Safa pakt aan!


Support mij


Deel mijn verhaalSafa Shikbello


Interview met Safa

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Sport en Bewegen bij het Alfa-college Kardingerweg in Groningen

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ik heb nooit gesport in mijn geboorteland, toen ik in Nederland kwam ben ik begonnen met sport. In 2017 ben ik begonnen met basketbal en toen in 2019 begon ik met vechtsport (kickboksen). Ik vind sport heel erg leuk was altijd fanatiek bezig met sporten. Toen heb ik besloten om met sport opleiding bezig te gaan en kijken wat ik echt later wil mee bereiken. Met sporten en bewegen heb ik een geweldig gevoel bij zoals (leren omgaan met andere, durven fouten maken om te leren, communiceren met verschillende mensen, open zijn voor de verandering) dus met sport en bewegen durf ik meer mezelf laten zien, eigen creativiteitten en kennissen laten zien, eigen keuzes maken en mijn hard en gevoel volgen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Heb geen ervaring, maar ik ben wel 1 jaar leerling raad geweest op ISK-school (Internationaal Schakel Klas) in Drachten.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Mijn plan is mijn mbo-studie afronden en wil graag door studeren naar het HBO, daar weet ik nog niet wat voor rechtig die ik wil in HBO doen, maar ik wil het wel graag iets in Buitenland doen bijvoorbeeld sociale werk, jongeren of ouderen begeleiden en motovieren om te sporten en bewegen, leuke activiteiten of een project volgen in het buitenlanden.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Behulpzaam, wil graag iedereen helpen met alle liefde, sportief, vrolijk, doorzetter, afspraak nakomen, Creatief, gevoelig, hardwerker en zorgzaam.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Omdat Safa een enorme doorzetter is, en ervoor wil gaan als ze er gelukkig van wordt. Safa komt uit Syrië en vanuit haar familie werd ze eigenlijk gedreven om in de zorg te werken, maar ze wilde heel graag in de sport werken. En ze is er gewoon voor gegaan en nu zelfs onze ambassadeur vanuit het Alfa-college voor 2021-2022!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Dat Safa uit Syrië afkomstig is..

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
050-5973000Leerbedrijf: Sportcentrum Kortezwaag
Safa Shikbello
Safa Shikbello


Bekijk alle ambassadeurs 2023