Ranija Ezzimousa

Ranija pakt aan!

Wordt Ranija van ROC van Amsterdam Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Ranija Ezzimousa

Deel mijn verhaalRanija Ezzimousa

Print mijn poster

Download poster
Interview met Ranija

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Ranija volgt de opleiding Event Producer op MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ranija houdt al van jongs af aan van een feestje, vooral bruiloften en het liefst Marokkaanse bruiloften. En ze houdt van organiseren van evenement, dat het begint met een idee en dat er dan echt een evenement ontstaat geeft haar een kick.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ranija heeft in haar eerste leerjaar een evenement opgezet voor 75 studenten om het belang van diversiteit en inclusie over te brengen. Daarnaast heeft Ranija met de studentenraad ook een evenement op Paarse Vrijdag georganiseerd voor 250 studenten.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Ranija heeft meerdere dromen, maar haar grootste droom is om haar eigen evenementenbedrijf te hebben. Hiermee wil ze festivals en bruiloften organiseren. Haar tweede droom is om haar eigen partij op te starten in de Tweede Kamer.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ze kan soms druk zijn en valt daardoor snel op. Ze is ook super sociaal en niet bang om een gesprek te starten met vreemde mensen. Ze houdt er ook van om grappen te maken over alles en ze zegt alles wat ze denkt en is altijd eerlijk.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Ranija staat altijd open voor een challenge. Ze is ook super gedreven om anderen hun stem te laten horen die het zelf niet durven. Ze is ook heel leergierig, ze zit in de studentenraad en ze doet mee aan de MBO-denktank, omdat ze het heel belangrijk vindt om haar stem en die van anderen te laten horen. Ook als Landelijk Ambassadeur mbo zou ze dit graag willen doen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ranija heeft twee nationaliteiten. Ze wilde zich meer Marokkaans voelen en zichzelf ook echt Marokkaan kunnen noemen, daarom heeft ze een Marokkaans paspoort aangevraagd naast haar Nederlandse paspoort.

School: ROC van Amsterdam
Adres:
Fraijlemaborg 141
1102CV Amsterdam
Telefoon:
+31612995898
E-mail:
Website:Leerbedrijf:


Bekijk alle ambassadeurs 2023