Evenementen archief

Ambassadeursgala
Ambassadeursgala

 maandag 17 mei 2021 17:00-18:45
 Theater Orpheus - Apeldoorn
 www.mbo-events.nl/ambassadeursgala2021/nl/registratie
 , , ,

Op maandag 17 mei 2021 is het eindelijk zover: de 20e editie van het Ambassadeursgala! Live vanuit Theater Orpheus zet Dit is mbo tijdens een fantastische galavoorstelling alle ruim 70 finalisten coronaproof in de spotlights. Je bent van harte uitgenodigd om dit online mee te maken!

Tijdens de uitzending kun je getuige zijn wie Hendrik de Kok opvolgt als stem én gezicht van het Mega Belangrijke Onderwijs, en Landelijk Ambassadeur mbo 2021 (MBO Raad/Dit is mbo) wordt. Maar dat niet alleen. Ook wordt bekend gemaakt wie zich het Onderwijsteam van het Jaar (BVMBO/AOb) mag noemen en welke prijs studenten uit Team Netherlands (WorldSkills Netherlands) kunnen winnen. Via een live sms-stemming bepaal jij welke innovatieve stage of leerbaan het meest inspireert en welk bedrijf daarmee de Ideas on Stage Publieksprijs (SBB) verdient. Kortom: juich thuis, op school of op uw werk mee en zie het mooiste wat het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven samen te bieden hebben!

Meld je aan via deze link, of kijk het Ambassadeursgala op youtube.com/ditismbo

De prijzen:

Landelijk Ambassadeur mbo

Tot en met 17 mei nemen maar liefst 42 mbo-ambassadeurs deel aan Mbo’ers Pakken Aan, hét YouTube-programma waarin mbo-studenten verschillende challenges aangaan om kans te maken op de titel Landelijk Ambassadeur mbo. In drie spannende afleveringen kwalificeren de ambassadeurs zich voor de finale. In iedere aflevering zien we de ambassadeurs aan het werk rondom het thema duurzaamheid. 

Ideas on Stage Publieksprijs

Na het turbulente jaar dat achter ons ligt dit jaar geen prijs voor Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Maar er zijn wel ontzettend veel inspirerende en waardevolle voorbeelden van erkende leerbedrijven die stageplekken mogelijk hebben gemaakt. Daarom worden tijdens het Ambassadeursgala negen sectorvertegenwoordigers in het zonnetje gezet. Zij hebben stuk voor stuk kans gezien om tijdens de lastige coronaperiode tóch mooie en creatieve oplossingen te vinden, zodat mbo-studenten konden doorgaan met hun stage of leerbaan. Alle negen vertegenwoordigers zijn winnaars en alle prachtige initiatieven verdienen het podium. Aan jou als kijker de schone taak om de winnaar van de Publieksprijs te bepalen.

Berg Award

De leden van Team Netherlands behoren tot de top van jong vakmanschap. Tijdens Skills The Finals werden zij Nederlands kampioen in hun vak. Normaal gesproken nemen zij het in internationale vakwedstrijden op tegen talenten uit Europa en daarbuiten. Studenten die in de voorbereiding of tijdens deze wedstrijden een bijzondere bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het team of hun vak of zich bijzonder weten te onderscheiden, komen in aanmerking voor de Berg Award van WorldSkills Netherlands. Bij deze derde editie van de Berg Award wordt vooral gekeken naar bijzondere verdiensten in de voorbereiding en het trainingstraject. Wie wint de prestigieuze prijs dit jaar?

Onderwijsteam van het jaar

Waar zouden we zijn zonder onze docenten en instructeurs die met elkaar in onderwijsteams elke dag hun kennis delen met studenten? Daarom voor het tweede jaar op het Ambassadeursgala: wie is het Onderwijsteam van het jaar en heeft het beroepsonderwijs versterkt en verbeterd?