Technolab is trots op mbo-studenten


Ben Schippers is oprichter en directeur van Stichting Technolab in Leiden. Hij werkt graag met mbo-studenten omdat ‘het effectieve doeners zijn’!
 
In 2010 richtte Ben Schippers Stichting Technolab op. Leerlingen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar worden bij Technolab geïntroduceerd in de wereld van natuur en techniek.
De stichting organiseert onder andere workshops voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en biedt leerwerkplekken voor studenten mbo en hbo.
 
Technolab werkt graag met mbo-studenten, omdat de combinatie van leren en doen goed aansluit op hun werkwijze. De laatste vier jaar heeft Technolab ruim 100 mbo-stagiairs gehad. Ben Schippers: “Mbo’ers maken vaak een enorme ontwikkeling door. Aan het eind van hun stage zijn ze in staat zelfstandig projecten te initiëren en te leiden.” Zonde dat mbo’ers soms ondergewaardeerd worden.  “De kwaliteiten van een mbo’er liggen vaak meer bij het doen en de uitvoering. In de maatschappij gaat de aandacht vaak naar het denken en cognitieve vaardigheden. Met de juiste begeleiding kun je veel bijdragen aan de ontwikkeling van studenten én er zelf ook veel uithalen!”.
 
Inmiddels heeft Technolab ruim 50 medewerkers, bestaande uit stagiairs, vrijwilligers en freelancers. Jaarlijks doen ruim 15.000 leerlingen en studenten  mee met de workshops en projecten van Technolab Leiden.
 
Over Ben Schippers
Voor de oprichting van Stichting Technolab studeerde Ben Schippers Natuurkunde, Filosofie en Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studies gaf hij een paar jaar les in Natuurkunde en werkte hij bij verschillende werkgevers als projectleider.