Glenn Evers
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Glenn Evers van ROC Mondriaan

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Glenn

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Bijzonder is - in zijn vrije tijd- zijn Domotica project op zijn oude school, het Haagse Vakcollege. Door zijn passie voor techniek en automatisering en de wens dit over te dragen op andere jongeren, heeft hij een volledig geautomatiseerd huis (keuken, huiskamer en slaapkamer) bedacht, ontworpen en het werk uitgevoerd samen met enkele leerlingen van de school. Ook op voorlichtingsdagen van ROC Mondriaan deelde hij graag zijn expertise met vmbo-ers.
Tijdens zijn 3ejaars stage bij de TU-Delft afd. Biomechanical Engineering heeft hij zelfstandig gewerkt aan een eigen robot die op kon staan en rechtuit kon lopen. De gebruikte componenten en programmatuur oversteeg ver de MBO-leerstof. Onlangs heeft hij in twee weken zijn eerste ‘’micro electronic controlled humanoid’ (robot) ontworpen en gebouwd die vanuit buikligstand, op ‘’handen en knieën’’ gaat en vervolgens gaat staan.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Glenn is een enorme doorzetter in het bereiken van zijn doelen. Van een moeilijk hanteerbaar en onbeheerst jongetje (volgens hem) is hij uitgegroeid tot een sociaalvaardige en behulpzame kerel met het hart op de goede plaats en door de uitstekende opleiding bij Mondriaan is hij een uitmuntende beroepsbeoefenaar. Het bedrijfsleven trekt al aan hem om hem in dienst te nemen. Droom en doel van Glenn? Verder naar het HBO maar vooral dat zijn ontwerpen het leven van mensen met een beperking leefbaarder maken, dat het gebruik van zijn ‘’MECH’’ het leven vergemakkelijkt van mensen die het moeilijk hebben.

Door de combinatie van zijn uitzonderlijke vakmanschap, zijn mensgerichte persoonlijkheid, zijn gedrevenheid en zijn maatschappelijke betrokkenheid is Glenn in de ogen van de jury dè echte Mondriaan MBO Uitblinker 2012

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het is werkelijk een eer om de MBO uitblinker te mogen zijn van ROC Mondriaan.
Ook was het wel spannend om gekozen te worden als één van de vier beste studenten van ROC Mondriaan. Maar daarom ga ik er ook alles aan doen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, en de landelijke uitblinker te worden.
Want ik ben natuurlijk niets voor niets een doorzetter en ga me daarom ook zoveel mogelijk inzetten voor zowel de techniek in het algemeen als de techniek om mensen te kunnen helpen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Verder naar het HBO maar vooral dat zijn ontwerpen het leven van mensen met een beperking leefbaarder maken, dat het gebruik van zijn‘’MECH’’ (micro electronic controlled humanoid- robot-) het leven vergemakkelijkt van mensen die het nodig hebben.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

De 20-jarige Glenn Everts studeert dit jaar af aan de opleiding Middenkader Engineering richting mechatronica. Toen hij van het VMBO-kader naar ROC Mondriaan ging, waren de eerste twee jaren hard werken om zich het niveau eigen te maken. Gelukkig had hij op 6-jarige leeftijd al met opa zijn eerste robotje gemaakt met een ronddraaiende bierdop als neus! Toen hij groter was bedacht en programmeerde hij in zijn vrije tijd zijn eigen spelgames. Hierdoor was zijn belangstelling gewekt en ontwikkelde hij zich van een onderzoekende doener en uitvinder tot een echte student. De laatste twee jaren waren voor hem een ‘’makkie’’

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Glenn heeft samen met schoolgenoot Jolan een half jaar stage gelopen bij ons in het Delft Biorobotics Lab van de faculteit 3Me van de TUDelft.
Tijdens zijn stage heeft zich bij ons mede bezig gehouden met het ontwerpen en fabriceren van onderdelen voor onze lopende robot Tulip.
Glenn heeft een rijke fantasie en is in staat om die fantasie ook om te zetten in een werkend produkt, een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Stagiaires als Glenn kom je maar eens in je leven tegen en je hoopt dat ze zich verder zullen blijven ontwikkelen. Hij wil ook de traditie van zijn voorgangers voortzetten en ook verder leren op het HBO om nog beter te worden.
Omdat hij thuis al zelf bezig was met domotica en erg leergierig is, heb ik hem de ruimte gegeven om ook met microcontrollers aan de slag te gaan en zich te gaan bekwamen in de programmeertaal C. Ik heb hem een Microchip protobordje en programmer gegeven en daarmee kon hij binnen korte tijd al ledjes laten knipperen. Glenn is ook een goede teamworker en heeft samen met andere stagiaires het idee bedacht om een mini Tulip te bouwen met modelbouwservo's. De ledematen en hoofd werden van triplex gemaakt, de romp was de broodtrommel van Glenn's broer waar de electronica werd ingebouwd. Glenn, we zullen altijd met een glimlach aan het moment denken waarop je robot voor het eerst op zijn hoofd ging staan. Bedankt voor de mooie tijd die we samen met de andere stagiaires in het DBL lab mochten delen. Sterkte met je gezondheid. Voor mij ben je de kampioen. We zullen elkaar waarschijnlijk weer tegenkomen als je bij ons in het lab je IR diploma gaat halen op de TUDelft. Het ga je goed.

Guus Liqui Lung, BSc
Research engineer
Delft University of Technology
Faculty of Mechanical Engineering
BioMechanical Engineering

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den HaagLeerbedrijf: Delft University of Technology
Glenn Evers profielfoto
Glenn Evers profielfoto

Glenn, uitblinker 2012 ROC Mondriaan

Glenn Evers
Glenn Evers

Glenn met zijn robotBekijk alle uitblinkers 2012
Reacties (34)

 • Rob Reimerink
  Van harte gefeliciteerd met dit prachtige succes.
  Een goede toekomst toe gewenst
  Rob Reimerink
  Oud docent Mondriaan
     woensdag 10 oktober 2012 13:38
 • chantal p
  goed gedaan glenn
     donderdag 4 oktober 2012 12:36
 • hassan
  goed gedaan!!!!!
     woensdag 3 oktober 2012 9:22
 • G.J.Geluk
  Ga zo voort Glenn, jij kunt één vaan de mensen zijn die ons uit het crisisgevoel haalt, bravo!
     dinsdag 2 oktober 2012 17:46
 • Demi Roos
  Glennieeee natuurlijk kunne we op je stemmen !!!
  xxxx Demi (roze zip) haha
     maandag 1 oktober 2012 11:17
 • Sawitri Ratchasing
  Beste Glenn,
  Je techniek/ robot kennis, aanpak en enthousiasme is helemaal TOP!
  Veel succes kanjer.

  Docent calculatie en bedrijfseconomie, Albeda College
     zaterdag 29 september 2012 22:11
 • Thea Leeman
  Je bent een fantastisch voorbeeld van iemand die zijn dromen wil waarmaken. Ik stem op je.
     donderdag 27 september 2012 11:12
 • Beste Glenn,
  Zo te zien, ga je ook voor Kwaliteit!
  Dus mijn steun krijg je, van harte gefeliciteerd!!
  Zet hem op en succes!!!
  Sharmain Davelaar
  Kwaliteitzorgmedewerker

  NB. Blijf een goede voorbeeld voor onze jongeren!
     woensdag 26 september 2012 10:08
 • Alice van der mark
  glenn,

  Van harte en hopelijk ook de eindzege voor jou!
     dinsdag 25 september 2012 17:18
 • Ivette Fleming
  Beste Glenn,
  Van Harte gefeliciteerd namens de Onderwijs Advies Centrum ZD
     dinsdag 25 september 2012 16:04
 • Julia Veld
  Beste Glenn!
  Gefeliciteerd dat je bent verkozen tot uitblinker.
  Ik ben Julia en was uitblinker 2011 van het ROC Mondriaan. Er komt erg veel over je heen als uitblinker. Ik wil je als tip mee geven geniet ervan, want het is zo weer voorbij. Als je wat tips wil dan hoor ik dat graag. Want mij is het helaas niet gelukt om in de top 5 te komen van de 50 mensen. Maar hopelijk lukt jou dat wel :) Veel plezier met alles wat je nog gaat doen!!

  Met vriendelijk groet van Julia Veld!!
     vrijdag 21 september 2012 10:47
 • w.g.jansen 070-3935695
  Beste Glen, gefeliciteerd met je prima studieresultaat.
  Op 6 okt. houdt de HCC-Robotica groepering een opendag in
  de Dissel te Hooglanderveen. Als je belangstelling hebt om
  daar naar toe te gaan, bel mij dan kan je meereizen.
  W.G. Jansen@KPNPLANET.NL
     zondag 9 september 2012 12:27
 • Henny Biemans
  Hoi Glenn,heb het verhaal van/over jou in het A.D.gelezen.Wat 'n doorzetter ben jij!!Hoop van harte dat je heel veel jonge mensen inspireert.Vind 't ook 'n fantastisch doel waarvoor je de robot ontwikkwld hebt!Heel veel succes gewenst met de verdere ontwikkeling van de MECHrobot.
     maandag 3 september 2012 18:43
 • Ina Boerma
  Glenn is een echte doorzetter,doordat hij de ziekte van Crohn heeft ,moest hij zijn hobby's (inline-skaten en schoonspringen opgeven'. Zijn vrije tijd wordt goed besteed aan leerlingen van Haags Vakcollege ,die hij bij hun studie terzijde staat. Dan is hij technisch heel goed bezig ,want hij maakt robots ,die het voor gehandicapten makkelijker maakt om zelfstandig te zijn . Geweldige prijscandidaat !
     maandag 3 september 2012 12:06
 • Jos Leenhouts
  Ha Glenn, als ik je filpje en het verhaal weer zie weet ik weer heel goed waarom we jou kozen: de combinatie van hartstikke goed in Techniek, in leren en ontdekken, met je passie voor het helpen van mensen, jij maakt dat mensen gaan snappen, dat techniek niet alleen maar saai en onaantrekkelijk is en dat hebben we nodig. Natuurlijk stem ik op je!
     maandag 6 augustus 2012 17:51
 • Henny Wonnink
  Geweldig, mijn stem heb je..

  Succes.
     donderdag 19 juli 2012 7:40
 • Metallfreak
  nou yes, 4 servo's uit de modelbouwinkel, een programma van internet en je wordt een uitblinker op het MBO! YES! top man
     zondag 1 juli 2012 13:53
 • Jettie Schouten
  Geweldig. Geen twijfel, mijn stem krijg je.
  Hopelijk zullen veel dit voorbeeld volgen en word je de landelijke uitblinker 2012.
  Succes en een mooie loopbaan toegewenst met prachtige projecten waar jij en Nederland trots op zal zijn.
     zondag 1 juli 2012 10:47
 • Rob
  TOP
     donderdag 28 juni 2012 0:43
 • J.a.van der Heiden
  Beste glenn,

  Je bent zeker een vakkanjer.Je bent een inspiratie voor al onze studenten van de afd. Mechatronica. Ook jouw inzet om andere studenten te helpen met hun projecten maakt jouw de uiblinker van Mondriaan 2012.

  Ik stem op jouw.
     dinsdag 26 juni 2012 22:24
 • martin overbeeke
  Te GEK !!!!! Wanneer laat je je robot schoonspringen ? :)
  Met jou als uitblinker springen jongeren niet zomaar in het diepe van MBO techniek
  Heel erg veel succes

  loopbaanadviseur
  loopbaancentrum ROC MONDRIAAN
     dinsdag 26 juni 2012 18:03
 • Laurence Gill
  Beste Glen, je hebt de juiste cocktail om een leuke toekomst tegemoet te gaan: leergierig, fantasie, doorzetter en niet te vergeten; vindingrijk. Ik hoop in de toekomst  nog veel van je te zien.  
     dinsdag 26 juni 2012 17:41
 • Vakgilde / Landelijke Vakcollege groep Amersfoort
  Een hele dikke pluim Glenn voor het geen je al hebt gepresteert en wat er nog uit je handen gaat komen.
  Je bent een voorbeeld voor andere.
  Heel veel succes
     dinsdag 26 juni 2012 15:51
 • Gerard van 't Hart
  Zo lees ik in het verhaal dat je als kind al met je opa een robotje in elkaar hebt gefabriceerd met een grappige neus. Dit zijn nou de ingrediënten die het verschil maken met de 'game'-boy die de 'techniek' niet vanuit de kindertijd mee krijgt. Enthousiastme voor het vak begint, vlgs mij, al spelenderwijs in de peutertijd.
  Ik hoop dat er nog vele studenten zoals jij zullen kiezen voor een techniekopleiding bv bij 'ons'. Zorg dat je met beide benen stevig op de grond blijf staan, want zoveel waardering zorgt voor een flow! Heel veel succes en mijn stem heb je zowiezo!
  Gerard van 't Hart
  Praktijkinstructeur MKE
  ROC Mondriaan
  Tinwerf 10 Den Haag
     dinsdag 26 juni 2012 8:18
 • Guy van der Valk, P&O rijndorp installaties
  Ik ken je niet maar als ik het zo lees hoop ik dat er meer jongens zo met hun vak bezig zijn. Gefeliciteerd en succes. Mijn stem heb je.
     maandag 25 juni 2012 10:01
 • Wendy van der Moolen
  Beste Glenn,

  Je bent echt enthousiast over het vak, bent een enorme doorzetter en bent altijd bereid anderen te helpen.
  Wat een geweldige prestatie. Ik stem op jou!

  Wendy van der Moolen
  Docent Mondriaan techniek & ICT
     vrijdag 22 juni 2012 19:08
 • S van Nieuwenhuijzen, Vakcollege Groep Amersfoort
  Verstand van techniek en van mensen; een geweldige combinatie waar grote behoefte aan is. Glenn laat zien dat het kan. Op dit soort techniek vakmannen zit de zorg te wachten.
     vrijdag 22 juni 2012 17:25
 • Henk Delwel
  Glenn is een altijd enthousiaste vrolijke inspirator. Voor mij ben je al de uitblinker van Nederland.

  Je trainer schoonspringen
     vrijdag 22 juni 2012 15:14
 • Hetto Zijlstra
  Wat kan onze school trots op je zijn, je hebt een geweldige prestatie geleverd

  Gefeliciteerd

  Hetto Zijlstra
  Scholengroep Den Haag Zuid-West
     vrijdag 22 juni 2012 9:30
 • Betty Donkervoort
  Super! Gefeliciteerd! Met bewondering heb ik naar je robot gekeken! Ik stem voor jou!
     vrijdag 22 juni 2012 9:24
 • Dj
  glenn is de beste techneut die ik ooit ben tegen gekomen.
     donderdag 21 juni 2012 21:48
 • Zabit
  Wat een uitblinker ! Gleen mijn stem heb je.

  Gleen is een absolute topper met veel mogelijkheden voor de toekomst. Hij is enthousiast, zelfstandig ,gedreven en uiterst gemotiveerd .Kortom de ideale kandidaat voor delandelijke verkiezing de beste uitblinker van 2012.

  Het Haagsch Vakcollege
  Docent Natuurkunde
     donderdag 21 juni 2012 19:14
 • Wilma Verhoeks
  Gefeliciteerd!

  Je bent een inspirerend voorbeeld voor jongeren om techniek te kiezen. Dat bewijs heb je geleverd. En dat is hard nodig!

  Je opleiding is trots op je: docenten, stagebedrijven en je opleidingsmanager.
  ROC Mondriaan Techniek & ICT is trots op je: ons domein koos jou als onze uitblinker.
  ROC Mondriaan is trots op je, uit de vier genomineerden kozen ze jou als Mondriaan uitblinker.
  Het hele land is trots op je: ze gaan je kiezen als de MBO uitblinker van 2012 !

  Succes en veel stemmen gewenst!
  Wilma Verhoeks
  Directievoorzitter ROC Mondriaan Techniek & ICT
     donderdag 21 juni 2012 15:24
 • Guus Heijnen
  Beste Glenn, nogmaals van harte gefeliciteerd, jij bent voor ons de beste uitblinker van 2012.

  Het Haagsch Vakcollege
  Docent Elektrotechniek
     donderdag 21 juni 2012 11:26