Zoe Voogd

Zoe pakt aan!

Hier is Zoë Voogd, een supergedreven student van het ROC van Twente. Ze is niet alleen slim, maar ook enorm enthousiast, en ze heeft een flinke drive. Waarom? Omdat ze anderen die zich kwetsbaar voelen wil helpen om vanuit hun gevoel te spreken. En dat is mega belangrijk in de wereld van vandaag, toch?

Als Zoë over haar vak Sport en Bewegen praat, dan spreekt ze echt vanuit haar hart. Met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen inspireert ze anderen om het beste uit zichzelf te halen. Ze is niet zomaar een student, nee, ze is een echte ambassadeur voor het mbo!

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Zoe

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Sport en Bewegen in Enschede.
Met deze opleiding organiseer je sport- en bewegingsactiviteiten. Je begeleidt mensen in groepen, maar ook individueel. Je werkt als leefstijlcoach, buurtsportcoach, bewegingsagoog of trainer-coach/instructeur bij sportverenigingen, zwembaden, revalidatiecentra, gevangenissen, internaten, scholen, gemeente (wijken) of commerciële sportorganisaties. Of in de vrijetijds- en recreatiesector.

Waarom heeft de ambassadeur voor deze opleiding gekozen?

'Ik heb de opleiding Sport en Bewegen gekozen omdat ik hiervoor de opleiding pedagogisch medewerker afgerond heb en het voor mij nog geen tijd was om aan het werk te gaan.
Op mijn middelbare school heb ik in mijn laatste twee jaar ook voor sport gekozen en dit afgerond. Mijn passie voor sporten was er dus altijd al. Voor mijn niveau 4 wou ik graag sport en het werken met kinderen combineren.
Dit doe ik nu!'

Welke dromen heeft de ambassadeur voor de toekomst?

'Mijn diploma halen, studenten inspireren en gehoor geven aan de kinderen die het moeilijk hebben.'

Waarom is Zoe de ambassadeur voor ROC van Twente?

Omdat het verhaal van Zoë over wat zij doet en waarom, je raakt. Haar intrinsieke motivatie en betrokkenheid voor haar vak inspireert. Bovendien is Zoë een goede spreker, is ze bereid een extra stap te zetten en een zeer plezierig persoon om mee te werken.

Wat moet Nederland weten van de ambassadeur?

'Dat de woorden die je moet onthouden zijn: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!
Als ik het kan, dan jullie ook. Samen maken wij het MBO een mooie plek voor iedereen.'

School: ROC van Twente
Adres:
Postbus 636
7550 AP Hengelo