Lars Wierenga

Lars pakt aan!

Hallo; leuk dat je even op mijn persoonlijke pagina komt kijken. Ik ben Lars Wierenga en mijn motto is: Leef je droom! Hieronder vertel ik je graag wat meer over mijzelf en mijn opleiding.

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Lars

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

“Ik zit in het eerste jaar van de opleiding VeVa – aankomend medewerker grondoptreden. Meestal ben ik te vinden in de locatie Amerikaweg in Assen. Maar elke maand loop ik één week stage bij de mariniers in Rotterdam. Mooi… snuffelen aan het échte werk."

Waarom heeft de ambassadeur voor deze opleiding gekozen?

“Ik heb heel bewust gekozen voor deze opleiding. Omdat je lekker sportief bezig bent en omdat je leert om je eigen grenzen te verleggen. Maar vooral omdat ik heel graag mijn steentje wil bijdragen aan de veiligheid in ons land en ook – bij bijvoorbeeld een overstroming over andere crisis – klaar te staan voor iedereen die hulp nodig heeft.”

Welke dromen heeft de ambassadeur voor de toekomst?

“Da’s duidelijk: natuurlijk mijn diploma halen om uiteindelijk bij het Korps Mariniers aan de slag te gaan… en waar dat dan eindigt… dat zie ik dan wel.”

Waarom is Lars de ambassadeur voor Drenthe College?

Lars: “Die vraag kan mijn LOB’er beter beantwoorden.”

Thijmen: “Met plezier. Waarom Lars…? Nou dat kan ik wel vertellen. Lars is een opgewekte en vrolijke gast; een jongen die serieus met zijn studie bezig is. Een jongen ook met een enorme drive; hij weet 100 procent zeker dat hij naar de mariniers wil. Zoveel focus voor een vent van 16 jaar… da’s wel bijzonder.
Het is dan ook goed te begrijpen dat Lars op school altijd vol bij de les is. Netjes in de afspraken, goede uitvoering van de opdrachten. Een grote portie nieuwsgierigheid, open en direct in zijn houding en communicatie. En vanuit zijn stage positieve feedback!
Daarnaast staat hij altijd klaar om anderen te helpen. Geen wonder dat hij goed ligt in de klas.
En hij kiest niet voor de makkelijke weg. Hij hoeft niet persé in de schijnwerpers te staan, maar toch is hij de uitdaging aangegaan om als student-verslaggever filmpjes te maken die via de socials van de school gedeeld worden. En dan weet ik: Lars is een échte en goede ambassadeur.”

Lars: “Dank u wel meneer Komen”

Wat moet Nederland weten van de ambassadeur?

“Mijn motto is “Leef je droom”; dan weet je zeker dat je er zelf alles aan doet om het alles uit je leven te halen.”

School: Drenthe College
Adres:
Postbus 173
7800 AD Emmen
Telefoon:
088 1884444Leerbedrijf: Defensie