woensdag 29 mei 2019

Studenten Aventus succesvol op weg naar het WK Waterstof Racen

Het team uit Apeldoorn neemt het op tegen 17 studententeams uit Rusland, Verenigde Staten, België, Frankrijk en Tsjechië zelf. Het hele schooljaar hebben ze in projectvorm zich verdiept in waterstof rijden. ‘Hoe kan onze raceauto zo hard en efficiënt mogelijk rijden?’ Op het NK in Assen bleek dat ze dit superslim uitgedokterd hadden. Ze vestigden een nieuw Nederlands record en maken zich nu op voor het WK in Praag.
Nummer 33

Hun auto heeft hetzelfde nummer als Max Verstappen: 33. Dit succesnummer nemen ze ook mee naar het WK van de Hydrogen Horizon Automotive Challenge. Maar de studenten gaan vol op eigen kracht. ‘Het was superchill om te zien hoe goed onze auto reed in Assen. We maakten echt het verschil in het laatste deel van de wedstrijd. We konden gewoon door blijven rijden met onze rondjes,’ aldus een van de studenten. In 6 uur tijd maakte de auto van de winnaars 907 rondes vol. Terwijl de 2e prijswinnaar slechts 703 rondes op de teller had staan. De afgelopen weken hebben Floris, Thomas, Mark, Dennis, Matthijs, Bram en Wim bedacht hoe ze hun auto nog sneller kunnen maken, zonder grip te verliezen op de baan. Hiervoor hebben ze inspiratie en kennis gehaald van de TU Delft. Het studententeam van de universiteit liet aan de Apeldoornse mbo’ers zien hoe zij hun raceauto op waterstof hebben ontwikkeld.
Rijden op waterstof

Docent Wim Heurneman vindt het belangrijk dat zijn studenten zich kunnen verdiepen in nieuwe technologie in de autobranche. ‘Ik denk dat waterstof rijden, zeker voor de lange afstanden, een goed alternatief wordt voor diesel en benzine. Ik wil dat mijn studenten tijdens hun studie hier al mee in aanraking komen. Daarom ben ik dit project gestart.’ En wat is hij trots op de prestaties van zijn studenten. ‘Zelfs op Hemelvaartsdag gaat het hele team bij mij in de garage sleutelen aan de auto en de besturing. Allemaal in hun eigen vrije tijd. Ik ben benieuwd of we opnieuw een record kunnen breken in Praag. Aan de voorbereiding en het enthousiasme van de studenten zal het zeker niet liggen!’www.mboraad.nl/...aventus-succesvol-op-weg-naar-het-wk-waterstof-racen


Studenten Aventus succesvol op weg naar het WK Waterstof Racen