Wat zijn Uitblinkers?

Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. We kijken verder dan het halen van hoge cijfers. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.
Iedereen kan via deze site stemmen op zijn/haar favoriete Uitblinker. Uit de tien Uitblinkers met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury een top drie. Deze top drie presenteert zich in oktober 2012 tijdens het Uitblinkersgala. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

Wildcard

De winnaar van vorig jaar, Bas Habets, kiest samen met de Wildcard-jury uit de Uitblinkers die de top tien niet hebben gehaald nog één Uitblinker. Hij of zij krijgt zo alsnog de kans om zich te presenteren op het podium en Landelijke Uitblinker mbo 2012 te worden.
Vind je dat jouw Uitblinker deze wildcard verdient? Overtuig de jury en vertel hieronder waarom jij vindt dat hij of zij de nieuwe ambassadeur van het mbo moet worden.

Prijs

De winnaar is een jaar lang Landelijke Uitblinker mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Reacties (109)

 • Alianne
  Simon verdient het omdat hij overal wel wat leuks mee weet te verzinnen. Als er iets mis gaat weet hij ook altijd een oplossing te verzinnen.
     vrijdag 12 oktober 2012 10:52
 • Zusje van Kathy
  Ik ben van mening dat Kathy Joosen de wildkaart moet winnen. Ik vind het oneerlijk dat het stemmen via social media is gegaan, want een meisje zoals Kathy werkt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en die is niet zo actief op deze social media. Verder is ze super goed in haar werk als kok, ze doet dit dan ook met heel veel passie. Zodra Kathy begint te vertellen over haar werk, dan straalt ze van top tot teen. En terecht, het geen wat zij maakt ziet er perfect uit en zo smaakt het ook nog eens. Kathy vind het zelf al geweldig dat ze zover gekomen is, maar ik vind het nog niet genoeg, Kathy moet gewoon die wildkaart krijgen. Ik hoop dus dat jullie deze topper niet over het hoofd zien, zij is namelijk een echte uitblinker in haar vak.
     woensdag 10 oktober 2012 13:42
 • Sheila Aukes
  Dewayne Rosheuvel is een Uitblinker bij uitstek! Hij blijkt over veel doorzettingsvermogen en creativiteit te beschikken en zet dat zo positief in, ook voor anderen. Zelf blijft hij heel bescheiden, maar dit is zo'n topper!
     woensdag 10 oktober 2012 11:53
 • Roel van Egten
  Ik vind dat Richard Markink een wildcard verdiend omdat hij altijd bereidt is anderen de helpende hand toe te steken. De stagebedrijven waar Richard heeft gewerkt vinden hem geweldig. Hij denkt altijd positief mee om oplossingen te bedenken. Dat Richard goed is bleek ook uit het feit dat hij tot beste ICT-beheerder van Nederland is uitgeroepen op de Skills Masters. Richard is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Hij loopt niet in tien sloten tegelijk en loopt ook zeker niet naast zijn schoenen.
     woensdag 10 oktober 2012 11:48
 • simon Uhlenbusch
  Ik vind dat simon deze wildcard echt verdient omdat hij zich met volle overtuiging en enthousiasme inzet op de zorg boederij. Hij zorgt ervoor dat de kinderen zich prettig voelen door leuke dingen te organiseren.
  Simon is erg gedreven voor wat hij doet en zal niet opgeven. Hij verdient een plekje op het podium. Mensen als simon zijn er weinig. Mensenm die zich zi intensief inzetten voor mensen die minder gelegen zijn. Maar ook voor zijn vrienden zet hij zich in. Zo iemand als simon verdient het om een keer in het licht te staan. En verdient het, dat de wereld weet wat hij doet. Zo. Geef hem de kans!
     woensdag 10 oktober 2012 10:46
 • Caroline Denijs
  Simon Uhlenbosch is een topper!! Hij verdient de wildcard absoluut.
  Zijn aanwezigheid en zijn humor maken hem een mens die je graag in je buurt wilt. Zijn ideeen dragen bij aan een wereld die voor iedereen toegankelijk is. Een denker in brede zin en een doener die zijn hart op de juiste plaats heeft. Wat een KANJER!
     woensdag 10 oktober 2012 10:19
 • Astrid van Zundert
  GEEF SIMON DE WILDCARD!!!!
  Hij is een geweldige begeleider.....mijn zoon is altijd zo blij als hij werkt. Simon heeft een natuurlijk overwicht en kan zijn enthousiasme voor de natuur over brengen op kinderen die daar normaal bah tegen zouden zeggen!
     woensdag 10 oktober 2012 9:27
 • Verony van Bemmel
  Simon hoort eigenlijk bij de top tien te staan! Dus zeker dé student voor de Wildcard! Naast alle bovenstaande positieve reacties over hem, die ik overigens volledig onderstreep!, heb ik nóg een talent van hem ontdekt. Bekijk zijn youtube-presentatie-filmpje maar! Het is net of ik naar Klokhuis kijk! En dát zonder mediatraining! Het staat voor Simon zoals ik hem al erg lang ken: rustig, (maatschappelijk) betrokken, gepassioneerd, vriendelijk, creatief en ook nog een goeie presentator.......................
     dinsdag 9 oktober 2012 23:44
 • Michelle
  Ook al ken ik Simon nog niet zo lang, ik kan nu al zien dat het een topper is in het welzijnswerk. Hij inspireert mensen en hij brengt gezelligheid.
     dinsdag 9 oktober 2012 23:21
 • hidde
  Simon is absoluut een uitblinker. Hij doet met zoveel plezier en enthousiasme zijn stage. Het is heel mooi om te zien wat voor goede projecten hij al doet. Hij heeft bijvoorbeeld het natuur museum opgericht. Alle kinderen van de boerderij hebben er heel veel plezier van. IK vind het heerlijk om daar te werken en onderzoekjes en proefjes te doen. beste mensen van de jury ik hoop dat jullie voor Simon kiezen.
     dinsdag 9 oktober 2012 21:45
 • Margit
  Ik vind dat simon uhlenbossch dd wildcard verdiend. Hij is creatief en weet zelfs mijn zoon van 14 met stickertje nog te enthousiasmeren!!! Hij is nu al een fantastische activiteitenbegeleider.
     dinsdag 9 oktober 2012 21:18
 • Saul Oostermeijer
  Simon verdient de wildcard omdat hij met veel passie zijn werk verricht. Hij is een voorbeeld voor iedere Mbo'er zowel op school als op zijn stage adres. Hij past goed in de zorg, weet andere enthousiast te maken, te inspireren en te overtuigen!!
  Om deze redenen moet hij die wildcard krijgen!!
     dinsdag 9 oktober 2012 20:39
 • simon uhlenbusch
  simon heeft een heel mooi natuurmuseum gemaakt.
  hij verdient de wildcard.
     dinsdag 9 oktober 2012 19:52
 • Willemijn Pott
  Simon verdient de WILD CARD. Een wilde kaart voor het verbinden van zorg en social media voor kids die door hem begrepen worden. Hij raakt de juiste snaar, weet hoe onderzoeken, voelen, zien en ruiken tastbaar gemaakt wordt in een museum, zo mooi een eerlijk. Het is zijn speelkaart voor de toekomst...ik zie hem zo klokhuis presenteren waarbij hij in staat is ook kinderen met speciale aandacht een platform kan geven. Gun Simon deze WILD CARD!
     dinsdag 9 oktober 2012 19:42
 • Janny Alles
  Lizelotte Aukes is mijn topper. Als kind reeds produceerde ze het ene na het andere ondernemersplan en later realiseerde ze dat streven met haar snoepautomaat langs de weg. Verder kan ze fantastisch presenteren, is lief en hartelijk en ze heeft creatieve ideeën.
     dinsdag 9 oktober 2012 19:24
 • Leonie Stoelinga
  Simon verdient die wildcard! Het is mooi om te zien hoe hij met veel passie de kinderen op de zorgboerderij omgaat en hoe hij elke keer weer nieuwe ideeën tot uitvoering brengt om een geweldige activiteit neer te zetten voor de kinderen. Ze genieten echt van Simon's activiteiten en zijn aanwezigheid. Daarom verdiend hij de wildcard!
     dinsdag 9 oktober 2012 17:59
 • Camilla Joosen
  Hier een berichtje over mij zusje,
  Kathy werkt altijd kei en kei hard gaat altijd met een goed humeur weer na haar werk al was ze nog zo laat huis s'nachts.
  Het koksleven gaat haar super goed af.
  Eigenlijk ben ik super trots op haar ,ze heeft zo veel passie voor haar vak,als ze er iets over aan het vertellen is dan straalt ze helemaal en maakt dan ieder ander enthousiast .
  Ze Verdiend de wildcard .Echt
  Dus hoop ook dat ze hem krijgt .
  Ze verdiend hem gewoon.
     dinsdag 9 oktober 2012 17:20
 • Sabine Lammers
  Zo jong als Kathy ook is,ze heeft koken tot kunst verheven. Aan het voorgeschotelde kun je haar gevoel voor het vak herkennen. Het zijn schilderijtjes die ook nog hemels smaken. Naast dat het een heel integer en lief meisje is, werkt ze hard en klaagt nooit. Ik ben blij dat ik haar mag kennen en verheug me op de volgende etentje......
     dinsdag 9 oktober 2012 17:17
 • Florien van Kemenade
  Jammer dat Kathy niet in de top 10 voorkomt.. Maar dit heeft te maken met het omgaan met de sociale media. Want een ding is zeker, als ze beoordeeld was voor passie, werklust en haar inzet was zij zeker in de top voorgekomen. Maar er is nog een kans. Als Bas Habets haar zou kennen en zag hoe gepassioneerd Kathy is dan geeft hij haar misschien nog een wildcard. Bas geloof me, ze is het waard. Het is een aanwinst voor de horeca.
     dinsdag 9 oktober 2012 17:12
 • Moeder van Kathy Joosen
  Waarom dat ik vind dat Kathy de wildcard zou moeten winnen.
  Kathy werkt heel erg hard van s'morgens vroeg tot s'avonds laat en legt heel veel passie in haar vak is altijd vrolijk en opgewekt.Houdt zich ook prima staande in deze mannen wereld,heeft door haar passie en liefde voor haar vak berijkt dat ze na haar stagge nog een jaar bij de Zwaan mag blijven werken.Ben dan ook super trots op haar.Ik vind dan ook dat ze daarom ook de wildcard verdiend Kathy ga zo door
     dinsdag 9 oktober 2012 16:57
 • nienke dijkerman
  Renate verdient een wildcard!! Renate kan een voorbeeld zijn voor andere MBO-ers. Ze heeft haar hart gevolgd en met haar inzet, motivatie, werklust en een kritische houding naar zichzelf het maximale uit zichzelf gehaald. Ze heeft gewerkt voor haar toekomst.
  Ze heeft laten zien wat de zanger Daniel Lohues ïn het drents bezingt in zijn lied Allenig:"angst is maar veur evem, en spiet is veur altied".
     dinsdag 9 oktober 2012 15:25
 • Eef Koenjer
  Esmee Bijenhof verdient de wildcard. Ze is een leuke spontane meid en een gemotiveerde leerling. Stage bedrijven maar vooral de clienten waar ze mee werkt zijn erg blij met haar. Als leerling op een kleine school is het moeilijk om voldoende stemmen te krijgen, maar Esmee verdiend het zeker om mee te doen in de race voor uitblinker MBO ook omdat ze zich kan inzetten voor de clienten en zorgboerderijen die in opkomst zijn!
     dinsdag 9 oktober 2012 15:18
 • Wies van Bemmel
  Hoe kan het nou toch dat Simon Uhlenbusch niet bij de top 10 zit?! Dat is een vergissing hoor! Jury, zorg dat hij met een Wildcard toch bij jullie op het podium kan uitblinken! Als je naast hem staat dan merk je wat een uitstraling hij heeft. Dat merken ook de autistische kinderen iedere dag op de zorgboerderij. Ze zijn dol op hem en op al zijn creatieve ideeen. Niet alleen ideeen, ook de praktische uitvoering van zijn ideeen en dromen! Trek die Wildcard voor hem, jury!!
     dinsdag 9 oktober 2012 15:15
 • Peter van Kemenade
  Bij het schrijven van een reden waarom Kathy Joosen de wildcard verdient heb ik niet lang na hoeven denken. Passie, passie en nog eens passie voor haar vak. Werken tot perfectie is bereikt. Eerder is ze niet tevreden. De klant verdient kwaliteit is haar mening. De liefde voor haar vak is ongekend. Haar inzet en karakter dragen bij in haar toekomst. Ik hoop dan ook van harte dat zij gekozen wordt en de wildcard mag ontvangen. Ik wens haar heel veel succes
  Peter van Kemenade
     dinsdag 9 oktober 2012 12:56
 • Kathy Joosen
  Als er een is, die de Wildcard echt verdient, is het Kathy. Haar passie is ongekend De liefde voor het vak staat bovenaan in haar vaandel. Zij is pas tevreden al de klant tevreden is.
  Zij maakt van haar vak een kunst. Naast haar meer dan 100% inzet, is het een lieve collega en een schat van een meid. Ik hoop echt dat zij een Wildcard krijgt.
  Het zal haar nog meer stimuleren en ze wil graag verder gaan in het bekwamen van haar kwaliteiten.
     dinsdag 9 oktober 2012 12:43
 • Amanda Joosen
  Kathy Joosen verdient absoluut de wildkaart. Kathy heeft zich op school altijd voor 300 procent ingezet op school de praktijk ging Kathy altijd geweldig af, met de theorie had ze meer moeite maar met haar doorzettingsvermogen ook dit glansrijk gehaald. Ze is naar haar eerste stage gevraagd of ze stage wilde lopen bij een top leerbedrijf, Sterren restaurant De Zwaan te Etten - Leur! Ook hier mag ze weer blijven wat al genoeg zegt. Verder heeft Kathy tijdens haar studie ook meegedaan aan een amuse wedstrijd. Bovendien is Kathy altijd en tegenover iedereen super lief! Kathy zal altijd een ander helpen en staat voor iedereen altijd klaar. Kortom Kathy is een topper en verdiend absoluut de Wild Kaart!
     dinsdag 9 oktober 2012 12:14
 • Th van Rijn
  Simon verdient een wildcard, omdat hij erg gedreven is en een voorbeeld is voor andere welzijnswerkers!
     dinsdag 9 oktober 2012 9:56
 • Simone
  Birgit van Herk verdiend deze wildcard! Ze weet wat ze wil en gaat daar ook voor, een echte doorzetter dus!
     dinsdag 9 oktober 2012 9:06
 • Sarah Omar
  Waarom Simon de wildcard verdiend? Ik zou niet weten waarom hij die niet zou verdienen! Simon is gedreven, sociaal, verrassend innovatief en fijn om mee samen te werken. Het is bijzonder om te zien hoe goed hij de cliënten van de zorgboerderij aanvoelt, en ze zo nodig direct in hun behoeften kan voorzien. Zulke uitblinkers kom je op het werkveld maar weinig tegen!
     maandag 8 oktober 2012 22:04
 • Guuske
  Simon heeft dit echt verdiend. Ik ken geen ander persoon die zo gedreven is in wat hij doet. En met een enthousiasme waar je U tegen kunt zeggen. Go Simon!
     maandag 8 oktober 2012 21:06
 • Jos Siemelink
  Esmee, Bijenhof verdiend de wild card,zo wie zo.
  Ik merkte niet eens dat ze stagiere was,ze deed haar werk op De Heihoeve met zoveel passie,en toewijding dat menig werknemer bij Dimence (psychiatrie) daar zelfs een voorbeeld aan mag nemen.
  Dus kom op met die wild card.
     maandag 8 oktober 2012 20:17
 • Charlotte
  Birgit van Herk zou de wildcard moeten krijgen!!
     maandag 8 oktober 2012 19:12
 • Karin Swijter
  Haar drive om door te zetten, zelfs als blijkt dat Birgit niet bij de 10 genomineerden zit, strijdt ze voor de wildcard. Inmiddels een paar maanden na de nominatie is voor Birgit veel veranderd; haar start op het HBO, verhuizen naar een andere stad, ze is doelbewust actief geweest om haar ambassadeursfunctie voor Helicon te vervullen. Birgit, wat de uitslag ook wordt Jij als uitblinker laat ons schijnen! Bedankt!
     maandag 8 oktober 2012 19:07
 • Jonas Brauns
  I think Simon has to win! He´s absolutly motivated in his doing and has international connections!
     maandag 8 oktober 2012 18:35
 • Jolie verschauw
  Birgit verdiend deze wildcard? Altijd erg gemotiveerd, altijd erg positief, behulpzaam en zelfstandig.
  Birgit kan goed haar eigen toekomst kenbaar maken, weet precies welke stappen zij zal doorlopen en zij kan dit met haar bescheidenheid erg mooi en realistisch presenteren. Daarvoor bewonder ik haar. Hierdoor kan Birgit anderen ook erg goed motiveren. Zij is de ruggengraat van het mbo!
     maandag 8 oktober 2012 17:35
 • Cynthia
  Simon verdient absoluut de wildcard, geen twijfel over mogelijk!
     maandag 8 oktober 2012 15:49
 • Lizeth
  SIMON is mijn uitblinker. Staat altijd voor je klaar, is behulpzaam wil mee denken en is een Man voor het digitale tijdperk.
  Wat nou pen en papier, tablets en computers zijn te toekomst om de jeugd te motiveren en SIMON kan dat.
     maandag 8 oktober 2012 15:45
 • marian hoogebeen
  Simon Uhlenbusch is de uitblinker1 Deze student heb ik leren kennen als een jongen met passie en liefde voor zijn medemensen. zijn enthousiasme gaat over grenzen uitdagingen gaat hij aan en reflecteren doet hij als de beste! op naar de WILDCARD
     maandag 8 oktober 2012 13:47
 • renalda vliek
  simon moet winnen
     maandag 8 oktober 2012 13:40
 • fatima
  simon moet win doen anders ik teroeg naar marokko
     maandag 8 oktober 2012 13:39
 • Novel
  Ik zit bij Simon in de klas en ik vind hem ontzettend creatief! Hij durft kritisch te zijn en vragen te stellen! Op deze manier komt hij erachter hoe dingen werken en weet daar een creatief antwoord op te geven. Top student! Echt een uitblinker voor mij!
     maandag 8 oktober 2012 13:35
 • Alike Hutten
  Esmee verdient zeker de wildcard. Zij is een super gemotiveerde leerlingen. Stage bedrijven zijn ook heel er blij met haar. En in de toekomst zal zij zeker een super enthousiaste medewerker zijn. Kortom iedereen is blij met en tevreden over haar. Niet in de laatste plaats de cliënten van de zorgboerderij.
  Als leerling van een kleine school is het vaak moeilijk om voldoende stemmen te krijgen, maar Esmee verdiend het zeker om mee te doen in de race voor uitblinker MBO, want ze is gewoon een uitblinker!!
     maandag 8 oktober 2012 12:07
 • Buurman en buurman
  Simon simon!!!!!
     maandag 8 oktober 2012 10:12
 • Karien
  Simon is ontzettend toegeweid en creatief. Hij ziet wat de kinderen nodig hebben en behandelt ze naar hun waarde. Voor mij is hij als collega een voorbeeld en stiekem kijk ik heel veel van hem af. Zo natuurlijk als hij met kinderen omgaat.. hij heeft respect voor de kinderen, maar de kinderen ook zeker voor hem! Hij is om mee te werken een enorm prettige collega: hij is creatief, neemt veel initiatief en doet zijn werk met enorm veel liefde.
  Voor mij is hij nu al de uitblinker!
     zondag 7 oktober 2012 23:40
 • Eva van den Berg
  Simon is de absolute uitblinker. Ik heb hem aan het werk gezien. zijn enthousiasme, inzet en professionaliteit zijn van hoog niveau en daarom moet hij de wildcard krijgen. Hij is de uitblinker,,,
     zondag 7 oktober 2012 19:41
 • Joke Sickmann
  Hierbij trek ik als 80-jarige in het Soesterkwartier de wildcard. En die is bestemd voor... Simon Uhlenbusch. Goed dat jongeren als Simon het MBO kiezen en de zorgsector ingaan. Werken voor anderen, geïnspireerd en krachtig. Altijd bereid om te helpen, met respect voor anderen, zonder vooroordelen, ook met respect voor ouderen. Dat voel ik, en dat waardeer ik . Een voorbeeld ook voor ons Soesterkwartierders. Simon, veel succes in jouw carriere! Ik ben jouw fan.
     zaterdag 6 oktober 2012 19:42
 • areanne
  Ik kies voor esmee
     zaterdag 6 oktober 2012 12:26
 • Anke
  Ik vind dat Esmeé Bijenhof de wildcard verdiend!
  Waarom?
  Esmeé heeft in haar stage op de Heihoeve laten zien, dat je door dicht bij jezelf te blijven veel kunt bereiken. Ik merkte al snel dat cliënten en collega's veel vertrouwen in haar hadden!
  Wat ik persoonlijk in haar bewonder is haar enthousiasme, gedrevenheid en doorzettingsvermogen! Ik heb dan ook veel respect voor haar.
  Esmeé voor mij ben je sowieso een topper!!
     vrijdag 5 oktober 2012 22:46
 • Robert
  Esmee Bijenhof verdient de wildcard en waarom....
  Ik ben een zeer onzeker persoon, maar bij haar voelde ik me vrij snel op m'n gemak en vertrouwd. Dit komt niet vaak voor. Door haar inspiratie en motivatie is er een gezondsheidplan opgezet en een biggenrace voor Kika georganiseerd. De biggenrace kostte ons bloed, zweet en tranen, maar elke keer was daar esmee die ons motiveerde om door te gaan. Uiteindelijk is het een groot succes geworden. Daarom is ze voor ons al mbo'er van het jaar!
     vrijdag 5 oktober 2012 18:59
 • Hannah Omar
  Ja jury, ik zeg ook ja! Simon verdiend de wildcard! Hij is de MBO-uitblinker die jullie zoeken. Simon bewijst telkens weer dat MBO'ers de collega's zijn die kunnen denken en doen! Zeker op onze zorgboerderij zijn dat vaardigheden die je echt nodig hebt. Simon heeft visie, drive en een enorme fantasie. Tegelijkertijd kan hij uitvoeren. Is hij handig en een voorbeeld voor veel cliënten bij ons. Daarnaast is hij heel collegiaal en accuraat. Ik vergeet telkens dat hij stage loopt!
     vrijdag 5 oktober 2012 18:31
 • Robert
  Onderstaande reactie is bedoeld voor Simon!!
     vrijdag 5 oktober 2012 18:27
 • Ron van Dijen
  Simon, is erg betrokken bij de kids op de zorgboerederij, hij organiseert enorm veel activiteiten om de de kids te amuseren. zoals: middeleeuwsedag. Hij heeft een natuurmuseum ingericht en is daar erg druk mee (mijn zoon vind het helemaal geweldig.)
     vrijdag 5 oktober 2012 18:11
 • John
  Het is zo geweldig als mijn zoon met Simon aktiviteiten doet, merk je hoe een geweldige impact op hem heeft. Kinderen ontspannen zich in zijn omgeving. `Daaroodr groeit de vrijehid om zichzelf te zijn, complimenten te ontvangen, etc. De activiteiten die hij aanbiedt, sluiten erg goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Amen.
     vrijdag 5 oktober 2012 17:55
 • Robert
  Hij begeleid de moeilijke groep die op Goedland werkzaam is.hij heeft een gave om deze kinderen te motiveren zodat ze toch het gevraagde doen en hij heeft ook een natuurmuseum opgezet op Goedland. Daarom is hij de juiste om hem voor te dragen v die hij zeker verdiend.
     vrijdag 5 oktober 2012 17:46
 • Petra
  Ik stem op Simon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Accepteert alle mensen hoe die zijn
  Kan goed dingen uitleggen dat ze het ook snappen en als ze het dan niet snappen dat legt hij het nog een keer uit en heeft hierin veel geduld
  Hij geeft ook ook aan alle mensen een luisterend oor
     vrijdag 5 oktober 2012 15:44
 • Horsti, Gosco en Willie
  Simon
  Aardige Jongen
  lief, spontaan , behulpzaam
  Dierenvriend die iedereen helpt
  Uitblinker!
     vrijdag 5 oktober 2012 15:26
 • Nico de Jong
  Simon Uhlenbusch verdient het om op het podium te staan. Hij zet zich altijd op een zeer positieve en doortastende manier in voor ROC ASA in Amersfoort. Go Simon!
     vrijdag 5 oktober 2012 15:24
 • Gerda
  Simon heeft de Wildcard meer dan verdiend! Voor mij is hij een echte uitblinker!
     vrijdag 5 oktober 2012 14:27
 • Cindy
  Simon Uhlenbusch verdient de wildcard! Zoveel inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Dat zie je nog maar weinig. Simon, go for it! ROC ASA in Amersfoort gunt het je van harte!
     vrijdag 5 oktober 2012 14:21
 • henry wessels
  Ik stem op esmeeee
  met haar drink ik graag een kopje theeee
  esmee weet wat ik hier mee bedoel
  als ze dit leest valt ze van haar stoel
  de tijd dat ze op de heihoeve is geweest
  was het een feest
  ook de varkens missen haar
  ze doen sinds die tijd alleen maar raar
  conclusie,ze is goed bezig met haar vak
  dus wat mij betreft heeft zij de wildcard al in de zak
     vrijdag 5 oktober 2012 14:15
 • Anneke Lips
  Balen zeg dat Simon niet in de Top Tien zit... We hebben er zo hard aan getrokken met z'n allen, en Simon op de eerste plaats. Sinds hij Uitblinker is, is hij niet alleen meer gaan stralen, maar krijgt ook het werk dat hij al gedaan heeft voor alle mensen waar hij zijn hart voor open heeft gesteld, meer aandacht. En dat telt ook! De reacties die ik heb gelezen van ouders, kinderen van de zorgboerderij, maar ook van docenten, student en begeleiders laten in volle glorie een bijzonder mbo-student zien. Simon heeft er een talent voor (ontwikkeld?) om het podium te pakken om zowel zichzelf, als zijn mbo-opleiding in de schijnwerpers te zetten. De wervingscampagne heeft hij vol verve volbracht: met A0 posters op alle locaties van ROC ASA, bij het stageadres & op de locale markt. Maar ook door een ansichtkaart te sturen naar al zijn medestudenten, in de pauze te vertellen wie hij is en waarom je op hem moest stemmen. Je moet het maar durven! En lef heeft Simon getoond. Voor ROC ASA, de regio Amersfoort én zeker voor al die mensen die Simon al heeft 'aangeraakt' met zijn passie voor zijn medemens, is hij voor mij de enige, echte mbo-Uitblinker. Simon: ga voor die wildcard! SUCCES. Jij hebt hem echt verdiend!!
     vrijdag 5 oktober 2012 14:01
 • Peter Nugter
  Esmee Bijenhof is een jonge dame die zich door niets of niemand iets wijs laat maken. Ze heeft een doel voor ogen waar ze voor gaat. Grote bewondering hoe ze niet alleen haar moeilijke studie heeft afgerond maar ook hoe ze zich in het buitenland tijdens een stage heeft weten te handhaven. Ze is nuchter van aard en belangstellend voor de mensen om haar heen. Esmee moet terug in de race en winnen!
     vrijdag 5 oktober 2012 12:46
 • Maaike Hus
  Wanneer is iemand een uitblinker? Ik denk dat als Simon Uhlenbusch de wildcard krijgt jullie meteen het antwoord hebben! Als je terwijl je nog vol in je opleiding zit, al zo goed je vak volstaat, een aanwinst bent voor je stagebegeleiders en als volwaardig kracht wordt gezien door je inzet, motivatie en het talent om dit op andere mensen en kinderen over te brengen, dan ben je een echte uitblinker voor mij!
     vrijdag 5 oktober 2012 11:34
 • Huub Hessel
  Esmée Bijenhof ken ik al vrij lang. Ze heeft een heel nuchtere en ontwapenende manier van doen. Tijdens haar opleiding tot paraveterinair, waar er veel kennis gestampt moest worden, blonk zij uit in het geven van praktische antwoorden en oplossingen over ingewikkelde zaken. In haar eerste stages was ik verbaasd dat ze zo zelfstandig een heel varkensvermeerderingsbedrijf kon runnen. Ze heeft de term "boerenwijsheid" toegepast en glans gegeven. Voort mij als docent is het erg leuk om haar in de groep te hebben vanwege haar inzet en spontaniteit .
     vrijdag 5 oktober 2012 10:40
 • Koop Bouma
  Voor een betere wereld hebben we mensen nodig die de medemens respecteert, waardert en op een hoger plan kan brengen zodat ze het gevoel krijgen dat ze er mogen zijn. Ook hier geldt: wat je voor een ander doet, doe je voor jezelf. Een persoon die daar gevolg aan geeft is Esmé Bijenhof
     vrijdag 5 oktober 2012 10:17
 • Tanja Zeeman
  Ik steun Esmé. Lees haar motivatie en de berichten die al voor haar zijn geplaatst. Samen met mijn eigen indruk over Esmé, positief aan het werk, altijd wat meer doen, de reden om haar op het podium te halen. Daar komt een goed verhaal.
     vrijdag 5 oktober 2012 9:15
 • louise
  Mijn stem gaat naar Esmee Bijenhof. In het afgelopen jaar heeft ze zowel thuis als op haar stage erg hard gewerkt met ontzettend veel plezier, motivatie,passie voor haar werk. Het is een topper die zich nog steeds inzet voor haar werk.
     vrijdag 5 oktober 2012 6:29
 • Andrea
  He Simon, wat super dat je ook nog de kamers van de kinderen aan het schilderen bent!!!! En ook samen met de kinderen. Je haalt het groen van buiten naar binnen!!!! Tof..........dat is pas uitblinken! Voortdurend opzoek naar vernieuwing. Samen en niet alleen. Niet achterover leunen, maar initiatief tonen. Niet klagen en de verantwoordelijkheid bij een ander leggen. Maar aan de slag! Jij hebt begrepen wat welzijnswerk is anno 2012.
  Vandaag 0:24
     vrijdag 5 oktober 2012 0:26
 • Petra van der Schouw
  Simon Uhlenbusch is wat mij betreft de uitblinker vh jaar.
  Een bijzondere en ondernemende jongen die barst van de goede ideeen, anderen ontzettend weet te inspireren en minstens zo belangrijk, openstaat voor ideeen van de ander.
  Een innoverend mens met oog voor de natuur, sportief en creatief.
  Ook bijzonder is dat je de kinderen, die hij op zorgboederij Goedland begeleidt, ziet veranderen zodra Simon met hen aan de slag gaat.
  Simon is sociaal mens en heeft een uitgebreide kennis op velerlei gebied.
  Kortom, Simon verdient echt de wildcard om op het podium te kunnen laten zien waarom hij de nieuwe ambassadeur van het MBO moet worden.
     vrijdag 5 oktober 2012 0:13
 • Gerrit Wilbrink
  "bescheiden" is de juiste term om te beschrijven hoe Esmee Bijenhof een jaar lang als stagiare heeft gewerkt op de Heihoeve.
  Maar niet onzichtbaar!
  Met een vaste hand en met een voor iedereen duidelijk doel weet zij mensen aan te sturen, zowel persoonlijk als in teamverband
  Er is geen onduidelijkheid over werkverdeling en iedere cliënt krijgt de kans zijn of haar talenten te benutten en te ontplooien.
  Esmee heeft oog voor de mens achter de psychiatrisch patient, met een enkel woord of een klein gebaar is iedereen verzekerd van de broodnodige mentale steun.
  Op praktisch en organisatorisch gebied is onze Esmee meer dan een uitblinker, de hoeveelheid werk die zij heeft verzet (en echt niet alleen voor de studiepunten!) is in één woord fenomenaal.
  Daar hoef ik maar twee zaken voor te noemen, de biggenrace voor KIKA en het handboek voor de medewerkers van de veeploeg, dan weet iedere medewerker van de Heihoeve waarom Esmee de enige juiste kandidaat is die deze Wildcard verdiend heeft!
  Gerrit Wilbrink, cliënt van de Heihoeve.
     donderdag 4 oktober 2012 22:14
 • egbert wieringa
  mijn stem gaat uit naar esmee bijen hof het verbaasde mij echt dat zij niet bij de eerste tien zat. gaat het om de meeste stemmen binnen halen? of hoe je als mens in elkaar zit! want dan stond esmee zeker op de eerste plaats.waarom moet esmee door. ik ga een klein stukje van mezelf bloot geven om u een goed beeld te geven.ik ben al meer dan 30 jaar psygiatrisch patient dus ik heb in al die jaren veel te maken gehad met hulpverleners artsen stagiaires enz. en heel af en toe kom je iemand tegen die het in zich heeft hoe ze met mensen om moet gaan waar ik me meteen op mijn gemak voel en ze weet mij te motiveren dat is heel bijzonder met mijn verleden. wat ook indruk heeft gemaakt hoe esmee om ging met de dieren bij ons op de zorg boerderij liefde vol en met respect en zo kan ik nog wel even doorgaan en daarom verdient esmee dit en laat esmee niet de dupe worden van een stem ronde waar het alleen telt hoe veel vrienden heb je en laat haar door gaan om wat kan als je zo jong bent als esmee een je hebt dit al in je dan zit je als mens goed in elkaar

  vriendelijke groet
  egbert
     donderdag 4 oktober 2012 20:59
 • Nienke
  Huh wat gek dat Simon Uhlenbusch niet tussen zit!!
  Ik ben Nienke en ben een logee van Goedland en ik ken hem al jaren!!
  Hij verdient de top tien!!
  Hij is super gezellig en hij heeft super ideeën.
  Als het kon had die wel 100 stemmen gehad van mij.
  Groetjes
     donderdag 4 oktober 2012 19:51
 • Hanekamp
  Esmée Bijenhof is voor velen de uitblinker en ik onderschrijf dat als geen ander. Ze blinkt uit in haar bescheidenheid terwijl ze het beste in de ander naar boven haalt. Het volgende voorbeeld illustreert dit: Zij is afgestudeerd als paraveterinair maar wil verder leren, kiest voor de opleiding ondernemer zorgbedrijf. Dan moet je vanaf dag één ondernemend zijn. En ondernemend is ze. Ze luistert naar cliënten, welke vraag ligt er achter hun persoonlijke vraag. Cliënten willen graag zelfstandig zijn, het werk goed uitvoeren en leren op hun manier en tempo. Het antwoord komt van Esmée: Ze ontwikkelt materiaal waarbij de cliënten kennis kunnen opdoen en het werk zelfstandiger kunnen gaan uitvoeren. Kennis die zij als paraveterinair bezit maakt ze toepasbaar voor cliënten. Deze cliënten zijn hierover heel tevreden. En zeg nu zelf wat werkt er meer herstelgericht dan zelf dingen te kunnen en zelf te zorgen voor de dieren? Esmée heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Ze gebruikt deze ervaring door samen met een medestudent voor het bedrijfsleven een onderzoeksvraag te beantwoorden over welke mogelijkheden er zijn voor cliënten op zorgboerderijen om met een zorgvraag mee te doen aan leer/werktrajecten. En daarmee wil ze verder wanneer ze haar diploma gaat halen. Volgens mij is dit waar MBO voor bedoeld is.
     donderdag 4 oktober 2012 19:25
 • Fien
  Voor mij is zij de beste!
     donderdag 4 oktober 2012 19:01
 • floppy
  ik stem op Renate,ze is een echte uitblinker.
     donderdag 4 oktober 2012 18:58
 • Andrea Sickmann(stagebegeleider)
  Het is bijzonder om te zien hoe Simon op de zorgboerderij kinderen en volwassen kan inspireren om met hun talenten aan de slag te gaan. Al wat klein is maakt Simon bijzonder, belangrijk en betekenis vol! Iedereen voelt zich gewaardeerd, gerespecteerd en gezien!!!. Hij doet dit door betekenis volle avtiviteiten te ontwikkelen, zoals het natuurmuseum. Hij heeft daar een plek gecreëerd, een magische plek waar kinderen natuur onderzoek doen, zich terug kunnen trekken en hun negatieve gevoelens om kunnen zetten in rust en plezier. Daar ontdekken ze hoe fijn het is om naar de wereld te kijken en te ontdekken. En.... wat ze gevonden hebben en mooi vinden stellen ze ook nog eens tentoon in het mini-museum! Naast het museum blijft Simon nieuwe plannen maken , les en werkmateriaal ontwikkelen! Dat is echt heel bijzonder. Simon weet zich onmisbaar te maken..........en zorgt ervoor toch dat, als hij er niet is activiteiten niet uitdoven!
     donderdag 4 oktober 2012 15:59
 • Nienke
  Esmée Bijenhof staat voor inzet, motivatie en inspiratie. Vorig jaar heb ik een dag doorgebracht met Esmée op de Heihoeve. Zelden heb ik iemand met zoveel passie zien werken. Passie voor de instelling, passie voor de cliënten. Esmée haalt hoe dan ook het onderste uit de kan! Niet voor haar zelf, maar voor de mensen om haar heen. Naast haar school, stage, bijbaantje en sport is Esmée in haar vrije tijd ook druk met- /voor anderen. Vrijwillig. Zo is ze al 6 jaar vrijwilligster bij Stichting Welzijn Twenterand. Esmée is altijd bezig met het welzijn van anderen. Ze verdient het om nu zelf eens in het zonnetje gezet te worden.
  Esmée, ik vind je sowieso…
  …Dé uitblinker van het MBO!
     donderdag 4 oktober 2012 13:02
 • Lidwien
  Ik ben overtuigd van het feit dat Simon Uhlenbusch Dé Uitblinker van het MBO is! Hij springt er uit door zijn enthousiasme, creativiteit en innoverend vermogen o.a. door het inzetten van moderne media in zijn stage op de zorgboerderij! Daarnaast zijn charisma: zijn warme uitstraling en manier van omgaan met de clienten, zijn medestudenten en de enthousiaste manier waarop hij praat over de medekandidaten MBO-uitblinkers! Hij verdient de wildcard!
     donderdag 4 oktober 2012 10:59
 • Sophie
  Geert-Jan van Maren verdient een plaats op het podium! Hij heeft zo enorm zijn best gedaan om in de top 10 te komen, maar helaas. Geef hem die plaats alsnog!! Zijn autisme was en is voor hem geen belemmering om op te klimmen in het slagersvak. En hoe? Dankzij zijn doorzettingsvermogen en passie voor het slagersvak. De goud met ster die hij gekregen heeft voor zijn grilworst met kaas zijn een bewijs van.
  Deze topper verdient een wildcard! Ik reken erop.
     donderdag 4 oktober 2012 10:07
 • Dorien
  Mijn stem gaat uit naar Esmee bijenhof omdat, Ze wil het beste clienten halen en daar bij haar kennis gebruikt die ze heeft, Waarbij ze ook heel mooi haar kennis van paraveterinair inzet.
     donderdag 4 oktober 2012 10:01
 • Emiel Stubbe
  Wij van Albeda College/DNAMC zijn trots dat 'onze' Jeremia Refos definitief in de TOP 10 staat van kanshebbers op de titel MBO Uitblinker van 2012.
  We wensen Jeremia veel succes in de strijd om de titel.
     donderdag 4 oktober 2012 9:29
 • Miryam
  Mijn stem voor de wildcard gaat naar WAYNE KENTER, helemaal top!
     donderdag 4 oktober 2012 0:20
 • Kimberley Mulder
  Mijn stem gaat uit naar Lizelotte Aukes. Vanaf het moment dat ze de klas instapte was ze al bezig met het plannen van haar cariëre. Ze zou wel even een snoepautomaat aan de kant van de weg zetten. Zo had ze altijd wel ideeën over hoe ze slim geld kon verdienen.
  Lizelotte is super ondernemend en een spontane meid. Ze is ook serieus over de dingen die ze doet. Ze denk er goed bij na.
  Onze topper!!
     woensdag 3 oktober 2012 21:18
 • Arthur Keur
  Ik stem op Lizelotte Aukes, omdat zij ondernemend is en op jonge leeftijd al toont dat je met goede ideeën en doorzettings-vermogen veel voor elkaar kunt krijgen. Bovendien is zij inspirerend en hulpvaardig voor haar omgeving. Verder is zij een rolmodel voor het mbo en kan zij dit door haar uitstekende communicatieve vaardigheden zeer goed uitdragen!
     woensdag 3 oktober 2012 14:28
 • Herma
  Esmée, ik vind het echt geweldig goed wat je voor de clienten in elkaar hebt gezet. Hierbij had je voor jezelf wel wat te overwinnen. Je bent gigantisch gegroeid in je ontwikkeling en je straalt enthousiasme uit, bent op en top geïnteresseerd in de ontwikkelingen in je opleidingsrichting waarbij je tegelijk al probeert te bedenken wat dit voor je cliëntendoelgroep kan betekenen. Super!!!
     woensdag 3 oktober 2012 13:28
 • Jamie-lee Smid
  Lizelotte Aukes verdient het zeker om een wildcard te bemachtigen. Ze is ondernemend, creatief en origineel. Dit heeft ze zowel laten zien op school, tijdens haar stage als op eigen initiatief. Van het geven van voorlichtingstrainingen, hulp aan nieuwe medeleerlingen met de studiekeuze, vastgoedprojecten binnenhalen tijdens haar stage tot een eigen snoepautomaat zetten langs de weg om zelf geld te verdienen. Een kleine greep uit het assortiment van Lizelotte Aukes. Een inspirerende meid, die haar inspiratie graag overdraagt aan andere mbo'ers!
     woensdag 3 oktober 2012 12:01
 • Patrice Koster
  Renate, weet wat ze wil en gaat ervoor ! Hoe ze het allemaal fikst kan voor veel mensen een voorbeeld zijn,
     dinsdag 2 oktober 2012 11:36
 • Jan Kamerman
  Juliana Dah is iemand aan wie ik graag mijn stem geef. ik heb veel bewondering voor hetgeen zij inmiddels heeft bereikt, maar tevens bewonder ik hoe zij haar capaciteiten gebruikt om de mensen uit haar thuisland te helpen.
     maandag 1 oktober 2012 23:16
 • Lex
  Juliana Dah is zo bijzonder omdat ze, ondanks dat ze zelf al zoveel heeft meegemaakt als vluchteling uit Birma, veel zorg om anderen heeft en wil ook weer wil doorgeven.
  Bijzonder sociaal, gedreven, hartelijk, gedreven, etc.etc.
     maandag 1 oktober 2012 21:04
 • corhupkes
  esmee bijenhof een zeer geschikte kandidaat.
     maandag 1 oktober 2012 16:32
 • cor hupkes
  een zeer geschikte kandidaat
     maandag 1 oktober 2012 16:30
 • Riet van de Coevering
  Ik stem op Juliana Dah omdat zij een voorbeeld is voor vele andere vluchtelingen; zij veredient het!!
     maandag 1 oktober 2012 9:16
 • gerian brugmans
  ik vind dat juliana dah het moet worden als je hoort wat ze nu al heeft gedaan is dat het waard
     zondag 30 september 2012 10:36
 • Frans Scherpenzeel. OSS
  Ik stem op Juliana Dah, omdat, wat ik van haar gehoord hebt, zij buiten gewoon ondersteunend werkt !!! Complimenten
     donderdag 27 september 2012 17:22
 • Nelly Scherpenzeel OSS
  Ik stem op Juliana Dah, omdat zij een geweldige steun is voor andere lotgenoten. EEN KANJER !!!!!
     donderdag 27 september 2012 17:20
 • Melinda van Willegen
  Ik heb Geert-Jan van Maren net weer gesproken en deze vaktopper die prijswinnende grillworst maakt is echt maf van zijn vak. Hij begint echt te stralen als je hem erover laat vertellen. En wat zo bijzonder is, is dat hij met deze verkiezing ook het autisme op de kaart wil zetten. Van de vloek je zegen maken noemt hij dat. In de bouwsector, waar zijn hele familie in werkt, liep hij stuk. In het slagersvak is hij opgebloeit. Kijk zelf maar: bit.ly/geert-jan
     donderdag 27 september 2012 15:54
 • Nelleke van Yperen
  Ik vind het geweldig wat je doet en ik hoop dat er veel mensen op je zullen stemmen, de mijne heb je in ieder geval en ik wens je heel veel succes.
     donderdag 27 september 2012 14:23
 • Sanderijn Mulders
  Ik stem op Juliana Dah als landelijke uitblinker 2012!
     dinsdag 25 september 2012 11:05
 • Irene van Baarsen
  Ik stem op Bart Eijsing
     maandag 24 september 2012 22:40
 • A. Mercx
  Zo kort in ons land, spreekt perfect de taal, zet zich in voor de maatschappij, dat is een uitblinker.
     maandag 24 september 2012 10:47


Bekijk items: 1 tot 100 (109 totaal)