Roos de Wilde

Roos pakt aan!

Wordt Roos van Aventus Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Roos de Wilde

Deel mijn verhaalRoos de Wilde

Print mijn poster

Download poster
Interview met Roos

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Roos volgt de opleiding Verpleegkunde.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Door haar ervaring als zorgvrager is zij in aanraking gekomen met het vak en dat heeft grote indruk op haar gemaakt. Het lijkt haar mooi om straks als zij afgestudeerd is te werken in de jeugdzorg en de jongeren verder te helpen naar een hoopvolle toekomst.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Roos is net gestart met haar stage en dat is haar eerste ervaring binnen het vakgebied. Ze zit er nog maar een paar weken, maar vindt het nu al super leuk en krijgt veel energie van de bewoners en collega’s.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Roos zou graag willen spelen in een band. In haar vrije tijd speelt zij veel gitaar. En als ze afgestudeerd is wil ze graag een mooie betekenisvolle baan in de jeugdzorg.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

De creatieve en muzikale Roos valt op door haar eigen kledingstijl. Haar docent Annemieke omschrijft haar als leergierig, gedreven, vrolijk en spontaan. Ze heeft een open houding en neemt initiatief.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Het motto van Roos is: “zonder mbo geen maatschappij” ze wil graag laten zien wat haar kwaliteiten zijn. Roos heeft praktisch inzicht, komt voor zichzelf op en neemt de leiding in haar eigen leertraject.
Ook vindt zij het belangrijk dat waar je vandaan komt niet uitmaakt. Zelf heeft ze te maken gehad met jeugdzorg en merkt dat mensen daar een vooroordeel over hebben. Studenten die zich anders kleden en echt een eigen stijl hebben zoals zij heeft, worden vaak niet geaccepteerd. Daar wil ze graag wat aan doen. Roos: “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt op school. Het maakt niet uit hoe je eruitziet of waar je vandaan komt. Geloof in jezelf en dat je kan bereiken wat jij wil!”

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Roos heeft een geheim talent…..zij kan eenwieleren. Ook houdt ze van haken en breien, dat zie je niet vaak meer onder de jongeren.

School: Aventus
Adres:
Postbus 387
7300 AJ Apeldoorn
Website:Leerbedrijf: Carintreggeland, locatie Elthero
Adres:
Karel Doormanstraat 30B
7461 ER Rijssen
Telefoon:
088-3677000
Roos de Wilde
Roos de Wilde

Aventus mbo ambassadeur