Tino Insing

Tino pakt aan!

Wordt Tino van Zone.college Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Tino Insing

Deel mijn verhaalTino Insing

Print mijn poster

Download poster
Interview met Tino

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

De mbo-opleiding Dierverzorging, bedrijfsleider dierverzorging niveau 4.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Tino wil meer leren over alle diersoorten. Hij wil skills ontwikkelen om bedrijfsleider te worden bovendien wil hij alles op alles zetten om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen!

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Tino begon als stagiaire bij de reptielenopvang in Zwanenburg, hier is hij als vrijwilliger gaan werken. Dankzij al zijn inzet en leergierigheid is hij hier doorgegroeid en heeft hij nu een leidinggevende functie. Hij combineert dit met zijn opleiding en is hier zo veel mogelijk aanwezig als hij niet naar school hoeft. Op zijn werkdagen begeleidt hij stagiaires bij hun leerproces. Daarnaast volgde hij een training bij een gifslangen expert, hier heeft hij grote stappen gemaakt waardoor hij bij de opvang nu ook verzorger van deze dieren is. Hij is betrokken bij de voorlichtingsavonden van de reptielenopvang, die gegeven worden aan hulpdiensten zoals dierenambulances. Hier heeft hij veel geleerd, zo is hij getest op het aansturen en leiden van deze avonden.

Hij liep ook stagegelopen bij Landgoed Hoenderdaell, dit is een dierenpark waar hij werkzaam was op de afdeling Fazanterie. Hier heeft hij een goeie indruk achtergelaten en gemerkt dat hij zijn dromen goed heeft ingeschat! Zijn liefde voor dieren rijkt veel verder dan alleen reptielen, hij is leergierig en wil ook meer weten over het werken met andere diersoorten.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Tino's droom is om reptielenverzorger in een dierentuin te worden, zodat hij zijn passie voor de rest van zijn leven kan voortzetten. Hij wil zo laten zien dat iedereen zijn dromen kan waarmaken; zolang je maar niet opgeeft en blijft geloven! Dat is ook wat ze tegen Tino zeiden tijdens zijn stages.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Je herkent Tino aan zijn doorzettingsvermogen en leiderschap.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Tino heeft geen makkelijke jeugd gehad, hierdoor maakte hij niet altijd de slimste keuzes.
Maar op een gegeven moment besloot hij alles op alles te zetten toen hij zijn passie voor reptielen had gevonden. Hier heeft hij veel voor over, zo reist hij tussen de 4,5 en 6 uur per dag om naar school te gaan waardoor hij weinig vrije tijd over heeft. In het weekend doet hij graag zijn vrijwilligers werk en begeleidt daar stagiaires die hij aanmoedigt om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen.

Het mbo laat hem geloven in zijn toekomst, hier vond hij zijn motivatie om alles op alles te zetten om zijn dromen waar te maken! Door de inzet van Tino is hij al enorm ver gekomen, dit geloof in de toekomst gunt hij iedereen. Hoe mooi is het dat het mbo dit voor iemand kan en mag betekenen!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Toen Tino 17 was heeft hij door acute sepsis (bloedvergiftiging) in een kunstmatig coma gelegen. Dit was levensbedreigend en hij zou het eigenlijk niet halen, gelukkig liep dit anders. Nadat hij opknapte hechte hij zin aan zijn leven. (Never give up!)

School: Zone.college
Adres:
Postbus 190
7240 AD Lochem
Telefoon:
088 2620700Leerbedrijf: Stichting TCN Animal Resque (Reptielenopvang Zwanenburg)
Adres:
Zwamenburgerdijk 493
1161 NX Zwanenburg
Tino Insing
Tino Insing

Tino met zijn passie reptielen!

Tino Insing
Tino Insing

Tino is ook gek op andere dieren.