Wat zijn Uitblinkers?
Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. We kijken verder dan het halen van hoge cijfers. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Stemmen
Iedereen kan via deze site stemmen op zijn/haar favoriete Uitblinker. Dat kon vanaf 15 juni tot en met 12 oktober 23.59 uur. Uit de tien Uitblinkers met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury een top drie. Deze top drie presenteert zich op 15 oktober 2014 tijdens het Uitblinkersgala. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

Wildcard
De winnares van vorig jaar, Cassandra Winkels, kiest samen met de Wildcard-jury uit de Uitblinkers die de top tien niet hebben gehaald nog één Uitblinker. Hij of zij krijgt zo alsnog de kans om zich te presenteren op het podium en Landelijke Uitblinker mbo 2015 te worden.
Vind je dat jouw Uitblinker deze wildcard verdient? Overtuig de jury en vertel hieronder waarom jij vindt dat hij of zij de nieuwe ambassadeur van het mbo moet worden.

Prijs
De winnaar is een jaar lang Landelijke Uitblinker mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Reacties (60)

 • D. Boon
  Ik zou het supertof vinden als de wildcard dit jaar gaat naar Lisette van der Hoeven. Door de jaren heen heb ik gezien hoe gepassioneerd en met volle toewijding zij zich op haar opleiding en carrière heeft gestort! En ja, daar heb ik zelfs ook van mogen proeven en dat is zeker geen straf! Lisette maakt als patissier de mooiste en lekkerste creaties en heeft dan ook al vele prijzen gewonnen en bij vooraanstaande bedrijven gewerkt. Nog heel jong en nu al topper in haar vak, daarvoor moet zij zeker beloond worden!
     donderdag 9 oktober 2014 13:18
 • Jacob Alkema
  De wildcard moet zeker naar Randy Oldenziel. Gedrevenheid, doorzettingsvermogen en fanatisme in combinatie met een lief en sympathiek karakter maakt Randy een heel bijzonder mens. Een voorrecht om deze uitblinker te kennen!
     donderdag 9 oktober 2014 9:59
 • Greetje
  Ik vind dat Randy Oldenziel de wildcard verdient..misschien niet de meeste stemmen, maar dat is natuurlijk relatief. Eigenlijk niet een echte graadmeter om zoiets te winnen. De titel "uitblinker"moet je verdienen door te DOEN en dat is in Randy's geval zeker zo. Hij heeft een flinke dosis doorzettingsvermogen en gaat voor 100% voor wat hij wil ondanks alle belemmeringen. Een tumor in je hoofd, een operatie van een dag met alle gevolegn. Wat een dappere jongen . Ongelooflijk. RESPECT!!!! Daarom vinden de mensen die op Randy hebben gestemd dat hij het gewoon verdient. Niks geen model of ondernemer, maar gewoon...RANDY. Iemand die met Parkinson mensen het zwembad in gaat om ze te ondersteunen en te activeren...oprecht en gewoon zichzelf. Hij haalt alles uit het MBO, maar vooral uit ZICHZELF.. Voor ons allen een uitblinker...
     donderdag 9 oktober 2014 9:01
 • Sandra
  Randy Oldenziel verdient de wildcard, want hij heeft een krachtige persoonlijkheid. Met zijn tegenslagen heeft hij alles bereikt wat een MBO'er kan bereiken.
     donderdag 9 oktober 2014 8:54
 • Diana
  Bekijk het filmpje van Randy Oldenziel.....dan weet je het!
  HIJ IS DE UITBLINKER!! Zoveel in zijn rugzak en maar doorgaan...Topper!
     donderdag 9 oktober 2014 8:51
 • Astrid Poort
  Ook voor mij is Randy Oldenziel de onbetwiste MBO Uitblinker en dus dé persoon voor de Wildcard, nu hij inderdaad helaas net niet de top 10 heeft gehaald. Hij is een waar mbo-toptalent, want hij heeft met doelgerichtheid, hard werken en doorzettingsvermogen fantastische prestaties neergezet, op school en in de (stage)praktijk. Dit alles ondanks flinke tegenslagen. Als hij ergens voor gaat, zet hij zich helemaal in en weet hij dit ook te bereiken. Het mbo heeft hem veel gegeven en dat kan hij uitstekend overbrengen. Ook ziet hij altijd het positieve in alles en daarom vind ik hem de perfecte ambassadeur van het mbo!
     woensdag 8 oktober 2014 23:16
 • Ruud schröder
  Wij gaan voor koen
     woensdag 8 oktober 2014 21:54
 • Karin Kienhuis
  Mijn MBO uitblinker is zonder meer Randy Oldenziel!!
  Hij is een voorbeeld voor velen, hij is iemand die de regie voert over zijn eigen studieloopbaan. Hij weet wat hij wil, hij werkt heel hard, hij neemt het voortouw in de klas en weet zijn MBO opleiding te combineren met een sportcarriere. Als iemand tegenslagen kan overwinnen is Randy het wel. Ook op zijn stage heeft hij vernieuwende cursussen opgezet!
  Hij verdient het om te winnen!
     woensdag 8 oktober 2014 21:45
 • Bethilda Stevens
  Ik vind dat Randy Oldenziel absoluut de wildcart verdient!!!!
  Hij heeft tot de laatste week de hele tijd bij de top 10 gezeten, maar helaas op het laatst het toch net niet gered....
  Hij heeft ondanks al zijn nogal heftige tegenslagen zo goed gepresteerd. Hij was voor mij een voorbeeld zoals iemand op karakter en hard werken toch kan bereiken wat hij wil. Dus wat mij betreft verdient hij niet alleen de wildcart, maar ook de titel.
     woensdag 8 oktober 2014 21:28
 • Yvonne Renirie
  Koen de Meester verdient de Wildcard! Onbegrijpelijk dat hij, zo'n kanjer met een kartteam en zoveel voor anderen doet, niet in de top 10 terecht gekomen is. De inzet die hij op die leeftijd al toont, daar kan menig volwassene nog wat van leren! Ook al krijg je de wildcard niet, voor veel mensen heb je zowiezo al gewonnen Koen!
     woensdag 8 oktober 2014 21:06
 • ineke sadée
  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een échte MBO uitblinker is iemand die de praktijk naar zijn hand kan zetten. CASIMIR SMITSMANS is zo iemand die het geleerde in de praktijk toe past en alle kansen en mogelijkheden aan grijpt om verder te komen. Luiter en kijk nog eens goed naar zijn verhaal, ook op you tube, en geef hem die wild card!
     woensdag 8 oktober 2014 17:31
 • Jeroen
  Mijn stem gaat naar Koen de meester, omdat hij het verdient!
     woensdag 8 oktober 2014 17:05
 • Ron Prins
  Koen een jongeman met een open blik en gevoel voor de samenleving.
  Als je daarnaast ziet wat hij op zeer jeugdige leeftijd al voor elkaar heeft gekregen in een technische wereld zoals die van de cart wereld en wat hij daar aan begeleiding doet, kan ik alleen maar zeggen " petje af " zo iemand verdiend het om te winnen. Jammer dat het tot dusver via stemmen moest gaan, anders had hij naar mijn mening boven aan moeten staan.
     woensdag 8 oktober 2014 13:48
 • Ursula de Jonge
  Koen Meester is een bevlogen en gedreven jongen die weet wat hij wil... Dus IK vind dat hij de wildcard verdient heeft.
     woensdag 8 oktober 2014 13:42
 • Simen
  De wildcard moet naar Koen de Meester. Als jongste Team eigenaar in de kartsport actief om de jongste coureurs naar de hoogste treden te helpen. Bevlogen, energiek en een groot hart voor anderen.
     woensdag 8 oktober 2014 13:35
 • Helen
  Ik vind dat Koen de Meester de wildcard verdient. Als jongste deelnemer verdient hij de kans om met zijn eigen bedrijf en het goede doel: Racing against Cancer, verder te gaan. Op deze leeftijd al zo bewust met je medemens maar ook met het ondernemerschap bezig zijn, behoort gestimuleerd te worden.
     woensdag 8 oktober 2014 9:46
 • Stein Wageningen
  Beste jury,
  Ik hoorde van de wildcard, en ik dacht die heeft Casimir verdiend.

  Casimir heeft een design stoel ontworpen die nu gewoon in productie is. Casimir is een harde werker, altijd druk met vele klussen en projecten. Dat dit project een succes is geworden met de hulp van zijn docenten is een mooi resultaat. Vele mbo leerlingen en zelfs hbo en universiteit studenten dromen hier van. Mocht Casimir de mbo uitblinker alsnog worden dan zal dat een enorme ego boots zijn voor het Mbo, Want velen zijn nog niet bekend met de zelfontplooiing die het mbo te bieden heeft. De mbo leerlingen zijn hard nodig in Nederland, ouders en jongeren denken vaak dat een hoog school niveau belangrijk is voor succes. Succes heb je pas als je iets doet wat je leuk vind, en Casimir vind ontwerpen leuk. Door dat hij zo enthousiast is over design en ontwerpen heeft hij een stoel ontworpen die in productie is gegaan. Mocht mbo niet de uitblinker worden dan blijft Casimir voor vele mbo scholen een voorbeeld figuur. Het zal leuk zijn als de jury op de design stoel van Casimir zit tijdens het uitroepen van mbo uitblinker 2014.
     dinsdag 7 oktober 2014 16:52
 • Tineke
  Moeten we nu kenbaar maken waarom iemand een wildcard verdient??? Dat schiet niet op. Laat nu de stem van een VAKjury maar meewegen. Een uitblinker is een uitblinker en dat gedoe met stemmen...klaar nu!
     dinsdag 7 oktober 2014 14:51
 • Jolanda Buts
  CASIMIR:
  ‘ Nee heb je, ja kan je krijgen’ met die insteek is Casimir gekomen waar hij nu staat. Niet in de Top10 van deze uitblinkers omdat hij niet genoeg stemmen gekregen heeft, maar wat mij betreft wel op het podium omdat het niet alleen om stemmen gaat maar om wat hij binnen het MBO heeft bereikt en wat hij als ambassadeur uit kan dragen.
  Hij laat zien dat ondernemendheid loont! Casimir heeft laten zien dat je met ondernemendheid binnen een creatieve studie heel wat kan bereiken; een buitenlandstage die uitmond in het ontwerpen van een eigen stoel die in productie is genomen. En het starten van een eigen onderneming.
  Geloof in je zelf, in je eigen talent, neem initiatief, wees ondernemend, toon motivatie en ga voor je doelen. Casimir heeft laten zien dat je als MBO student ver kan komen en hij is in staat om VMBO leerlingen, MBO studenten en het werkveld te laten zien dat je als MBO’er je eigen succes kan sturen.
     zondag 5 oktober 2014 9:41
 • Christiaan Vermeer
  Casimir Smitsmans; een student die vol passie met zijn opleiding bezig is, zit momenteel in zijn examen jaar Interieur Design. Ik ben ervan overtuigd, dat Casimir de nieuwe ambassadeur van het MBO moet worden. Hij heeft namelijk gedurende zijn stage en opleiding laten zien dat er zowel binnen het MBO, maar ook daarbuiten veel kansen liggen. Door zijn bewonderingswaardige talent voor ondernemen, heeft hij altijd alle kansen volop benut, wat heeft geleid tot vele waardevolle ervaringen binnen en buiten zijn studie.

  Afgelopen jaar heeft Casimir stage gelopen in Italië bij het bedrijf Kubikoff (Barberino Val d´elsa, IT). Hij heeft dit al sinds het starten van zijn opleiding, als één van zijn doelen gehad. Gedurende zijn eerste stage, heeft Casimir moeten werken op de IMM (Internationale Möbelmesse) 2012 in Keulen. Daar heeft hij de eigenaren van het bedrijf Kubikoff benaderd, en zijn derde stageplek weten te verzegelen. Als we het over kansen zoeken en aangrijpen hebben, is Casimir hét voorbeeld voor de ondernemende MBO’er.

  Het bedrijf Kubikoff houdt zich bezig met product design, wat weer naadloos aansluit op de opleiding interieur design, die Casimir volgt. Gedurende deze tamelijk zware stage heeft Casimir, ontzettend veel doorzettingsvermogen getoond en laten zien dat je met hard werken, jezelf enorm kan ontwikkelen. Casimir heeft zichzelf keer op keer overtroffen.

  In eerste instantie was Casimir aangenomen om alleen de stand van Kubikoff te ontwerpen, voor de IMM 2014. Echter heeft hij tijdens zijn stage de kans gegrepen om 2 stoelen te ontwerpen. Nadat Casimir druk bezig is geweest met het tekenwerk hiervan, was er ook een investeerder die het zag zitten om deze stoelen in productie te nemen. Ook zijn de stoelen, voor wereldwijde verkoop, in de catalogus van deze investeerder opgenomen. Deze stoelen zijn gepresenteerd op de IMM 2014 in Keulen, waarvoor Casimir eveneens de al eerder genoemde stand ontworpen en gerealiseerd heeft.

  Hiermee heeft Casimir aan mij en velen anderen, waaronder zijn medestudenten, laten zien dat je op het MBO heel veel kunt bereiken, maar dat de kansen niet altijd voor het oprapen liggen. De weg naar succes is nooit recht, maar als je er helemaal voor gaat, en bereid bent er hard voor te werken, dan kun je je dromen zeker waarmaken.

  De Wild Card geeft Casimir de mogelijkheid, om andere MBO studenten te laten zien, dat je met voldoende passie en ondernemerschap, binnen een MBO studie kan bereiken waar menig HBO student van droomt.
     donderdag 2 oktober 2014 23:23
 • SIlvia
  Voor Cora Stokman, ze is een voorbeeld voor veel leerlingen die toch hun doel kunnen berijken. Er zijn er zo veel die in een hoekjezitten, laat Cora een voorbeeld zijn.
     donderdag 2 oktober 2014 17:31
 • Koen de Meester
  Enthousiast en staat open voor alles en iedereen. Niets is hem teveel als het gaat om medemenselijkheid
     donderdag 2 oktober 2014 11:47
 • Elisabeth
  Ellen Grondijs moet de wildcard winnen! Waarom? Dit filmpje zegt genoeg: http://www.youtube.com/watch?v=rbta-wpJMIk
     donderdag 2 oktober 2014 9:54
 • iris van Gremberghe
  Het is een bescheiden dame die ondanks dat zij een levensbedreigende ziekte moest overwinnen op haar vakgebied
  tot de besten behoort.
     maandag 29 september 2014 22:12
 • Evelyn Cortenbach
  Mijn stem gaat naar Ruben Ottenheijm.
     maandag 29 september 2014 21:44
 • Wilmar
  Geef Marco van Tol de wildcard, want hij verdiend het om uitblinker te worden. Hij geeft zich altijd voor 100% als hij aan iets begint. Ook is hij 1 van de weinige die echt iets heeft verandert in een bedrijf. Ook zijn vervroegde proeve van bekwaamheid aan de hofvijver te Den Haag verliep voorspoedig en met goed eindresultaat. Daar moet Marco de wildcard krijgen.
     zondag 28 september 2014 17:12
 • Ellen Bovenaar
  Mijn stem gaat naar Ellen Grondijs. Er is niemand die zo'n passie voor het vak heeft en zo gemotiveerd is als Ellen. Zij verdient het.
     woensdag 24 september 2014 18:34
 • Jamie-lee, geeft Dorota de Wildcard
  Dorota Migdal is een echte topper, ondanks alles wat zij meegemaakt heeft is zij super enthousiast en een echte doorzetter. Het is niet de ellende uit haar verleden wat haar een Uitblinker maakt, het is het doorzettingsvermogen en haar inspirerende persoonlijkheid wat er voor zorgt dat Dorota het verdient om UItblinker 2014 te worden! Dorota wil haar eigen levenservaring omzetten naar een maatschappelijke doelstelling; namelijk anderen helpen die in een soortgelijke situatie zitten. Als zo'n meid met een positieve instelling, zoals Dorota, zich daarvoor in kan zetten weet ik zeker dat zij andere mbo'rs maar eigenlijk ook de rest van Nederland zal weten te inspireren en positief doen veranderen! Kortom: Dorota is mijn landelijke Uitblinker!
     vrijdag 12 september 2014 12:06
 • Frank Zwiers
  Mijn stem gaat naar Floris Dinkelman. Het is hem gelukt, in tegenstelling tot meerdere andere personen, om mij van de bank te krijgen en mij weer wat aan sport te laten doen. Zijn lessen zijn erg motiverend en het is duidelijk dat hij weet waar hij het over heeft. Hij doet erg zijn best om het voor iedereen leuk, inspannend en uitdagend te maken, hier slaagt hij ook zeker goed in.
     dinsdag 9 september 2014 17:41
 • Robin
  Midas van Noort natuurlijk. Hij zet zich overal 100% voor in en stelt je gegarandeerd nooit teleur. Hij werkt altijd heel precies, omdat volgens hem altijd alles moet kloppen.
  Met Midas als mbo uitblinker weet je in positieve zin waar je aan toe bent. Hij is een echte topper. Je zult spijt krijgen als hij uit deze mbo uitblinker race valt.
  Stem op hem zolang het nog kan, of gun dit geboren talent een wildcard.
     zaterdag 6 september 2014 13:22
 • Anne Lentfert
  Floris Dinkelman verdient het absoluut om uitblinker van het jaar te worden! Het lukt hem om mensen (zelf de onsportieve mensen die niet van de bank te branden zijn) te motiveren. Hij doet dit door op een originele, professionele en vooral hele leuke manier te werken. Het is van belang dat zulke gemotiveerde en hard werkende jongens als Floris een steuntje in de rug krijgen, zodat zij een bijdrage blijven leveren aan het verbeteren van deze, steeds ongezondere, maatschappij! Het is leuk om te zien dat Floris hier zo'n sterke visie over heeft en met zijn advies over o.a. voeding en bewegen mensen kan inspireren!
     maandag 1 september 2014 19:34
 • Senne
  Stem allemaal Floris Dinkelman voor MBO-uitblinker! Floris is een gedreven student met veel passie voor zijn vak. Hij heeft veel kennis van sporten en op de juiste manier bewegen. Door zich aan zijn eigen visie te houden, onderscheidt hij is zich van andere (personal) trainers. Hij is daarnaast altijd bezig met zichzelf te ontwikkelen en zich aan te passen aan de wensen en behoeften van zijn klanten. Zo kan hij gericht advies en trainingen aanbieden. Door de start van zijn eigen bedrijf 'FloFit' kan hij nu zijn hobby als beroep uitoefenen! Als hij MBO uitblinker van Nederland wordt, zou dit zijn bedrijf en hemzelf een echte boost geven! #BeFitBeFloFit
     maandag 1 september 2014 17:54
 • Naomi Swarthoff
  Ik vind dat Floris dinkelman het verdient omdat deze man er heel hard voor werkt en hij ook laat zien dat hij er ook alles voor doet om zijn top te bereiken!
  Dus als iemand het verdient voor alles wat hij wel niet presteerd op zoon leeftijd is hij het wel!
     maandag 1 september 2014 16:32
 • Derk Lammers
  Floris Dinkelman is de absolute uitblinker.
  Naast zijn opleiding heeft hij zijn eigen fitnesscentrum opgebouwd waar hij op een bootcamp/crossfit acjtige wijze mensen begeleid en stimuleerd meer en functioneler te bewegen!
  Floris haalt meer uit mensen dan dat ze zelf hadden gedaan, hij stimuleerd je om steeds maar weer het beste uit je te halen! Zijn kennis op dit vakgebied is uitstekend en zijn motivatie is nog veel groter.
  Hij is een inspiratie op het gebied van bewegen.
  Erg bijzonder
     maandag 1 september 2014 16:04
 • Marvin Heins
  Verdiend het om uitblinker te worden.
  Hij zou een goede ambassadeur zijn,door zelf 2opleidingen te doen in een jaar,toont veel respect,proficiat
     donderdag 28 augustus 2014 17:18
 • 1st Runner-Up Queen Zomercarnaval 2014
  Lieve mensen,
  Als 1st Runner-Up Queen Zomercarnaval 2014 weet ik als geen ander hoe hard je soms moet werken om iets voor elkaar te krijgen en het is ook fijn dat er mensen zijn die je tijdens het harde werken je steunen, motiveren en enthousiasmeren. Daarom wil ik via deze weg jullie motiveren, stimuleren om Dorata als uitblinker te kiezen en haar hiermee te steunen. Dorata heeft aan iedereen laten zien dat zij een echte vechter is en volhoudt ook al zit het haar soms/enorm tegen. Zo'n uitblinker titel zal haar de kracht geven om wanneer het weer even tegen zit overeind te krabbelen. Mijn stem heeft zij!!
     zondag 10 augustus 2014 17:23
 • Mike Peetoom
  Ik vindt dat Dorotha deze wildcard verdiend omdat zij ondanks haar thuissituatie toch haar uiterste best doet op school ,ze heeft dove ouders waardoor ze vaak als tolk functioneert tussen haar broertje en haar ouders en ze zelf dus maar weinig voor zichzelf kan doen ik vindt haar een topper eerste klas en heb vol bewondering van haar genoten hoe ze ook als tolk functioneerde tussen mij en haar ouders en ik weet dat zij er alles voor over heeft om mee te mogen doen met de strijd om de wildcard dorotha bij deze ik vindt je een topper en van mij had je hem gehad Gr Mike
     maandag 7 juli 2014 23:08
 • Yvette Boonstra
  Dorota Migdal komt wat mij betreft in aanmerking voor de wildcard. Ik heb veel bewondering voor haar. Hoe ze in het leven staat , haar school en thuissitatie combineert, er is voor haar broertje, positief is, slim is en hard werkt. Petje af!!!
     zaterdag 5 juli 2014 20:59
 • Judith Franssen
  Dorota is een topper. Echt een topper. Dat ik bij haar in de klas zat heeft ze behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen. Ze is heel rustig en zeer behulpzaam. Ondanks dat ze heel wat in een korte tijd heeft meegemaakt heeft ze wel haar diploma gehaald. Ik ben dan ook erg trots op haar. Daarom vindt ik dat dorota gewoon moet winnen. Het is een kanjer mer doorzettings vermogen ondanks de tegenslagen.
  Vandaag 19:18 (38 minuten geleden)
     zaterdag 5 juli 2014 19:57
 • chantal
  Ik vind dat Dorota moet winnen, omdat ze ondanks alles wat ze heeft meegemaakt zo ver is gekomen. Ze verdient het 100%!!
     zaterdag 5 juli 2014 18:37
 • Liesbeth Teunissen
  Ik vind dat Dorota Migdal de wildcard verdient. Ze staat 24 uur per dag klaar voor het gezin i.v.m. haar dove moeder/stiefvader. Ze moet vaak mee als tolk b.v. samen met moeder naar broertjes school, dokter, tandarts, allerlei gesprekken. Vaak is er dan weinig tijd om te leren, dat ging in de hele late uren wanneer iedereen op bed lag. Daarbij komt dat ze 7 jaar geleden hier in Nederland is gekomen, snel de taal en de gebarentaal moest leren om buiten te kunnen helpen. Op zo'n jonge leeftijd je voortdurend wegcijferen, wat voor haar normaal was en dan praat ik nog niet eens over de lichamelijke tegenslagen die ze zelf doorstaan heeft: acute longontsteking, een voet die plotseling 90 graden naar binnen stond plotseling dus rolstoel, operatie aan haar schedel. Zij heeft deze kaart ABSOLUUT VERDIENT.
     woensdag 2 juli 2014 23:02
 • Chernille
  Dorota Migdal verdient het om uitblinker 2014 te worden! Ondanks haar tegenslagen bleef zij door gaan en heeft hierdoor geen studievertraging opgelopen, ik heb heel veel respect voor haar
     woensdag 2 juli 2014 22:39
 • Joëlle
  Dorota Migdal verdient de wildcard. Zij heeft het afgelopen schooljaar een aantal heel zware dingen meegemaakt. Onder andere een lange ziekenhuis opname. Nadat zij uit het ziekenhuis gekomen is heeft zij zich zo hard ingezet voor school dat zij haar diploma gehaald heeft en nu doorgaat voor haar niveau 4! Ze is altijd blijven lachen en staat altijd voor een ander klaar. Zij verdient het dus heel erg om deze wildcard te winnen!!
     woensdag 2 juli 2014 22:28
 • Sema
  Dorota Migdal verdient het om de uitblinker van 2014 te worden! Dit is omdat zij ondanks alle tegenslagen ontzettend succesvol is geweest tijdens haar opleiding en dit jaar haar diploma heeft mogen behalen.

  Dorota laat zien dat je alles kunt bereiken, alles je er maar 100% voor gaat. Dorota is een grote motivatie geweest voor medeleerlingen, als ambassadeur kan zij veel meer MBO studenten motiveren.
  Mijn stem gaat naar Dorota!
     dinsdag 1 juli 2014 23:00
 • Cora Stokman
  Zij verdient het om de uitblinker te worden. Niet alleen om wat zij gepresteerd heeft door zich zelf op te werken en te presenteren, en door zich zelf te overwinnen. Maar juist om dat ze ook de volgende generaties wil overtuigen dat iedereen een uitblinker in zich heeft, als je naar je zelf opzoek gaat en je angsten en problemen kunt overwinnen. Hierdoor krijgen we sterke mensen in de maatschappij die andere mensen dragen kunnen.
     vrijdag 27 juni 2014 17:55
 • Anita Vermeulen
  Simone Kristal verdient de wildcard omdat ze naast haar superprestaties op school ook nog een uitblinker is in het verenigingsleven van haar mooie geboortedorp Melderslo. Als vrijwilligster zet ze zich bijzonder goed in voor Stichting vakantiewerk Melderslo als bestuurslid. Waar wij heel blij mee zijn. Daarnaast is ze ook nog leidster bij Jong Nederland.

  Als er iemand is die de wildcard dus moet krijgen is het wel Simone Kristal
     vrijdag 27 juni 2014 10:10
 • Leanne Triepels
  Nadieh Cuijten heeft het lef gehad om met haar destijds 25 jaar (in aug 27!)terug te gaan naar school tussen 16,17 en 18 jarige. Ze is vanaf haar 16 niet meer naar school geweest en heeft haar leven over een andere boeg gegooid om zich in te zetten voor de asieldieren. Dit gaat haar heel goed af. Tevens heeft ze zich ontfermd over een (dove) medeleerling die ze van het station afhaalt en binnen school begeleidt. Zelfs op vrije dagen gaat ze helpen in het dierenasiel. Bij haar thuis lopen inmiddels 3 dieren uit het asiel rond. Haar inzet is top en de liefde voor deze dieren spat ervan af met recht een uitblinker!
     donderdag 26 juni 2014 22:45
 • Jessica vd Ekker
  Simone Kristal, zij moet uitblinker worden als enig meisje in de houtbewerking klas en superveel gegroeid in haar ontwikkeling. Super geduldig en een sociale meid. spontaan,positief en altijd goed gehumeurd zijn haar eigenschappen die knallen!

  Kom op meid , you can do this!!! :D
     donderdag 26 juni 2014 22:21
 • Jacqueline Peeters
  Simone heeft helemaal geen wildcard nodig die behoord heel zeker bij de top 10... Z'on top meid hoord in de top 10 van uitblinkers. Nergens maar dan ook nergens deinst die meid voor terug. Hulp nodig bij wat dan ook; vraag Simone!!! Dus jury...Simone is gewoon TOP!!
     donderdag 26 juni 2014 18:46
 • Niels Cox
  Mijn stem gaat naar simone kristal ze doet echt haar best voor de opleiding ze verdient het gewoon
     donderdag 26 juni 2014 16:20
 • simone kristal
  Een geweldige meid die overal haar best voor doet!
     donderdag 26 juni 2014 15:18
 • Iefke
  Mijn stem gaat naar Marvin Zwart.

  Geweldig Marvin.
     woensdag 25 juni 2014 13:59
 • simone-kristal
  Zij verdiend een kans om de uitblinker te worden,hard werkende dame, die een kei in haar vak is, en haar best doet om het vak machinaal houtbewerker goed neer te zetten.

  Jan Swinkels
     dinsdag 24 juni 2014 10:09
 • Gerdi Schopman
  Ik stem op Casper Diekenhof. Hij is super gemotiveerd voor zijn opleiding gesloten plantenteelt aan AOC Oost in Twello. Ondanks zijn fysieke beperking (Spina Bifida) is Caper een echte doorzetter die veel kennis heeft van planten en zaden en daarin al een echte uitblinker is.
  In de toekomst zou Casper graag binnen de planten en zadenteelt mensen met een verstandelijk handicap willen begeleiden. Stem op Casper!!
     donderdag 19 juni 2014 0:36
 • Wilma van de Vreede
  Ik vind dat Cassandra Winkels het verdient om de nieuwe MBO ambassadeur te worden.
  Zij laat nu al zien dat je binnen het MBO heel veel kunt bereiken.
  Met positieve inzet, veel doorzettingsvermogen, maar ook een hele goede presentatie en performance kan zij anderen overtuigen. Dat heeft ze al gedaan voor haar opleiding. Maar dit kan en zal ze ook doen als ze de MBO ambassadeur zal zijn.
  Daarom: wil je weten wie de MBO ambassadeur en uitblinker van 2014 moet zijn, stem dan op Cassandra Winkels.
     woensdag 18 juni 2014 22:07
 • Anny van Rossum
  Ik stem voor Casper Diekenhof. Geweldig als al zo jong een passie hebt, waar je helemaal voor gaat.
     woensdag 18 juni 2014 14:27
 • Lex van de Kamp
  Mijn stem gaat naar Casper Diekerhof.
     woensdag 18 juni 2014 13:22
 • J.Huijbers
  Als je al een carrière als fotomodel hebt en je besluit dan toch om je hart te volgen en met dieren te gaan werken, dan ben je bijzonder. Als je dan ook nog een kei bent in je vak én je bent behulpzaam en ondersteunend voor je medestudenten.... dan ben je Nadieh Cuijten en dan verdien je het om dé uitblinker 2014 te worden!
     dinsdag 17 juni 2014 23:51
 • Leon vd Hout
  Ik vind dat Demy absoluut een kans verdient om zich op het Landelijke Uitblinkersgala te presenteren. Zij beschikt over een uitzonderlijk doorzettingsvermogen. Heeft het afgelopen jaar een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, laat zich niet snel uit het veld slaan en met haar drive de politiek in te gaan, zal zij het MBO zeker goed kunnen vertegenwoordigen en op de kaart kunnen zetten.
     dinsdag 17 juni 2014 21:41
 • zoe winkels
  Ik vind dat cassandra winkels de nieuwe ambassadeur moet worden omdat ze letterlijk alles geeft voor haar opleiding. Als zij ambassadeur word kan zij hopelijk heel veel leerlingen laten zien dat als je goed je best doet voor je opleiding je heel veel kan bereiken of je nou jong of oud bent.ze zet zich overal voor in en geeft niet op om te behalen wat ze wil behalen. En dat doet ze altijd met positiviteit. Er mag gezegd worden dat als je een fulltime baan hebt, een opleiding en stage en dan nog blijft lachen en je honderd procent geeft dat je dan super bezig bent.
     dinsdag 17 juni 2014 15:18