De winnaars van 2012 zijn bekend. Deze winnaars komen op het podium tijdens het Uitblinkersgala op 11 oktober aanstaande. En gaan dolfijnen ontmoeten in het voorjaar van 2013 in het Dolfinarium Harderwijk. Gefeliciteerd!

Ondernemend - Equine Chest Protector

Studenten van het AOC Oost te Enschede hebben de Equine Chest Protector op de markt gebracht. Dit is een borst- en schouder beschermer om schuurplekken bij een paard te voorkomen. Er bestond al een borstbeschermer, maar deze werkt niet goed en moet over het hoofd van het paard worden aangetrokken. Dat is niet handig bij paarden die kopschuw zijn. De studenten hebben er een oplossing voor gevonden.

Maatschappelijk - Aan de slag in Spaans Asiel

Studenten van Helicon Opleidingen MBO Nijmegen hebben een asiel voor honden en katten in Zuid-Spanje geholpen. In twee groepen van 24 studenten werd hard gewerkt om het asiel op te knappen en de dieren te verzorgen. Zo is er sponsorgeld opgehaald voor materialen voor het asiel, zoals verf en shampoo. Het resterende bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld een operatietafel en geneesmiddelen.

Cultuur en creatief - DNAMC jongerenplatform

DNAMC (spreek uit als 'dynamic') is een crossmediaal jongerenplatform, onder redactie van mbo- en hbostudenten. Jaarlijks zijn er ruim twintig stageplaatsen beschikbaar binnen dit door Ecabo, Calibris en GOC erkende leerbedrijf. DNAMC is in het kort te omschrijven als een groeiende community voor en door jongeren in de regio Rijnmond. Op beide eigen mediakanalen (televisie en internet) worden zij uitgenodigd mee te doen aan dit grote open ‘podium’. Dit project is aangemeld door het Albeda College.