Ramon van der Sluis

Ramon pakt aan!

Wordt Ramon van Koning Willem I College Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Ramon van der Sluis

Deel mijn verhaalRamon van der Sluis

Print mijn poster

Download poster
Interview met Ramon

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Mediavormgeving

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Hij was altijd al creatief maar deed er lange tijd niks mee. Totdat hij zich in opleidingen ging verdiepen. Hij wilde zijn creativiteit kwijt in iets waar hij nog breed kan groeien. Waar hij nog alle kanten mee op kan. Mediavormgeving was een goede optie. Op deze opleiding kan hij buiten zijn eigen kaders treden. Dat is iets wat hem steeds verder brengt.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Hij heeft al heel veel projecten doorlopen. Allemaal hadden ze een ander proces. Het ene project was een individuele opdracht en de andere in teamverband. Wat alle projecten met elkaar gemeen hebben, is de open ruimte die ze allemaal bieden. Met nadruk op ‘’bieden’’ omdat je er zelf ook voor open moet staan. De open ruimte waar Ramon het over heeft is te vergelijken met het loslaten van verwachtingen, zekerheid en bevestiging. Niet weten waar je eindigt en of dat je het goed doet is een ’barrière’ waar je doorheen moet. Dat is Ramon gelukt. Bij ieder project blijft hij groeien.
Momenteel is hij vanuit zijn opleiding bezig met een project voor de Volksbank om mensen met geldproblemen meer vertrouwen te geven en de juiste (persoonlijke) hulp te kunnen bieden. De connectie tussen mensen met geldproblemen en de bank moet versterkt worden.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Ramon wil doorstuderen op het HBO (Hogeschool Kunst Utrecht) en ooit een wereldreis maken. Ontdekken, proeven en leren; nieuwe inspiratie opdoen om nieuwe dingen te ondernemen. Als doel wil hij mensen inspireren en motiveren om verder te komen zonder
zich vast te houden aan verwachtingen, zekerheid en bevestiging. Simpelweg; Leven in het
nu. Het wordt vaak gezegd, maar niet vaak toegepast. Door het ondernemen van activiteiten op deze manier kom je op bijzondere wegen en paden die je leiden naar eigenzinnige resultaten waar je trots op kunt zijn. Ramon ziet het leven als een ontdekkingstocht. Een pad wat hij bewandelt waardoor hij ontdekt, leert en groeit. Hij krijgt hier energie van.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ramon is erg enthousiast en energiek. zijn optimisme helpt hem, en vaak ook zijn
omgeving, om van elke dag een mooie dag te maken. Hij bekijkt dingen vanuit een ander perspectief en handelt vanuit zijn gevoel. Hij blijft dicht bij zichzelf en denkt vanuit zijn hart in plaats van met zijn hoofd. Hij laat zich niet beïnvloeden door gedachtes zoals angst voor mislukking. Andere mensen helpen om op dezelfde wijze hun eigen pad te bewandelen is voor hem een doel. Hij wil graag anderen inspireren en motiveren.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Zoals eerder vermeld is zijn doel om mensen te inspireren en motiveren om een
pad te bewandelen zonder enige vorm van weerstand.
Hij kan mensen meenemen in zijn enthousiasme en laten zien waartoe ze in staat zijn.
Met die ‘tool’ komt hij sneller bij zijn doel. Al helemaal als hij een groot publiek heeft.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Vaak wordt Ramon bestempeld als optimistisch en heel erg energiek. En hoewel dat klopt, weten niet veel mensen dat hij zijn energie in balans houdt door middel van meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen. Soms zelfs in de trein!
Het maakt hem niet uit wat anderen van hem denken. En een ander klein weetje, is dat hij zichzelf altijd probeert uit te dagen om schaamteloos te gaan dansen op drukke plekken zoals het station. Dit geeft zijn zelfvertrouwen een boost en het is vaak ook wel een leuke routine om de ochtend mee te beginnen.


School: Koning Willem I College
Adres:
Postbus 122
5201 AC ‘s-Hertogenbosch
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Stichting Liox
Adres:
Weezenhof 2030
6536 JN Nijmegen
Profiel foto
Profiel foto

Profielfoto Ramon van der Sluis