Safa Shikbello

Safa pakt aan!

Wordt Safa van Alfa-college Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Safa Shikbello

Deel mijn verhaalSafa Shikbello

Print mijn poster

Download poster
Interview met Safa

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Sport en Bewegen bij het Alfa-college Kardingerweg in Groningen

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ik heb nooit gesport in mijn geboorteland, toen ik in Nederland kwam ben ik begonnen met sporten. In 2017 ben ik begonnen met basketbal en toen in 2019 begon ik met vechtsport (kickboksen). Ik vind sport heel erg leuk en was altijd al fanatiek bezig met sporten. Toen heb ik besloten om met een sport opleiding bezig te gaan en te kijken wat ik hiermee later wil gaan bereiken. Met sporten en bewegen heb ik een geweldig gevoel bij; leren omgaan met andere, durven fouten maken om te leren, communiceren met verschillende mensen, open zijn voor de verandering. Dus met sport en bewegen durf ik meer mezelf te laten zien, eigen creativiteitten en kennissen te laten zien, eigen keuzes te maken en mijn hart en gevoel te volgen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Heb geen ervaring, maar ik ben wel 1 jaar leerling raad geweest op ISK-school (Internationaal Schakel Klas) in Drachten.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Mijn plan is mijn MBO-studie af te ronden en wil graag door studeren naar het HBO, daar weet ik nog niet exact wat ik wil gaan doen, maar ik wil wel graag iets in Buitenland doen bijvoorbeeld in het sociale werk, jongeren of ouderen begeleiden en motovieren om te sporten en bewegen of andere leuke sportieve activiteiten.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Behulpzaam, wil graag iedereen helpen met alle liefde. Daarnaast ben ik sportief, vrolijk, een doorzetter, kom ik mijn afspraken na, ben ik creatief, gevoelig, een harde werker en vooral erg zorgzaam.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Omdat Safa een enorme doorzetter is, en ervoor wil gaan als ze er gelukkig van wordt. Safa komt uit Syrië en vanuit haar familie werd ze eigenlijk gedreven om in de zorg te werken, maar ze wilde heel graag in de sport werken. En ze is er gewoon voor gegaan en nu zelfs onze ambassadeur vanuit het Alfa-college voor 2021-2022!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Dat Safa op hoog niveau aan kickboxen doet!

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
050-5973000Leerbedrijf: Sportcentrum Kortezwaag
Safa Shikbello
Safa Shikbello


Bekijk alle ambassadeurs 2023