donderdag 23 november 2017

Spetterend mbo-gala met drie nieuwe Ambassadeurs

Sil de Weerd van Clusius College is de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo. Alfen uit Almere won de prijs voor beste leerbedrijf en Joany Rigters van gemeente Amsterdam die voor beste praktijkopleider. Tijdens het Ambassadeursgala, de finale van de Dag van het mbo, in Apeldoorn ontvingen zij hun prijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven, Ton Heerts, voorzitter MBO Raad en vice-voorzitter SBB en Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland en SBB.

Landelijke Ambassadeur mbo 2017: Sil de Weerd van Clusius College
In aanloop naar het Ambassadeursgala nomineerden mbo-scholen een ambassadeur. Dit is een student die opvalt door een grote maatschappelijke betrokkenheid en een bijzondere prestatie tijdens de opleiding of bij een leerbedrijf.

Op het Ambassadeursgala werd Sil uit de top vier gekozen tot de winnaar van de verkiezing. Hij heeft de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2017 gewonnen en vertegenwoordigt het komende jaar bijna een half miljoen studenten. Daarnaast ontvangt hij een cheque van 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Sil: “Ik had niet durven denken dat ik het zou worden. Maar nu ik in deze positie ben wil ik mij honderd procent voor het mbo inzetten.” Yorin Bal (ROC Tilburg), Merna Elgohary (Nova College) completeerden samen met wildcardwinnaar Jasmien Ghaderi (Summa College) de top drie.

Beste leerbedrijf 2017: Alfen uit Almere
Het beste leerbedrijf Alfen uit Almere zet zich al 80 jaar met grote passie in voor de ontwikkeling en innovatiekracht van de energiewereld. Denk aan activiteiten rond transformatorstations, energieopslag, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten voor het verdelen van energie. De tientallen mbo-studenten (bol- en bbl) vormen een belangrijke schakel in dit proces. Alfen heeft een eigen bedrijfsschool. Samen met het Deltion College zorgt het bedrijf dat de student zijn of haar capaciteiten verder ontwikkelt en ambities kan waarmaken.

Beste praktijkopleider 2017: Joany Rigters, gemeente Amsterdam
De beste praktijkopleider Joany Rigters van gemeente Amsterdam vertegenwoordigt het Jong Talententeam van de afdeling Inkomensvoorziening. Samen met haar collega-praktijkopleiders geeft zij mbo-studenten binnen de afdeling een kans om zich te ontwikkelen als projectleider. Tijdens de stageperiode onderhoudt Joany nauwe banden met de scholen. Een bijzonder element in het project is de weekstart, die de stagiairs zelf voorbereiden en bij toerbeurt voorzitten.

Het Ambassadeursgala en de Dag van het mbo
De Dag van het mbo is een gezamenlijk initiatief van de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het ministerie van OCW en de MBO Academie. Op de dag zelf verbinden docenten, leerbedrijven, schoolbestuurders en de overheid met elkaar op het event MBO City via lezingen, workshops en dialogen. De grote finale van de dag is het Ambassadeursgala met de prijzen Landelijke ambassadeur mbo, beste leerbedrijf en beste praktijkopleider. De Dag van het mbo is onderdeel van Dit is mbo waarbinnen diverse organisaties samenwerken om de waarde van het mbo voor samenleving en economie te laten zien.


Spetterend mbo-gala met drie nieuwe Ambassadeurs