Thimo van Strien

Thimo pakt aan!

Wordt Thimo van ROC Tilburg Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Thimo van Strien

Deel mijn verhaalThimo van Strien

Print mijn poster

Download poster
Interview met Thimo

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Hairstylist

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

“Het kappersvak is creatief. Ik maak mensen mooier met een nieuw kapsel. Als je bezig bent, heb je gesprekken met de klant. Da’s mooi. Je leert je klanten zo goed kennen."

“Op het mbo hoef ik niet de hele dag in de schoolbanken te zitten. Er is veel afwisseling tussen theorie en praktijk. Én ik loopt stage. Met mijn diploma kan ik gaan werken of verder studeren. De wereld ligt voor me open. Alle reden om voor het mbo en deze opleiding te kiezen, toch?”

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"Ik leer erg veel in de praktijklessen op school en op stage natuurlijk. Ik loop stage bij PureLou. Een krullenkapper met ecoproducten. Daar leer ik de fijne kneepjes van het vak.

Bovendien zit ik in de excellentklas. Dat is een klas voor studenten die graag wat meer uitdaging willen. Ik krijg extra lessen en zo krijg ik veel meer verdieping in het kappersvak. Begin januari zijn we met de excellentklas naar Vidal Sassoon geweest in Londen. Daar kregen we workshops. Zo veel geleerd daar. Staat ook goed op mijn cv. Vidal Sassoon is een kappersacademie van wereldklasse."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

“Als ik straks mijn diploma heb, ga ik naar niveau 4 en werken in een kapsalon. Na een aantal jaren wil ik iets voor mezelf beginnen. Een kapsalon, maar dan net iets anders. Dat ik bijvoorbeeld een dag in de week mensen met down knip. Dan kan ik ze net wat extra aandacht geven. Ze beter helpen.”

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Thimo is spontaan, een verbinder en kan anderen enthousiasmeren. Hij is altijd vrolijk en zeer sociaal. Hij wil graag iets voor anderen betekenen.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Thimo gaat zich helemaal thuisvoelen in de rol van Landelijk Ambassadeur. Hij kan door zijn verhaal te vertellen en door zijn enthousiasme anderen inspireren.
Hij heeft volop ideeën om het imago van het mbo verbeteren. Over die ideeën kunnen we nu nog niets vertellen. Die komen terug in zijn pitch. We hopen die wereldkundig te kunnen maken op het grote Ambassadeursgala.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Als je Thimo kent, weet je dat hij een gepassioneerd zanger is. Hij zit bij een koor en reist daarmee de hele wereld rond om optredens te verzorgen.
Wat bijna niemand weet, is dat Thimo zijn zangcarrière begonnen is bij Kinderen voor Kinderen. Een van de liedjes waaraan hij heeft meegewerkt is nog terug te vinden op YouTube.

School: ROC Tilburg
Adres:
Postbus 1330
5004 BH TilburgLeerbedrijf: PureLou
Adres:
Schouwburgring 150
5030 TM Tilburg
Telefoon:
085 043 79 08
Thimo zingt bij Kinderen voor Kinderen
Thimo zingt bij Kinderen voor Kinderen

Thimo zijn zangcarrière is begonnen bij Kinderen voor Kinderen.

Thimo van Strien, ambassadeur 2023
Thimo van Strien, ambassadeur 2023