbo-ers.
Tijdens zijn 3ejaars stage bij de TU-Delft afd. Biomechanical Engineering heeft hij zelfstandig gewerkt aan een eigen robot die op kon staan en rechtuit kon lopen. De gebruikte componenten en programmatuur oversteeg ver de MBO-leerstof. Onlangs heeft hij in twee weken zijn eerste ‘’micro electronic controlled humanoid’ (robot) ontworpen en gebouwd die vanuit buikligstand, op ‘’handen en knieën’’ gaat en vervolgens gaat staan.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Glenn is een enorme doorzetter in het bereiken van zijn doelen. Van een moeilijk hanteerbaar en onbeheerst jongetje (volgens hem) is hij uitgegroeid tot een sociaalvaardige en behulpzame kerel met het hart op de goede plaats en door de uitstekende opleiding bij Mondriaan is hij een uitmuntende beroepsbeoefenaar. Het bedrijfsleven trekt al aan hem om hem in dienst te nemen. Droom en doel van Glenn? Verder naar het HBO maar vooral dat zijn ontwerpen het leven van mensen met een beperking leefbaarder maken, dat het gebruik van zijn ‘’MECH’’ het leven vergemakkelijkt van mensen die het moeilijk hebben.

Door de combinatie van zijn uitzonderlijke vakmanschap, zijn mensgerichte persoonlijkheid, zijn gedrevenheid en zijn maatschappelijke betrokkenheid is Glenn in de ogen van de jury dè echte Mondriaan MBO Uitblinker 2012

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het is werkelijk een eer om de MBO uitblinker te mogen zijn van ROC Mondriaan.
Ook was het wel spannend om gekozen te worden als één van de vier beste studenten van ROC Mondriaan. Maar daarom ga ik er ook alles aan doen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, en de landelijke uitblinker te worden.
Want ik ben natuurlijk niets voor niets een doorzetter en ga me daarom ook zoveel mogelijk inzetten voor zowel de techniek in het algemeen als de techniek om mensen te kunnen helpen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Verder naar het HBO maar vooral dat zijn ontwerpen het leven van mensen met een beperking leefbaarder maken, dat het gebruik van zijn‘’MECH’’ (micro electronic controlled humanoid- robot-) het leven vergemakkelijkt van mensen die het nodig hebben.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

De 20-jarige Glenn Everts studeert dit jaar af aan de opleiding Middenkader Engineering richting mechatronica. Toen hij van het VMBO-kader naar ROC Mondriaan ging, waren de eerste twee jaren hard werken om zich het niveau eigen te maken. Gelukkig had hij op 6-jarige leeftijd al met opa zijn eerste robotje gemaakt met een ronddraaiende bierdop als neus! Toen hij groter was bedacht en programmeerde hij in zijn vrije tijd zijn eigen spelgames. Hierdoor was zijn belangstelling gewekt en ontwikkelde hij zich van een onderzoekende doener en uitvinder tot een echte student. De laatste twee jaren waren voor hem een ‘’makkie’’

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Glenn heeft samen met schoolgenoot Jolan een half jaar stage gelopen bij ons in het Delft Biorobotics Lab van de faculteit 3Me van de TUDelft.
Tijdens zijn stage heeft zich bij ons mede bezig gehouden met het ontwerpen en fabriceren van onderdelen voor onze lopende robot Tulip.
Glenn heeft een rijke fantasie en is in staat om die fantasie ook om te zetten in een werkend produkt, een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Stagiaires als Glenn kom je maar eens in je leven tegen en je hoopt dat ze zich verder zullen blijven ontwikkelen. Hij wil ook de traditie van zijn voorgangers voortzetten en ook verder leren op het HBO om nog beter te worden.
Omdat hij thuis al zelf bezig was met domotica en erg leergierig is, heb ik hem de ruimte gegeven om ook met microcontrollers aan de slag te gaan en zich te gaan bekwamen in de programmeertaal C. Ik heb hem een Microchip protobordje en programmer gegeven en daarmee kon hij binnen korte tijd al ledjes laten knipperen. Glenn is ook een goede teamworker en heeft samen met andere stagiaires het idee bedacht om een mini Tulip te bouwen met modelbouwservo's. De ledematen en hoofd werden van triplex gemaakt, de romp was de broodtrommel van Glenn's broer waar de electronica werd ingebouwd. Glenn, we zullen altijd met een glimlach aan het moment denken waarop je robot voor het eerst op zijn hoofd ging staan. Bedankt voor de mooie tijd die we samen met de andere stagiaires in het DBL lab mochten delen. Sterkte met je gezondheid. Voor mij ben je de kampioen. We zullen elkaar waarschijnlijk weer tegenkomen als je bij ons in het lab je IR diploma gaat halen op de TUDelft. Het ga je goed.

Guus Liqui Lung, BSc
Research engineer
Delft University of Technology
Faculty of Mechanical Engineering
BioMechanical Engineering

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den Haag
Leerbedrijf: Delft University of Technology
Glenn Evers profielfoto
Glenn Evers profielfoto

Glenn, uitblinker 2012 ROC Mondriaan

Glenn Evers
Glenn Evers

Glenn met zijn robot

Reacties (34)