Dinsdag 19 september 2017 is het Prinsjesdag. De Koning spreekt dan in de Ridderzaal de troonrede uit. Bij zo'n dag zijn veel beroepen betrokken. Wat dacht je van alle beveiligingsmedewerkers die ervoor moeten zorgen dat alles op rolletjes loopt? Of de visagisten, kappers en kledingontwerpers die Tweede Kamerleden er goed uit laten zien voor als zij naar de Ridderzaal gaan? En zijn jou al die mooie bloemstukken op zo’n dag al eens opgevallen? Wie doen dat?

Aandacht voor maatschappelijke en economische waarde van het mbo

Op Prinsjesdag vragen mbo-studenten aandacht voor de maatschappelijke en economische waarde van het mbo. De beste mbo'ers uit NL zorgen ervoor dat 16 Kamerleden piekfijn voor de dag komen in de Ridderzaal. Studenten van de afdeling hoedenmakers van het Hout- en Meubileringscollege maken hoeden die gedragen worden door hoogwaardigheidsbekleders. Daarnaast bezoekt Nederlands kampioen bloembinden Esther Weijenberg de bloemist die de Ridderzaal aankleedt op Prinsjesdag en vertelt Landelijke Ambassadeur mbo Lisanne Fons, werkzaam bij Team Handhaving, in een video over de inzet van beveiligers op landelijke evenementen als Prinsjesdag. 

Video's


 
 
  

Foto's

    

Klik op de foto's om het hele album te bekijken.

Deelnemende organisaties

Het Prinsjedagevent van Dit is mbo wordt georganiseerd in Den Haag. Deelnemende organisaties zijn de ANKO; Lifestyle Salon The Hague, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WorldSkills Netherlands.