Vince van Maurik

Vince pakt aan!

Wordt Vince van Curio Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Vince van Maurik

Deel mijn verhaalVince van Maurik

Print mijn poster

Download poster
Interview met Vince

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Manager ondernemer horeca

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

De hospitality branche is me op het lijf geschreven. Ik zou graag in de toekomst een eigen onderneming willen starten in deze branche. Vandaar dat ik bewust heb gekozen voor een brede opleiding richting ondernemerschap. Daarnaast heeft mijn opleiding een zeer breed uitstroomprofiel waardoor ik, naast breed opgeleid te zijn, tal van mogelijkheden heb om me verder te specialiseren na deze studie.
Ik heb specifiek voor het mbo gekozen, omdat de theorie en de praktijk met elkaar verbonden zijn en het geleerde gelijk toepasbaar is.
Binnen mijn opleiding heb ik de kans om zowel in het schoolrestaurant als in het bedrijfsleven mee te lopen, wat iets unieks is voor het mbo.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ik heb al meerdere banen in de Hospitality gehad. Zo heb ik gewerkt als Junior Front Office Medewerker in Hotel Old Dutch in Bergen op Zoom. Ik ben bezorger en verkoopmedewerker geweest bij Groenten en Fruithandel C. Versijp en heb als barman gewerkt bij dansschool Jac. Danst. Ook heb ik ervaring opgedaan bij restaurants, als afwashulp bij verschillende restaurants en als bezorger voor een Sushi Restaurant.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Ondernemerschap zit in mijn bloed. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Ik wil dan ook graag een eigen onderneming starten, binnen de hospitality. Maar eerst wil ik mijn mbo-diploma behalen. Misschien wil ik daarna nog een vervolgopleiding doen.
Voor nu wil ik met mijn ambassadeurschap het mbo meer onder de aandacht brengen. Ik wil laten zien dat het mbo geweldige kansen biedt!
Ik zou graag willen dat de reputatie die het mbo nu heeft verdwijnt en dat zowel de toekomstige studenten als hun ouders en omgeving met trots voor een mbo opleiding durven te kiezen.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Je herkent me aan mijn enthousiasme, gedrevenheid, sociale karakter en passie. En dat is allemaal terug te zien in mijn grote glimlach!

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Ik ben een goede ambassadeur voor het mbo, omdat ik bewust heb gekozen voor een mbo opleiding. Ik had namelijk ook een andere keuze kunnen maken na het afronden van het gymnasium. Elke dag ben ik nog blij met deze keuze. De manier van lesgeven is precies zoals ik van tevoren had gehoopt dat het zou zijn.

Ik hoor uit mijn omgeving veel terug dat ik zeer gastvrij, zorgzaam en sociaal ben. Ik heb van huis uit normen en waarden meegekregen die ik op dagelijkse basis probeer in te zetten. Daarnaast ben ik sociaal heel sterk en weet ik mensen te enthousiasmeren en te verbinden. Dit alles wil ik inzetten om mensen bewuster te maken van de kwaliteiten van het mbo. Ik ben trots op het mbo en wil dit graag op landelijk niveau met mensen delen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ik heb heel veel energie en ben al van jongs af aan op zoek naar avontuur en uitdaging. Daarom heb ik op mijn 13e mijn eerste skydive diploma gehaald. Ik houd enorm van reizen en nieuwe culturen leren kennen. Daarnaast ben ik zeer sportief; ik zit op basketbal, train 3 tot 4 keer per week in de sportschool en ga elk jaar op zeilkamp.

School: Curio
Adres:
Postbus 699
4870AR Etten-Leur
Telefoon:
088-2098000
Website:
Curio ambassadeur uitreiking
Curio ambassadeur uitreiking
Curio ambassadeur uitreiking
Curio ambassadeur uitreiking
Curio ambassadeur uitreiking
Curio ambassadeur uitreiking