Evenementen archief

Nationale Opening mbo-jaar '23-'24
Nationale Opening mbo-jaar '23-'24

 maandag 11 september 2023 14:00-17:00
 Amsterdam
 , , , , , ,

Maandag 11 september vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2023-2024, dit jaar wordt het een bijzondere editie!

Dit jaar verwelkomen we demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip als speciale gast.

Zij gaat, onder leiding van  presentator Renze Klamer, aan de Nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over het ‘mbo en de arbeidsmarkt’. Waarbij in het bijzonder wordt ingezoomd op de onmisbare rol van én de onlosmakelijke link mét de regio.  

ROC van Amsterdam-Flevoland, Yuverta, ROC TOP, Mediacollege Amsterdam, het Hout- en Meubileringscollege én de gemeente Amsterdam verzorgen samen de invulling van de Nationale Opening op de gastlocatie, Theater Meervaart in Amsterdam.  Ook dit jaar is het evenement live te volgen. De mbo-talkshow duurt van 14.00-15.00 uur en wordt live uitgezonden op youtube.com/ditismbo.

De scholen voor middelbaar beroepsonderwijs bereiden jongeren en volwassenen voor op hun start of vervolg in onze maatschappij. Het mbo bestaat uit verschillende typen onderwijs. Op die manier kunnen scholen onderwijs bieden aan een zo’n breed mogelijke doelgroep, van 16 tot en met 67 jaar: iedereen is welkom en kan er beroepsonderwijs volgen, passend bij het individuele niveau en interesses. Het mbo focust op het behalen van een beroepsdiploma, op een leven lang ontwikkelen en op burgerschap. Bedrijfsleven en onderwijs werken nauw samen om de opleidingen in inhoud en aanbod goed aangesloten te houden op wat de (regionale) arbeidsmarkt vraagt.


Dit event is besloten en alleen op uitnodiging toegankelijk.


Meer informatie of vragen? Mail naar info@ditismbo.nl